Nejste přihlášen/a.
Kdyby nešlo o tu výměnu, tak bych ti poradil, ať to zkousneš, ale když vyměnila tvůj dárek za jeho, je to jako facka. Zeptal bych se jí zda chce vyměnit i tebe za něj.
Nevíme o jaký dárek šlo...k jaé příležitosti atd, ale fakt je ten, že přijetím dárku dala ...či prodloužila... naději "obdarovateli".
Byl to dárek k vánocům, chytré hodinky. Chodili jsme spolu běhat, měli jsme oba stejné. On jí dal hodinky, které začínali v obchodě na 9 a končili na 12,5 tisících.
Já jsem jí dal chytré hodinky minulé vánoce.
To je podraz! Ona si Tě neváží! Zvažuj proč. Asi má v Tobě absolutní jistotu. Tak to mít nesmí. Obleč se do pěkného, abys byl fešák, nech rozdělanou práci a vyraz ven, třeba za kámošema. Jestli máš kamarádku, pozvi ji na večeři. Když se partnerka bude ptát, tak prostě musíš pryč. Že to musíš rozdýchat, jak se vybarvila. A přespi třeba jinde.
Ahoj,
taky by mě to naštvalo. Zeptal ses ji, proč ten dárek přijala? Já bych si začal žít trochu po svém a pak ji narovinu řekl, že mě to ranilo. Sice jsou to chytré hodinky, ale vnimám to trochu z pohledu klasických hodinek, kdybych je dostal nebo naopak bych svoji přítelkyni obdaroval, chtěl bych ji dát najevo, že s ní rád trávím čas a zároveň by to byl symbol vzpomínek co jsme spolu prožili. Takže by se mě to dotklo. Možná by ses měl podívat po ženě, která si Tě bude víc vážit a která bude řekněmě skromnější a empatičtější.
Patřím k těm, kteří zde píší, že dívka neměla tak drahý dárek přijmout. Ale přijala a pohádali jste se. Má to nějaký vývoj? Pochopila problém? Pokud nepochopila, tak jsou Vaše a její emoční inteligence od sebe velmi vzdálené. To není pro dlouhodobý vztah dobré.
Přijmout a střelit na bazaru proč ne.. Ale vyměnit za hodinky od tebe je fakt jak facka, neváží si tě a hodinky od něj staví výš než hodinky od tebe. Možná jsou horší a levnější,, ale jsou od přítele.
Daroval bych jí tomu kamarádovi, o moc nepřijdeš a jemu se pomstíš
Nebo aspoň říct jí to jak tě tim shodila, vyrazit s kámošema a přijít až druhý den.
No já teda nevím, ale vezměte to z druhé strany. Vy jste jí dal hodinky, které jsou sice hezké , ale ty co jí dal někdo jiný, jsou hezčí a asi i kvalitnější. No a ona by ty Vaše nesměla vyměnit za lepší? To mi přijde trochu divné. A ono je tady toho divného víc. Proč Vám to vůbec říkala, mohla klidně říct, že je má od někoho z rodiny, nebo že si je koupila sama, kdyby se Vás nechtěla dotknout. Třeba se jí líbily víc ty druhé a kvůli tomu, že už od Vás nějaké hodinky dostala darem, přece nestrčí do šuplíku lepší. Proč? Zapoměl jste hlavně na to, že je to v první řadě ženská a ženy mají rády hezké věci. No a Vy jste si asi nemohl dovolit koupit jí drahé hodinky, ale to neznamená, že ona by je musela kvůli tomu nosit, když by měla lepší. A abych pravdu řekla, tak si myslím, že je možná ani od žádného bývalého kamaráda nemá, ale Vám to řekla schválně, protože asi čekala že se urazíte a že se rozejdete v klidu. Třeba to chtěla ukončit a nevěděla jak by Vám to vysvětlila, tak si vymyslela tuhle historku s hodinkama. Ale je docela možné i to, že i ona by vlastně dala přednost tomu dlouholetému kamarádovi, který si na ni teda myslel. Třeba na sebe dlouhodobě mysleli oba, no a teď to konečně "domysleli", protože ta zábrana, která jim překážela v tom, aby byli spolu, konečně zmizela.
