Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počet odpovědí v jedné otázce

Od: vlazy* odpovědí: 41 změna:

Už několikrát jsem se setkal s tím, že mi táto poradna neumožnila odpovídat na některé otázky. Při pokusu odpovědět se zobrazilo toto: "Váš počet odpovědí v jedné otázce převýšil povolený počet 3. Pokud budete mít 10 a více % ohodnocených odpovědí, počet odpovědí nebude limitován. Snažíme se eliminovat příliš mnoho odpovědí, které nepřináší radu.". Těch 10% ohodnocených odpovědí se počítá celkově na celé poradně nebo pouze v dané otázce? Jinak nevidím žáden rozumný smysl tohoto zcela nesmyslného omezení. Chápu, že se tím snaží eliminovat odpovědí které nepřináší radu, ale jak může někdo kdo tento nesmysl vymyslel vědět, že někdo kdo nemá hodnocené odpovědí tak zcela určitě nepřináší žádnou radu? Ano je zde na této poradně dost odpovědí které radu nepřinášejí, ale zcela určitě to nejsou všechny neohodnocené. Ne každý ty odpovědi hodnoti a i neohodnocené odpovědi můžou přinést třeba i mnohem lepší radu než některé ohodnocené. Smysl této poradny se tímto opatřením velmi omezuje.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to z odpovědí na celé poradně ;) Tedy vy byste ptřeboval mít alespoň 38 ohodnocených odpovědí na svůj počet celkových odpovědí.

hop®
hodnocení

0x

Již se to zde probíralo, jukněte do historie, možná najdete odpověď na Vaši otázku...

poradte.cz/...

doplněno 03.08.12 12:28:

Vlazy, zdejší Admin s tím pravděpodobně nic nebude "dělat", sám toto pravidlo vymyslel a zavedl do systému. A jen on vidí, jakým způsobem se různé změny odrazí ve fungování poradny se všemi důsledky (i finančními), do těchto záležitostí my jako uživatelé poradny nemůžeme vidět. Pravděpodbně se toto omezení na funkci poradny projevilo pozitivně, jinak by jej Admin zrušil. Byl by přece sám proti sobě, kdyby svůj server dobrovolně a záměrně pohřbíval.

Tím nechci jeho rozhodnutí obhajovat, i mně samotnému některé jeho úpravy vadí. Ale snažím se záležitost pochopit i z jeho stránky, on celý projekt financuje, řídí a obsluhuje a jen jemu tu bude nebo nebude vydělávat nějaké peníze...

vlazy*
hodnocení

hop: Můj názor je, že nejde o to jak se to projevilo zde na poradně, Jde asi hlavně o to, že by asmin byl sám proti sobě kdyby to zrušil a přiznal by tak, že to nebyl jeho příliš dobrý nápad. Nesouhlasím s tebou, že pouze on vidí jak se různé změny odrazí na této poradně. Možná ne vše, ale mnohé dopady některých změn vidíme zde i my všichni. Samozřejmě, že mu asi do jisté míry jde o finanční stránku. Kdo by si nechtěl přivydělat nějaké peníze když to jde. Klidně ať si na tom vydělává kolik chce když to jde, ale ne na úkor vymýšlení nějakých nesmyslných opatření. Předpokládám, že to omezování počtu odpovědi asi nemá žáden vliv na finanční stránku.

doplněno 03.08.12 12:52:
Oprava: místo asmin mělo být admin.
hop®

Admin není natolik nesmyslně ješitný, aby nepřiznal vlastní omyl, myslím, že přednější je pro něj fungování poradny a s tím spojený zisk. Omezení "prázdných" reakcí může mít vliv na konstruktivnost odpovědí a tím vyhledávanost a návštěvnost poradny. Navíc lze používat i doplnění odpovědí, jak už někdo napsal. Věřtem že já toto omezení nechápu a nesouhlasím s ním i přesto, že se mne netýká. Jen se snažím zkusit vysvětlit Adminův postoj...

hodnocení

0x

Používejte možnost doplnit

vlazy*
hodnocení

Možnost doplnění sice může tento nesmysl do jisté míry vyřešít ale není to ono. Asi vždy je lepší a přehlédnější odpovídat přímo na konkrétní příspěvek než formou doplnění dřívější odpovědi. Navíc to admin může brát jako obcházení toho nesmyslného opatřeni.

hop®

Admin to nemůže brát jako obcházení, sám doplňování odpovědí doporučil.

