Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před rokem jsem se vdala, bohužel můj muž se dost změnil a začal mě vnímat jako služku, říká mi, že ženská je od toho, aby vařila a uklízela. On sám, když už je doma, tak většinu času leží, kolikrát vzdychá, že se se mnou nudí. Já ráda jezdím na túry, on má radši ležení u moře. Když jedeme na výlet, tak je akorát otrávený, že musí někde chodit. Když mu říkám, co by se mělo udělat, tak mě ignoruje nebo si klepe prstem na čelo. Mnohem důležitější je pro něj maminka, ta když zavelí, tak udělá, kolikrát je spíš užitečným idiotem (např. ji musí vozit po lékařských vyšetřeních, i když je jí 50 a je naprosto zdravá). DÁ SE S TÍM NĚCO DĚLAT PROSÍM?
P.S. Rozvod prosím nenavrhujte, chci, aby ten vztah fungoval.
Jen bych chtěla doplnit, že s mužem jsme se před svatbou znali deset let a nikdy se ke mně nechoval tak, jak se začal chovat po svatbě. Do svatby ke mně byl milý, pozorný a i po těch horách se mnou chodil. Po svatbě jako by ale mávli kouzelným proutkem.
Asi se vám nebude líbit, co napíšu. Každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno. Váš muž dělá to, co jste dovolila. Až se vám to nebude líbit, změníte to. Přestanete dělat služku a nebudete dělat to, co nechcete. Najděte si známé, jezděte na túry, choďte do kina. Sama, s kamarádkou! Uvidíte, jestli se něco změní. Ale nehádejte se, v klidu bez bouřek. Žijte si jak se vám líbí, ale ani ať vás nenapadne být nevěrná. Klidně poházené oblečení na zemi překročte, na večeři si otevřete jogurt a nevařte. Třeba mu něco dojde. Chce si žít po svém? Tak mu nebraňte!
Tak, ne ne to není návod k rozvodu. To je návod k ujasnění situace. Buď muž o ní stojí a miluje ji, uvědomí si, že pro vztah je potřeba přítomnosti obou. V životě, v povinnostech, v dobrém i zlém a nejen v posteli. Anebo o ni nestojí a pak je na něm, co udělá. Nic není pouze černé a bílé. Zapomněla jsem na svou zkušenost. Vztah bez lásky může fungovat, ale bez úcty určitě ne.
A řekněte, vy byste si vážil uklízečky a služky v jednom, něco jako kus hadru, která se může přetrhnout, aby vyhověla?
Zdravím. Pokud Vám neklape vztah po roce manželství, nebude to lepší ani v budoucnu. Pro Vašeho manžela není evidentně důležité co chcete Vy. Vy chcete, aby vztah fungoval, ale to musí chtít obě strany. Vybrala jste si špatného partnera, nehodíte se k sobě, ale to Vy slyšet nechcete. Takže komu není rady...Můžete zkusit manželskou poradnu, ale pochybuji, že Váš manžel bude ochotný na vztahu pracovat spolu s Vámi.
Tak zavel, jako maminka! Žádný: mělo by se udělat, ale udělej! A jeden víkend podle něho, druhý podle Tebe.
Teď má v Tobě jaksi větší jistotu, tak si víc dovoluje. Ponižuje, aby sám povyrostl. Ty si to necháš líbit, tak přidává...
Jedině abys změnila svoji podstatu a nastolila doma nějaký režim. Chlapa nepředěláš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.