Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veterinární nebo gymnázium?

Od: hr odpovědí: 8 změna:
Když chci studovat veterinu, je lepší jít na zemědělskou školu obor veterinářství (České B.) nebo na gymnázium?
Je to stejné, když bych potom chtěl jít na VŠ?
Někde jsem četl, že když jdu na gymnázium, že mám výhodu v chemii, ale když jdu zase na veterinu, tak mám výhody v těch zvířatech. Tak nevím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Na vysokou veterinu ideálně z gymplu a ještě se zkušeností s prací se zvířaty. /Třeba jezdit a starat se o koně v době studia../

hodnocení

2x

Pracovat se zvířaty můžete i při studiu na gymnáziu - co třeba dobrovolník v útulku nebo ještě lépe v záchranné stanici zvířat?

kralovi*
hodnocení

2x
Urcite bezte na gymnazium, na zemedelce vas nauci prd.

liska5
hodnocení

2x

Ta střední veterina většinou zásobuje zemědělská družstva a chovy hospodářských zvířat, kde je potřeba pracovníků přímo ke zvířatům - např. krmivářů k dojnicím, telatům, prasatům... Znám jednu, která to krátce po střední zemědělské u krav vzdala, že to není pro holky a přidělávala si dodatečně účetnictví.

lmgify
hodnocení

0x

Řešilo se zde nedávno, ale i před mnoha lety.

Další dřívější dotazy: #veterina #veterinární atd.

hodnocení

0x

Jestli už máte jasno a chcete jít studovat VŠ veterinu, tak se věnujte oboru a nechoďte na gympl, kde budete probírat vše a z oboru nebudete umět vůbec nic.

doplněno 16.06.19 17:37:

Tohle vím. Na vejšku jsem šel z odborné školy. Plaval jsem v předmětech rok. Gympláci pak zbývající tři.

doplněno 16.06.19 19:49:

A úplně nejlepší je odpovídat sám sobě. To je teprve blbost.

liska5

Ale chemie, biologie a fyzika na jiné SŠ v takovém rozsahu, jako na gymplu, není.

kristyna0
hodnocení

Tak toto mi přijde trochu blbost.
Když půjde na gympl, bude mít větší šanci se na VŠ dostat. Skoro všichni lidi, kteří dělali zemědělku veterinu, tak pak pracovali jako "sestřičky" u veterinářů, na jatkách a u krav nebo prasat.
Z mé vlastní zkušenosti, dělala jsem gympl a pak jsem se také hlásila na VŠ veterinární a farmaceutickou do Brna. Dostala jsem se a 99% lidí, kteří se na VŠ dostali, dělali gympl.
Na gymplu lépe naučí chemii, ve které budou ostatní, kteří byli na zemědělce plavat. Na zemědělce zase bude mít praxi u zvířat, ale já během studia na gymplu pracovala v záchranné stanici a v útulku a jako praxe to stačí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]