Naproti tomu pro vložení druhé fotky nelze odpověď jen doplnit, je nutná další odpověď, což celou strukturu někdy rozhodí (pokud někdo stihne reagovat před vložením druhého obrázku) a celý princip podle mne trošku staví na hlavu. Ale to jsou právě ty záležitosti, které mne štvou a u kterých doufám, že Admin ví, proč to takhle funguje...

vlazy*
hodnocení

Admin na rozdíl od nás obyčejných diskutujících (rádců) může všechno, protože on tu je šefem a on rozhoduje co a jak zde bude nebo nebude a asi nic mu v tom nebrání.

hodnocení

0x

Na svete bohuzel existuje mnoho nesmyslnych zakazu a omezeni, ktere vymysleli Ti nejchytrejsi a nejskvelejsi znas, kteri vi, co je pro zbytek popupalace (rozumej uzivatelu) nejlepsi, kazdeho musi vodit za rucicku a utirat mu nos.

Obycejni plebejci proti takovymto narizenim zpocatku bezne hartusi, ale postupne se s nimi obvykle nejak nauci zit a za delsi cas je jiz berou jako za normu, pri cemz si mocni Patricijove spokojene vrni a mnou ruce, i kdyz ve skutecnosti je to samozrejme stale stejny nesmysl jako na zacatku.

Nic jineho nez si ale zvyknout ostatne plebejstvu ani nezbyva, protoze vrchnost, jak uz z jejiho nazvu plyne, ma obvykle navrch.

vlazy*
hodnocení

hop: Ano skutečně se to zde už probíralo. Děkují za upozornění na to. Bylo to v červnu a je už to trochu zapadlé a tak jsem to nenašel. Kdybych o tom věděl dříve tak bych tuto otázku asi nezakládal a pokračoval bych tam. Z tamní diskuze ohledně tohoto nesmyslu jsem pochopil, že mnochým lidém to vadí a dokážou to i dobře a věcně zdůvodnít. Zdejší admin s tím ale asi nehodlá vůbec nic dělat, protože tak jako mnozí kteří jsou u nějaké moci (on má moc nad touto poradnou) si asi myslí, že je ten nejmoudřejší člověk na světě a vše co děla je naprosto ideální a pro ostatní užitečné a jinak to ani být nemůže.

axus: Plně s tebou souhlasím.

Omlouvám se adminovi za jeho kritiku, ale mám ve zvyku většinou psát to co si myslím a to i přes to, že někteří by ode mne rádi četli něco úplně jiného. Jsem si také vědom, že nyní se mj. i kvůli tomu bude zdejší admin na mne přihlížet trochu nepříznivě, ale tak už to bývá, že kritiku nemá asi téměř nikdo rád.

to je v pořádku, kritika se bere. Z poznatků bych to vyhodnotil takto: z 90% se to dotýká a omezuje ty, kteří svou horlivostí zaplevelují otázky a přitom vlastně nic moc neporadí. Někteří doplnění používají i když nemusí a přes míru, takže je to občas trochu chaotické.

Ideální stav, pravidla a prostředí je stále z říše snů, ale pravidlo se osvěčilo.

Do polemiky co pravidlo dalo/vzalo se znovu už pouštět nebudu, je to nekonečný příběh.

vlazy*
hodnocení

Ono je také otázkou co kdo chápe zaplevelováním otázky. To co pro někoho může být plevel pro jiného to může být něco dobrého a užitečného. Mezi plevel bych spíše řadil vulgarity, tzv. OT a to co je v rozporu se zákony.

Pokud se jedná o to občas chaotické doplňování otázek tak k tomu do značné míry napomáhá to nesmyslné omezování počtu odpovědi a potvrzuje to fakt, že je to opravdu nesmyslné když se to dá takto jednoduše chaoticky obcházet.

