Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trolování na poradně

Od: admin® odpovědí: 25 změna:

Trolování nám na poradně frčí jak na běžícím pásu. Každý den tu někoho načapám. Pokud mění IP adresy a téměř výhradně používá české adresy je to o něco těžší, ale nakonec se obrázek vždy dokreslí a celkový obraz spojí. Jen to někdy opravdu trvá.

Trolování není jen o covid - rusko - ukrajina - ukrajinci v ČR, ale v podstatě cokoli nad čím se lidé dokáží rozhádat. Ať neuklizené chodníky po zimě, víra v boha, kašlající člověk s kovidem ve vlaku bez roušky, vlaječky ukrajiny apd.

U většiny kontroverzních otázek resp hádacích otázek je potřeba být na pozoru a brát to s rezervou.

Přikládám výpis jednoho úspěšného výtečníka i s galerií použitých jmen, který nás dlouho tahal za nos.

Trolování na poradně
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku
Mělo to být oznámení, ne diskuze

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Velmi si Vás cením jako administrátora, i za tento web, který určitě hodně lidem již pomohl a ještě pomůže, ale i za tento příspěvek o trolování. V každé komunitě se najdou hlupáci s bídným IQ, kteří se snaží vytvořit si nějaké ego a vlastní přesvědčení, jak jsou chytří. Stejně jako rozšiřovatelé hoaxů, šiřitelé řetězových zpráv, nyní např. o Ukrajině, lidé bez vlastního mozku, kteří věří všemu, co "jedna paní povídala". Ale člověk se aspoň něčemu můža zasmát! Přeji Vám krásné činorodé dny stejně jako i všem uživatelům Vašeho poradte.cz!

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, v hlavičce tohoto webu je uvedeno Poradna pro každou otázku, tak asi i pro otázky naivní, dětské, potouchle, hádaci, hloupé či smyšlené. Asi bych trolling neřešil. Zdravím!
joudic*
no jo ale jen to zasira databazi, kor kdyz si z toho nekdo udela zabavu jak se zvonky v panelaku a chrli denne smyslene pribehy ala blesk pro zeny
zaseja

Daleko víc zasírá poradnu, když už dostane tazatel smysluplnou a správnou radu, tak že se musí najít dalších 20 lidí, kteří odpoví v podstatě to samé, což je zbytečné a je to jenom snaha o dosažení dalších bodů od místních kamarádů, proto bych bodování zrušil.

Hlavně se tady z toho stává často spíš diskuzní kroužek.

ben®
joudic - každý máme možnost dotaz vyhodnotit a pokud se nám nezdá “koser”, tak ho ignorovat. Odpovídat není povinnost.

hodnocení

3x
U některých dotazů skutečně "zůstává rozum stát".
Proto je lepší někdy nic nepsat, protože se člověk jenom rozčílí.

tyler
hodnocení

2x

Mně přijde až úsměvný, s jakou pílí se tihle jedinci pouští do trollení. Musí vymyslet téma s obsahem, přezdívku, změnit IP adresu a to všechno jen proto, aby se pak mohli bavit nad reakcema? Nechápu ten motiv. Jasně, už jsem tu zaznamenal i jakési náznaky "průzkumu veřejného mínění", které měly za cíl obohatit tazatele o informace, jež lze dnes jednoduše zpeněžit, ale tomuhle prostě nerozumím. Mohla by to být zajímavá diagnóza. Každopádně, dobrá práce! Je fajn vědět, že se o tyhle stránky někdo stará, nejen ve smyslu cenzurování obsahu/názorů, které se zrovna (dotyčným) nelíbí/nehodí. Tak či tak, toho trolla odsud zřejmě jen tak nedostaneme, je však dobré vědět, že minimálně jeden tady existuje.