P.S.
A mohla bych se zeptat, jak to víte, že on po ní tolik toužil? To víte od ní, nebo se Vám svěřoval on?
Tak z pohledu obchodníhoto mít "lepší" hodinky a polepšit si není určitě špatná varianta, ale z pohledu vztahu se to určitě nehodí... Tak dokážu ktm zcela pochopit... Ale když čtu tady některé komentáře, tak se ani nedivím, že celá společnost je tak zdevastovaná... Jaké mají lidé hodnoty? Je vidět, že zpravidla je to jen prospěch a mamon... Bohužel! Tady láska nevítězí...
Pokud jste ve vztahu, tak se to nehodí, aby partnerka přinesla domů hodinky od svého ctitele. A to i kdyby byly levnější než ty vaše. Ona spíše řeší to, že se líbí i jinému a pěkně si to užívá, ale už nepřemýšlí, nedojde jí, že ubližuje vám.. Ublížila by tím i jinému, který by byl na vašem místě.
Z textu to zní, jako by dostala přinejmenším dům, auto nebo hodinky za čtvrt milionu, a ony přitom stály jen usmolených 9-12 a půl tisíce. Tady někdo někomu, zdá se, pošramotil ego...
Děkuju za názor.
Ne ne, jsou to Sunnto chytré hodinky.
A nekoupila si je sama jako vy, dostala je. Kdyby si je koupila sama neřeším.
Niko, představ si, že jsi s chlapcem nějaký ten rok. My dva jsme třeba dlouholetí kamarádi. No a pro mě, není problém utratit 300tisíc za auto a dám ti ho jen tak jako dárek. Pro někoho 9 litrů drobné, pro mě 300 papírů drobné. Jak by se ten Tvůj asi tvářil? To by nezkousl že? Protože víš proč? Každý tu hodnotu peněz máme jinak. Pro někoho 5 tisíc drobné, pro jiné velké peníze. Chápeš?
Pro Petrovic.
Dekuji za názor, vystihl jste to.
Pro nika.
Vaše peníze vám přeji, jen vám trochu zamlžují úsudek.
Myslím, že díky urážkám, které jste použila nemá smysl na nic z toho, co jste tu napsala, reagovat teď a ani do budoucna.,
Nika, a tomu Tvému partnerovi by nevadilo, kdybys přijala od kámaráda, který si léta na Tebe myslí, velmi drahý šperk a hned s ním oslňovala na veřejnosti?
Tvé komentáře mi připomnínají jednu, co před časem Poradnu /nepochopena/ opustila.
Vy možná, jenže oni se tomu daru od jejího ctitele nezasmáli. Partnerovi to vadí, a jí je jedno, jak on se cítí. Hlavně, že ona bude zářit. Snažím se vžít do obou a vychází mi, že tohle je začátek konce.
Tradičně opět 7 let. To je přímo začarovaná cifra. Sedm a násobky sedmičky...
Nadechěte se svobody a poučen vzhůru do další etapy vstříc novým šancím. Já taky těch změn nelituju, i když to byly pády z pěkné výšky. Raději něco zažít, než litovat, že jsem nezažil nic.
Všechno?
Podle mě jsi byl dlouhou dobu upnut na maminku, která tě nikdy nezklamala a první ženská v životě ti dala kopačky a tebe to vzalo, že se tu tak rozepisuješ do detailů...
Je to jenom ženská...
Nejde o proutníky.
Jak tu padlo. Měl by jsi zapracovat na sebevědomí.
Hodně štěstí s hledáním té pravé
No comment provokatére.