Dovolím si nesouhlasit s tím, že se toto pravidlo osvědčilo. V této a zde uvedené jiné podobné otázce se myslím vyjádřilo dost těch kterým se to nelíbí a vadi jim to a narozdil od tebe admine to většinou dokázali i smysluplně zdůvodnít. Určitě je i dost takových kterým se to nelíbí, ale svůj názor na to zde nikde neuvedli, nebo možná ani neví, že zde něco takového nesmyslného je, protože na to ještě nikdy nenarazili. Připadá mi to, že tobě adnine nějaké názory zdejších diskutujících (rádců) příliš nezajímají, protože si asi myslíš, že všechno to co zde zavedeš je naprosto ideální a jinak tomu ani nemůže být.

Do polemiky co pravidlo dalo/vzalo se znovu už pouštět nebudu, je to nekonečný příběh.

vlazy*
hodnocení

To jsi už ale admine napsal zde jednou a tak nechápu proč to znova opakuješ. Možna jsi tím chtěl nenápadně naznačit aby se do toho nepouštěli i jiní.

krkovicka*
Já svůj názor na to napíšu.Píšu pořád stejně a žádné omezení nepociťuji.Chtěl jste omezit hlavně vykecávání místo fundované rady.I s doplnění vykecavani tady je.Takže pravidlo dle mě nic nepřineslo akorát tak hledání co kdo odpověděl když se objeví doplnění v otázce.Bohužel v doplnění musím napsat i nick koho oslovuji.Což je pro někoho i urážlivé.Dále?někteří začaly na nejakem levelu já s 2000odpovědi za celou existenci tak už bohužel to nenazenu ani kdybych se upsala k smrti.Hodnocení je na jiných ne na Me.Suma sumárum svých deset a výš procent neudělám.Honba za hodnocení.za tím si bohužel stojím,tak jako před měsícem,kdy to vešlo k platnosti.Hodně mě na tom mrzí to,že ti moudřejší ustoupí.S jejich odchodem se nikdy nesmířím.
výtka
Upozornění od sys clayman 03. 08. 2012 15:36:27
hodnotí se jen poslední rok, ne celá doba registrace - je to vážně poměrně promyšlené

hodnocení

0x

Jeden z výsledků tohoto opatření je ten, že bedlivě sleduju svoje procenta ohodnocených odpovědí a pokud poklesnou nebezpečně nízko k 10 %, přestávám odpovídat na dotazy, na něž sice bezpečně znám odpověď, ale u kterých můžu očekávat, že jí nikdo neocení. Stal se tak ze mě nechtěně "lovec bodů".

doplněno 03.08.12 16:46:

Ty body jsem nucen lovit nejen kvůli dárku, ale hlavně proto, abych byl vůbec schopný odpovítat na složitější otázky.

vlazy*
hodnocení

magdon: Tak to máš docela dobře promyslenou taktiku. Mohl by to být námět pro admina aby ten nesmysl ještě trochu zdokonalil a více znesmyslnil např. tím, že zruší zobrazování těch % ohodnocených odpovědí. Ne každému se to pak bude chtít vypočítávát a to, že má málo % zjistí teprvé až mu to někde nedovoli odpovědět. *smich*

Ani se nedivím, že si někteří, tak jak se o tom zde na poradně někde psalo, žádají o to ohodnocení nebo soutěží kdo bude mít více hodnocených odpovědí. Něco takového neschvalují, ale pokud někteří chtějí zde odpovídat tak ty body musí nějak sehnat.

krkovicka*
Omezení se nedotýká jen těch co rádi se vykecávaji ale i těch co sem chodí sporadicky.
iz*

Dělám to podobně.

Rozdíl je jenom v pohledu - já neodpovídám na otázky, u nichž mi přijde, že odpověď bude znát více lidí. "Schovávám" si prostor pro odpovědi na obtížnější otázky.

