Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Potřebuji poradit. Jsem v osmé třídě a v polovině jsem měl 4 dvojky. Teť chci samé jedničky a zatím se mi to daří, mím cílem je se stát veterinárním lékařem a nevím na kterou školu mám jí, střední veterinární škola nebo biologické gymnázium? Byl jsem na Tauferově střední odborné a líbila se mi. Tvrdé práce se nebojím(ani teoretické ani fyzické) jsme z rodiny myslivců a kynologů, už jsem se "hrabal" skoro ve všech. Opravdu chci na vysokou do Brna a vím, že mě nic nezastaví. A ještě nevím kde to biologické gymnázium je? Děkuji za odpovědi.
Veterina stredni skola je jen v Kromerizi, pokud se neco nezmenilo od meho skolniho veku. Musim ale rict, ze typicka zemedelka vas muze neprijemne odradit, protoze se budete z 80% ucit veci, ktere vam k nicemu nejsou...orat, sbirat brambory na poli atd. To byl muj pripad.. predmety anatomie, genetika a chov zvirat me opravdu bavily a zbytek kraviny. Skolu jsem opustil ve tretaku, sen zahodil a dal se na umeni a grafiku.
Proč jen co? Veřejné školy? Je to spíše upozornění, že:
Jestli se někdo vědomě a se všemi informacemi rozhodne pro placenou soukromou školu kvůli jejich lepším podmínkám pro toho konkrétního zájemce v jeho konkrétní životní situaci, tak mě to může být jedno.
Znám holku, co prakticky neudělala maturitu (z milosti 4x za 4) a proplatila se při práci na krajském úřadu k Bc. a Ing. (a možná od té doby přidala i PhD).
Přijímačky na veterinu v Brně byly vždycky brutální - mnohem více lidí, než míst v prváku.
Osobně bych šel cestou gymnázia. Nemusí být přímo "přírodovědné" (nic takového podle Školského zákona snad ani neexistuje), ale i některá "normální" gymnázia mají třídu nebo třídy s rozšířeným vyučováním biologie (a chemie) a nepovinné semináře z biologie.
Podívej se na stránky gymnázií ve svém okolí, včetně sousedních měst, kam by se dalo lehce denodenně dojíždět.
Děkuji za odpovědi většinou se schodujete na přírodopisném gymnáziu. Já si budu dál zjišťovat informace a navíc mám ještě nějaký ten čas do podání přihlášky. Co se tíče střední veteriny jsem dost na váškách. Vím, že je dost veterinářů co tam studovali ale z gymplu je jich mnohem víc. No přihlášky jsou dvě a o tom kam půjdu rozhodne ještě příjmací zřízení, každopádně nezavrhuji ani jednu možnost. Jakékoliv informace určitě ocením.
Ahoj, jsem veterinářka. Pokud jdeš za svým snem, vystuduj gymnázium a to poctivě, aby tě v prvních ročnících na vysoké nepřekvapila chemie, biologie, fyzika, které jsou tam hodně těžké a spousta mých kamarádů na to dojela. Držím palce. A mrkni na to, co jsi napsal, aby tě při příjimačkách nezradily pravopisné chyby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.