Nebo ne. Už mně to neba, chovat se slušně k někomu, kdo si to nezaslouší. Možná si to slízněš za všechny, co si nevidí do h...y, ale je mi to fuk.
Bež se svýma názorama do p...e. Už z věty, kterou jsi napsal "je to jen ženská" tady o tvůj názor nikdo nestojí, běž radit o akvarijních rybičkách nebo něčem, co ti je trochu blízké, tihle sebejistí ... (doplň si co chceš) mně vážně s...u.
Ještě jednou děkuji všem, co se snažili korektně odpovědět.
Gumídku, to není problem dvou studentů. Tihle jsou starší. Oba mají děti z předchozích vztahů. I to by mělo být hned v úvodu, aby byl rádce v obraze. Já taky původně myslela, že jsou to mlaďoši...
Ale on zas nejedná, jako děcko, on tu píše jako nas.anej a zklamanej chlap. Ona je to rozmazlené děcko, co má doma spolehlivého partnera a přitom převzetím daru od ctitele přiživuje jeho naděje. Oba chlapy má na háku, a ostatní ji nezajímá, protože nejdůležitější je tu ona. A jestli ona někoho zraňuje, to neřeší..
Dospělej chlap řeší problémy s babou přes poradnu na internetu? Nedokáže bouchnout do stolu a říct jasný verdikt a nebo s ní nedokáže komunikovat a jejich vztah pouze celou dobu proplouval...
Tohle není dospělé jednání. Tedy né dle mého názoru.
Asi bouchl do stolu, když se pohádali a šel se balit. Jen byl tak zaskočen, že ona nechápe, proč mu to vadí, tak to dal do placu.
Ale já jsem to upřímně myslela a myslím pořád. Ta Vaše slečna ty hodinky od Vás přece nevyhodila, jen je vyměnila za lepší. To jako měla "celý život" nosit jen ty jediné hodinky, jenom kvůli tomu, že jste jí je daroval Vy? A rozcházet se po 7 letech přátelství, kvůli nějakým hodinkám, to Vám nepřijde nepřiměřené?
Já si myslím, že ono toho tam bude víc, protože kvůli takové prkotině se dospělí lidé nerozcházejí. A hlavně pořád nechápu, proč Vám to ta přítelkyně vytroubila, když asi dobře ví, že Vám ten její roztoužený dlouholetý kamarád leží v žaludku. Mohla klidně říct, že jí je dal někdo z rodiny, nebo že si na ně ušetřila. Ale ona Vás tím zřejmě chtěla ranit, protože dobře věděla, že se Vám to líbit nebude a proto si myslím, že ono to jenom kvůli hodinkám není. Vy to tak líčíte, ale nevěřím, že by se dlouholetý a stabilní vztah dospělých lidí, kteří se mají rádi, mohl rozpadnout kvůli obyčejným hodinkám.
Suzy, to není o hodinkách, ale o principu! A není to slečna, nýbrž zralá/?/ paní, která provokuje. Oba mají děti z prvního vztahu.
Kdyby chtěla hodinky s lepšími technickými parametry, tak si je mohla koupit a problém by nenastal. Všechno v životě má rovinu. Rovinou za přijetí drahého dárku se tomto případě předpokládá náklonnost. To je na banánovky za dveřmi.
Lisko díky, nějak jsem to přehlédla. Tak jestliže si takovéhle naschvály dělají dospělí lidé, kteří už vychovávají děti, tak už nemám co dodat.
A to, že tazateli jde o nějaký princip chápu, ale u dospělých lidí mi to přijde trochu divné. Takto se šprajcují snad lidi kolem 20 let, ale ne dospělí a dokonce už oba jednou rozvedení lidé. Ale ono je dneska možné všechno. Mně by teda vůbec nevadilo, kdyby můj partner dostal od někoho jiného to, co bych mu nemohla koupit já. Hlavně že by z toho měl radost. A kdyby to byly nějaké bezva hodinky, tak by mi je ale musel půjčovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.