Ve výsledku je to ale téměř totéž.

doplněno 06.08.12 15:07: Vlazy®, je to ve výsledku skoro totéž. Magdon® přestává odpovídat, když procento jeho ohodnocených poklesne k 10 procentům, na dotazy, na něž sice bezpečně zná odpověď, ale u kterých může očekávat, že odpověď nikdo neocení. Já neodpovídám u dotazů, u nichž očekávám, že bude odpověď znát více lidí. (= moje odpověď je postradatelná, zapadla by, nikdo by ji neocenil). Motivace je u nás obou stejná, chceme si zachovat možnost reagovat tam, kde by 3 odpovědi nemusely stačit. __ Je to jeden z důsledků zavedení omezení počtu odpovědí u jednoho dotazu.
vlazy*
hodnocení

ivzez: Já si myslím, že to ne vždy ve výsledku je totéž. Někteří tazatele čekají na rychlou radu a tak rada která přijde trochu pozdějí může být už neaktuální. Neber to jako kritiku, ale kdyby takto měli uvažovat všichni tak by zde mnohé dotazy zůstaly úplně bez porady a tato poradna by asi stratila smysl.

doplněno 06.08.12 15:33:
ivzez: Ano je to jeden z bohužel negativních a pro tuto poradnu na škodu důsledků zavedení omezení počtu odpovědí u jednoho dotazu.
výtka
Upozornění od administrátora 06. 08. 2012 16:11:51
Vykaslete se na tuhle demagogii, 3 odpovedi na otazku je pomerne dost a 3x vice nez leckde jinde...
vlazy*
hodnocení

Já na tom administrátore žádnou demagogií nevidím. Vyjádřují pouze svůj názor na to. Já tobě tvoje názory na to neberu i když s ními nesouhlasím. Vím, že tě to dost hodně irituje, že kritizuji něco co jsi vymyslel a považuješ za něco naprosto ideálního. Tak už to ale bývá, že ne vždy všichni se vším jednoznačně souhlasí. Nebo snad zde na poradně chceš zavést neoficielně cenzuru a určovat co se zde může a co nesmi psát tak aby tě to neiritovalo? Jinak nevím, že by existovala nějaká jiná diskuze (fórum) kde by byl počet odpovědí omezovaný.

Tvou popudlivost a jediny spravny nazor uz nema smysl komentovat. Howgh.
vlazy*
hodnocení

Já svoje názory na cokoliv neprezentuji jako jediné správné, tak jak se mi to admine ne příliš slušně snažíš podsouvat. Za svými názory si ale stojím a pokud mne někdo nepřesvědči, že nemám pravdu tak je jen tak abych udělal někomu radost nehodlám měnit. Jsem si dobře vědom, že tě to popuzuje, ale za to, že někdo nesnáší když si někdo jiný dovoli s ním nesouhlasit, protože má na něco trochu jiný názor já už nemohu. Příčinu musíš hledat u sebe.

iz*
hodnocení

0x

Když už jsme u počtu hodnocených odpovědí - nebylo by možné v profilu zobrazovat více ohodnocených odpovědí nebo (ještě lépe) seznam otázek, na něž jsem odpověděla?

Myslím, že by bylo dobré mít možnost se k zodpovězeným dotazům čas od času vrátit, jestli tazatel něco nedoplnil, nebo jak reagovali další. Po několika dnech a týdnech se mi však zodpovězené dotazy špatně hledají, některé už nedohledám...

doplněno 06.08.12 15:11:

@magdon , děkuju za radu.

Pořád se tu ještě rozhlížím, především si procházím starší dotazy a odpovědi. Za dobu, co Poradte.cz existuje, se jich tu sešlo hodně, a dost z nich je zajímavých i po několika letech.

Na procházení menu mi tolik času nezbývá.

Zkuste kliknout nahoře na oranžové liště na "Moje Poraďte" a pak na "Otázky, do kterých jsem přiapěl/a".

uska*

ivzez - moje poradna.cz nabízí - stačí si vybrat

moje stránka
nastavení uživatele
ohodnocené odpovědi
oblíbené otázky
odpovědi na mail
moje otázky
které jsem založil(a)
do kterých jsem přispěl(a)
které jsem neviděl(a)
Plus+

abcdefg
hodnocení

0x

Na poradte se nepřihlašuji, radím jako neregistrovaný, tím pádem nemůžu dávat body ostatním. Jeden praktický důsledek opatření-ostatní rádci přišli o mé body.

