Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škola. Jak se stát veterinárním lékařem?

Od: emilek* odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Potřebuji poradit. Jsem v osmé třídě a v polovině jsem měl 4 dvojky. Teť chci samé jedničky a zatím se mi to daří, mím cílem je se stát veterinárním lékařem a nevím na kterou školu mám jí, střední veterinární škola nebo biologické gymnázium? Byl jsem na Tauferově střední odborné a líbila se mi. Tvrdé práce se nebojím(ani teoretické ani fyzické) jsme z rodiny myslivců a kynologů, už jsem se "hrabal" skoro ve všech. Opravdu chci na vysokou do Brna a vím, že mě nic nezastaví. A ještě nevím kde to biologické gymnázium je? Děkuji za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

Veterina stredni skola je jen v Kromerizi, pokud se neco nezmenilo od meho skolniho veku. Musim ale rict, ze typicka zemedelka vas muze neprijemne odradit, protoze se budete z 80% ucit veci, ktere vam k nicemu nejsou...orat, sbirat brambory na poli atd. To byl muj pripad.. predmety anatomie, genetika a chov zvirat me opravdu bavily a zbytek kraviny. Skolu jsem opustil ve tretaku, sen zahodil a dal se na umeni a grafiku.

lmgify

Středních s veterinárním oborem je více. V Kroměříži je brutální převis (196 vs 90)

lmgify

V tom seznamu veterinárních škol si nezapomeňte zatrhnout jen veřejné školy.

Přímý odkaz

lmgify proč?

lmgify

Proč jen co? Veřejné školy? Je to spíše upozornění, že:

1. v tom seznamu se mohou vyskytovat i soukromé školy, které mohou vyžadovat školné (většina vyžaduje), tak aby to nepřehlédl a byl si toho vědom

2. veřejné školství od ZŠ po VŠ nabízí všechny obory a zdarma (už jednou zaplacené daněmi), tak proč platit znovu, pokud jsou nabídky porovnatelné

Jestli se někdo vědomě a se všemi informacemi rozhodne pro placenou soukromou školu kvůli jejich lepším podmínkám pro toho konkrétního zájemce v jeho konkrétní životní situaci, tak mě to může být jedno.

Znám holku, co prakticky neudělala maturitu (z milosti 4x za 4) a proplatila se při práci na krajském úřadu k Bc. a Ing. (a možná od té doby přidala i PhD).

lmgify
hodnocení

2x

Přijímačky na veterinu v Brně byly vždycky brutální - mnohem více lidí, než míst v prváku.

Osobně bych šel cestou gymnázia. Nemusí být přímo "přírodovědné" (nic takového podle Školského zákona snad ani neexistuje), ale i některá "normální" gymnázia mají třídu nebo třídy s rozšířeným vyučováním biologie (a chemie) a nepovinné semináře z biologie.

Podívej se na stránky gymnázií ve svém okolí, včetně sousedních měst, kam by se dalo lehce denodenně dojíždět.

hodnocení

0x

Přírodovědných gymnázií je u nás hodně, akorát bych kopírovala výsledky z Googlu. Což je zbytečné, když nevím, odkud jsi. Stačí zadat "přírodovědné gymnázium" a vybrat výsledky dle bydliště.

Myslím, že přírodovědné gymnázium je dobrá volba.

iz*
hodnocení

0x

Poradila bych přírovědné gymnázium (myslím že se zaměřením jenom na biologii u nás žádné není).

cyklopoutnik*
hodnocení

0x

Další možností jsou střední zemědělské školy, z nich pochází taky řada veterinářů. Taky klasická gymnázia, též vím o veterinářích, kteří šli na veterinu z gymnázia.

emilek*
hodnocení

Děkuji za odpovědi většinou se schodujete na přírodopisném gymnáziu. Já si budu dál zjišťovat informace a navíc mám ještě nějaký ten čas do podání přihlášky. Co se tíče střední veteriny jsem dost na váškách. Vím, že je dost veterinářů co tam studovali ale z gymplu je jich mnohem víc. No přihlášky jsou dvě a o tom kam půjdu rozhodne ještě příjmací zřízení, každopádně nezavrhuji ani jednu možnost. Jakékoliv informace určitě ocením.

terka*

Ahoj, jsem veterinářka. Pokud jdeš za svým snem, vystuduj gymnázium a to poctivě, aby tě v prvních ročnících na vysoké nepřekvapila chemie, biologie, fyzika, které jsou tam hodně těžké a spousta mých kamarádů na to dojela. Držím palce. A mrkni na to, co jsi napsal, aby tě při příjimačkách nezradily pravopisné chyby :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]