Nejste přihlášen/a.
Trolování nám na poradně frčí jak na běžícím pásu. Každý den tu někoho načapám. Pokud mění IP adresy a téměř výhradně používá české adresy je to o něco těžší, ale nakonec se obrázek vždy dokreslí a celkový obraz spojí. Jen to někdy opravdu trvá.
Trolování není jen o covid - rusko - ukrajina - ukrajinci v ČR, ale v podstatě cokoli nad čím se lidé dokáží rozhádat. Ať neuklizené chodníky po zimě, víra v boha, kašlající člověk s kovidem ve vlaku bez roušky, vlaječky ukrajiny apd.
U většiny kontroverzních otázek resp hádacích otázek je potřeba být na pozoru a brát to s rezervou.
Přikládám výpis jednoho úspěšného výtečníka i s galerií použitých jmen, který nás dlouho tahal za nos.
Velmi si Vás cením jako administrátora, i za tento web, který určitě hodně lidem již pomohl a ještě pomůže, ale i za tento příspěvek o trolování. V každé komunitě se najdou hlupáci s bídným IQ, kteří se snaží vytvořit si nějaké ego a vlastní přesvědčení, jak jsou chytří. Stejně jako rozšiřovatelé hoaxů, šiřitelé řetězových zpráv, nyní např. o Ukrajině, lidé bez vlastního mozku, kteří věří všemu, co "jedna paní povídala". Ale člověk se aspoň něčemu můža zasmát! Přeji Vám krásné činorodé dny stejně jako i všem uživatelům Vašeho poradte.cz!
Daleko víc zasírá poradnu, když už dostane tazatel smysluplnou a správnou radu, tak že se musí najít dalších 20 lidí, kteří odpoví v podstatě to samé, což je zbytečné a je to jenom snaha o dosažení dalších bodů od místních kamarádů, proto bych bodování zrušil.
Hlavně se tady z toho stává často spíš diskuzní kroužek.
Mně přijde až úsměvný, s jakou pílí se tihle jedinci pouští do trollení. Musí vymyslet téma s obsahem, přezdívku, změnit IP adresu a to všechno jen proto, aby se pak mohli bavit nad reakcema? Nechápu ten motiv. Jasně, už jsem tu zaznamenal i jakési náznaky "průzkumu veřejného mínění", které měly za cíl obohatit tazatele o informace, jež lze dnes jednoduše zpeněžit, ale tomuhle prostě nerozumím. Mohla by to být zajímavá diagnóza. Každopádně, dobrá práce! Je fajn vědět, že se o tyhle stránky někdo stará, nejen ve smyslu cenzurování obsahu/názorů, které se zrovna (dotyčným) nelíbí/nehodí. Tak či tak, toho trolla odsud zřejmě jen tak nedostaneme, je však dobré vědět, že minimálně jeden tady existuje.
Chystám drobné vylepšení, aby registrovaný uživatel mohl lépe poznat, že to může být trol... v úterý by to mohlo být
Trestné body jsou dobré, už jsem o tom také přemýšlel, ale těch znaků co je potřeba spojit do jednoho obrázku uživatele je už moc, aby to mohlo být automaticky spolehlivé. To je tak dobré na registrované uživatele.
Zdravím.
Nebude lepší místo trestných bodů, přidat informaci kdo klikl na souhlas z odpovědí?
Vyděl sem to na jednom fóru, tenká lišta pod odpovědí, "ten a ten souhlasí" nebo považuje za správnou odpověď.
Když už něco označím jako správné(dnes anonymně) teda kromě tazatele, tak si za klikem stojím
No,trošičku zmatený dotaz ale snad mne chápete
to se dalo pryč kvůli reciprocitě. Aneb tys dal mě, vidím, citím se ti zavázán, takže příště zase já tobě...
Trollové nejčastěji využívají jen některá témata (volná diskuse, společnost - láska a sex). Umožnil bych vkládat tato témata pouze registrovaným - polovina trollů by ihned odpadla. Ale netuším, nakolik je to technicky realizovatelné
Souhlas s "mikihans", tohle by nikam nevedlo. Vždyť vygenerovat hloupou/provokativní otázku lze vlastně ke každému tématu. A omezovat ty, kteří se nechtějí registrovat? Spousta lidí sem třeba přijde s "jednou otázkou za život"...
Je ale fakt, že být podmínkou registrace sken obč. průkazu a přispívání dovoleno pouze registrovaným, zase by tu nebyl takový traffic a věřím, že troll by si zde stejně cestu našel.
Občas si na poradně všímám podivných dotazů - můj názor je ten, že jsou zadávány hlavně pro zábavu, některé snad i ze zvědavosti.
V poslední době mě zaujaly tyto dva - jsou v pořádku?
Mohol by to byť niekto z bývalích používateľov,ktorý dostali ban. Možno by sa aj zhodovali aj IP adresy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.