Když chci studovat veterinu, je lepší jít na zemědělskou školu obor veterinářství (České B.) nebo na gymnázium? Je to stejné, když bych potom chtěl jít na VŠ? Někde jsem četl, že když jdu na gymnázium, že mám výhodu v chemii, ale když jdu zase na veterinu, tak mám výhody v těch zvířatech. Tak nevím.
Ta střední veterina většinou zásobuje zemědělská družstva a chovy hospodářských zvířat, kde je potřeba pracovníků přímo ke zvířatům - např. krmivářů k dojnicím, telatům, prasatům... Znám jednu, která to krátce po střední zemědělské u krav vzdala, že to není pro holky a přidělávala si dodatečně účetnictví.
Jestli už máte jasno a chcete jít studovat VŠ veterinu, tak se věnujte oboru a nechoďte na gympl, kde budete probírat vše a z oboru nebudete umět vůbec nic.
doplněno 16.06.19 17:37:
Tohle vím. Na vejšku jsem šel z odborné školy. Plaval jsem v předmětech rok. Gympláci pak zbývající tři.
doplněno 16.06.19 19:49:
A úplně nejlepší je odpovídat sám sobě. To je teprve blbost.
Ale chemie, biologie a fyzika na jiné SŠ v takovém rozsahu, jako na gymplu, není.
kristyna0
Tak toto mi přijde trochu blbost. Když půjde na gympl, bude mít větší šanci se na VŠ dostat. Skoro všichni lidi, kteří dělali zemědělku veterinu, tak pak pracovali jako "sestřičky" u veterinářů, na jatkách a u krav nebo prasat. Z mé vlastní zkušenosti, dělala jsem gympl a pak jsem se také hlásila na VŠ veterinární a farmaceutickou do Brna. Dostala jsem se a 99% lidí, kteří se na VŠ dostali, dělali gympl. Na gymplu lépe naučí chemii, ve které budou ostatní, kteří byli na zemědělce plavat. Na zemědělce zase bude mít praxi u zvířat, ale já během studia na gymplu pracovala v záchranné stanici a v útulku a jako praxe to stačí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.