výtka
Upozornění od administrátora 07. 08. 2012 13:21:39
Lui každý podle svého, ve tvé hře byla i horší varianta :)
vlazy*
hodnocení

abcdefg: Tak toto je jeden z negativních následků toho opatření, ale adminovi se to vysvětlit nedá.

doplněno 07.08.12 15:26:

Pokud pod abcdefg se skrývá Lui tak je dobře, že si to rozmyslel a tu horši variantu nebere vážně a přispívá zde dál alespoň jako nepřihlášený.

rozhodně, vydrbávat se mimo téma a stěžovat si na pravidla, to je velká křivda na tobě. Jen tak dál... nejen já jsem názoru, že se topíš v tom co sám píšeš. Ale to se ti prostě vysvětlit nedá. Jen, aby ostatní měli přehled.

poradte.cz/...

doplněno 07.08.12 15:21:

téma bylo jak vložit peníze na účet, ne která banka má nejvýhodnější účet.

vlazy*
hodnocení

Dalo se čekat, že zde admine ještě s něčím proti mne vylezeš a to i přes to, že jsi psal, že to nemá smysl. Ano vydrbávání se mimo téma je zde na poradně běžné téměř v každé otázce. Není ale náhodou, že poukazuješ pouze na mne tak jako bych pouze já byl tím jediným kdo zde píše mímo téma. Musíš být na mne asi velmi hodně naštvaný, že už nevíš co všechno proti mne vytáhnout, tak aby jsi mne co nejvíce pomluvil. Člověče zamysli se už konečně nad sebou a přestaň neustále brečet kvůli tomu, že mám na něco trochu jiný názor než ty který nejsem ochoten změnit tak jak by se to tobě líbilo.

Administratore.

Tohle je, pokud vim, poprve, co si takto bez okolku odhalil identitu nekoho neprihlaseneho.

Neni to krapet nefer?

Nevim, jestli to dotycnemu v tomto pripade vadi nebo ne, ale obecne, kdyz nekdo prispeje jako neprihlaseny, tak k tomu ma asi duvod a zcela urcite neocekava, ze ho tu odkryjes.

doplněno 07.08.12 16:06:

Krkovicko.

(vidite, jak poctive pouzivam doplnit?:))

Tedy Krkovicko.

Prave ze Admin nikdy neodkryl identitu ani nikoho, kdo nejakym zpusobem skodil, zlobil, byl za hranou a pod. S cimz naprosto souhlasim. O to vic me prave toto zarazilo.

krkovicka*
Souhlas,tohle by se tu dít nemělo.Pokud nikomu neškodí!
doplněno 07.08.12 16:10: Ano i pro mě je to nepochopitelné.
vlazy*
hodnocení

axus: V tom máš asi kus pravdy. Nechci to ale nějak blíže rozebírat abych tím zbytečně nevyvolal další bouřlivé dohady s adminem ohledně toho.

Ok, vezmi to z druhe strany. XY prohlasi, ze zdejsi pravidla neakceptuje a jsou natolik nesnesitelne, ze uz sem nepachne... a pritom jen zmeni identitu, takze ostatni s nim utrpne souciti a pritom on tu pokrytecky prispiva skryte.
Aby to nevyznelo jak nechci, JA JSEM RAD, ZE LUI NEODESEL, ale jeho duvody skryvani a to ze to neuvedl na pravou miru se mi nelibi. Pod jmenem Lui-x apd by to bylo ciste.
Tolik na vysvetlenou, kdyz uz tu jen ten hon.
krkovicka*
Máte mylné informace.Nebo zjevný zájem toto o Lui napsat.Ostatně to už tady vysvětlil.S pravidlama se jakžtakž smířil s ostatním ne.Ruku na srdce-kdo odešel,dělal,že tu už nadále nebude a přitom tady chodí?!Chcete je odhalovat postupně-prosím.

Ja to beru.

Ono neni tak lehke odejit. Ty jsi vytvoril tak zavislacke stranky, ze se ted nemuzes divit, ze i kdyz lide odesli, tak stejne jsou tu furt.*palec*

Znam z vlastni zkusenosti.

lll*

Co je po jméně? Co růží zvou i zváno jinak, vonělo by stejně.