Predstavme si znudeneho pubertaka alebo pripadne dospeleho, na invalidnom dochodku kvoli "hlave". Taky ma casu dost.

hodnocení

já si skoro myslím,že to musí být placená funkce... jinak mi to hlava nebere

24.04.22 12:49
hodnocení

2x

*palec2*

hodnocení

0x
A jste si jistý, že se jedná o jedinou osobu?
24.04.22 10:46
hodnocení

naprosto

joudic*
hodnocení

0x
co treba jako ve skolce nejake trestne body, aby to bylo v moznostech nahlaseni, respektive spis jednoduseji, podobne jak je Zajimavy dotaz, mohl by treba byt Podezrely dotaz nebo tak.. treba nekde dole pod otazkou, a pokud by se treba 5 lidi shodlo, byl by tazatel pri vice dotazech automaticky poslan ke schvalovani kazdeho prispevku adminem/sys, a overeni, pripadne check ip nebo jmena adminem, pokud by se nasbiralo uz mnoho trestnych bodu od vice radcu ve vice otazkach
hodnocení

Chystám drobné vylepšení, aby registrovaný uživatel mohl lépe poznat, že to může být trol... v úterý by to mohlo být

Trestné body jsou dobré, už jsem o tom také přemýšlel, ale těch znaků co je potřeba spojit do jednoho obrázku uživatele je už moc, aby to mohlo být automaticky spolehlivé. To je tak dobré na registrované uživatele. *smich*

Zdravím.

Nebude lepší místo trestných bodů, přidat informaci kdo klikl na souhlas z odpovědí?

Vyděl sem to na jednom fóru, tenká lišta pod odpovědí, "ten a ten souhlasí" nebo považuje za správnou odpověď.

Když už něco označím jako správné(dnes anonymně) teda kromě tazatele, tak si za klikem stojím;)

No,trošičku zmatený dotaz ale snad mne chápete

hodnocení

to se dalo pryč kvůli reciprocitě. Aneb tys dal mě, vidím, citím se ti zavázán, takže příště zase já tobě...

Aha, dík za odpověď, nejsem zde tak dlouho, tak nepamatuji*jasne*

zaseja

admine, to se ale děje pořád, vždyť už se tady všichni známe, jakmile se tady objeví rada od určitého a pak od jiného určitého, tak automaticky naskočí body objema rádcům, i kdyby byly ty odpovědi špatné.

hodnocení

0x

Trollové nejčastěji využívají jen některá témata (volná diskuse, společnost - láska a sex). Umožnil bych vkládat tato témata pouze registrovaným - polovina trollů by ihned odpadla. Ale netuším, nakolik je to technicky realizovatelné

To mi nepřijde jako šťastný nápad. Navíc když nebudou moct sem, tak budou psát do jiných témat. A doplatí na to slušná většina, která se chce anonymně/bez registrace na něco zeptat.
tyler

Souhlas s "mikihans", tohle by nikam nevedlo. Vždyť vygenerovat hloupou/provokativní otázku lze vlastně ke každému tématu. A omezovat ty, kteří se nechtějí registrovat? Spousta lidí sem třeba přijde s "jednou otázkou za život"...

Je ale fakt, že být podmínkou registrace sken obč. průkazu a přispívání dovoleno pouze registrovaným, zase by tu nebyl takový traffic a věřím, že troll by si zde stejně cestu našel.

hodnocení

0x

Občas si na poradně všímám podivných dotazů - můj názor je ten, že jsou zadávány hlavně pro zábavu, některé snad i ze zvědavosti.

V poslední době mě zaujaly tyto dva - jsou v pořádku?

poradte.cz/...

poradte.cz/...

zaseja

To ale zase nejsou takový nesmyslný dotazy, je tam ale spíš plno zbytečných odpovědí typu: souhlasím s předchozím rádcem a nebo v tom smyslu, rádcové se dost často v odpovědích schodují a to je zbytečné, zase to spíš zavání honěním bodů.

hodnocení

0x

Mohol by to byť niekto z bývalích používateľov,ktorý dostali ban. Možno by sa aj zhodovali aj IP adresy.

zaseja

To by se sice mohla IP schodovat, ale tu umí admin zablokovat, ale je to nesmyslná akce, když zablokoval mojí, tak se nemohl z baráku připojit nikdo, takže špatný tah, odpojil i ostatní lidi.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]