A že jsem se vrátil? Už jsem to psal. Přišlo mi to užitečné. Zato mi nepřišlo užitečné omezení, které je navíc odvislé jen a jen na "milosti" ostatních-dostanu milostivě bod nebo nedostanu? K čemu. Body nepotřebuju. Už jsem to jednou psal. Netřeba to rozebírat podruhé. Nikdy se nesnížím k tomu, abych "podkuřoval" ostatním. Vždy půjdu do sporu s kýmkoliv, když si budu myslet, že nemá pravdu. A že admin "odtajnil" můj neregistrovaný nick? Vždyť to nevadí. Alespoň mě ne. V tomto případě ne.

Lui.

vlazy*
hodnocení

lll (Lui): "Vždy půjdu do sporu s kýmkoliv, když si budu myslet, že nemá pravdu." Toto je docela dobrý názor i když asi ne vždy má význam do toho sporu jít. Mnoho lidí nemají příliš rádi když jim někdo dává na jevo, že si myslí, že nemají v něčem pravdu a často se tak nadělá kvůli tomu mezi lidmi i nepřátele. Pokud si někdo myslí, že má pravdu tak by si za ní měl stát a neměl by jen tak ustupovat nějakým nátlakům které se na něho dělají.

hop®

Lui, upřímně:

Zatím jsem osobně nezažil nějaké restrikce, občas mi Admin smázne některé moje odpovědi, většinou to naprosto chápu, protože to nejsou rozumné rady ale jen moje náladové kecy. Pokud mám nějaký názor, podložený rozumnými argumenty, budu jej prosazovat, proti komukoli.

Nelezu Adminovi do řiti, občas obhajuji jeho postup, protože ho trošku chápu. Ne proto že s ním souhlasím. S omezením počtu odpovědí naprosto nesouhlasím, rádcové pak používají k odpovědím "doplnění odpovědi" a v celé struktuře odpovědí je akorát nepřehledný bordel. Admin preferuje doplnění odpovědí, ale když někdo potřebuje zadat dotaz s dvěma obrázky, tak si musí sám odpovědět, a pokud je někdo rychlejší tak je zase v tématu bordel...

V pár věcech s Adminem nesouhlasím, několik věcí Admin změnil k lepšímu, když jsem ho upozornil. Ale stále musím tolerovat, že je to jeho poradna. Zatím si ale neumím představit, že bych zde vystupoval anonymně nebo pod jinou registrací. I když, vzhledem k mému mobilnímu internetu bych možná Adminovi a Syslíkům trošku zamotal hlavu. Ale nemám to zapotřebí, Pokud mne zde Admin či kolegové nase.ou moc, odejdu a třeba se pak vrátím. Ale stále jako Hop či Hopan nebo pod jiným SVÝM nickem...

Nebudu zde pod skrytou identitou, vím, že několik kolegů tuto možnost využívá, ale já jsem nějak vůbec nepochopil, proč...

hodnocení

0x

PÁNOVÉ, CO JE TO VŠECHNO PROTI REZIVĚNÍ ZEMSKÉ OSY?! *ee*

bena*
hodnocení

0x

Osobně si myslím, že by bylo lepší zvýšit počet odpovědí na 5, protože u komplikovanějších dotazů 3 odpovědi někdy stačit nemusí - vidím to hlavně v rubrice Počítače a příslušenství.

Samozřejmě, že je tu spousta registrovaných lidí, kteří jsou spíše povdali, než rádci, ale zase někdo se snaží...

A pokud je poradna přeplněná odpověďmi, které jsou mimo mísu nebo úplnými hloupostmi, zkuste systém 3x a dost! (nebo 5x, to je jedno). Kdo tady třeba tapetuje, dělá si z poradny annonci nebo přímo a cíleně vkládá reklamu, spamuje, píše absolutní nesmysly, navádí k porušování zákona, atd. Prostě kdo bude dělat podobné lumpárny, zablokovat. Ze začátku třeba na měsíc, na 3, na půl roku, na rok, na furt...

Nemyslíte Admine, že by tohle nebylo dobré? Občas to teda může hold schytat někdo nevinný kvůli stejný IP adrese, ale to se dá vždy nějak řešit, ne?

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]