Nejste přihlášen/a.
Rada bych se zeptala,kdyz jsem odpovedela v dotazu 2krat,proc nemam povoleno vicekrat?Zatim je v tematu malo odpovedi a nemuzu reagovat,na to,co mi tazatelka napsala.zda se vam to fer?Dekuji
musíme si přiznat, že v posledním roce (možná déle) se tu rozjelo kecání víc než dřív. Do jisté míry to schvaluju, protože tam kde není zábava není ani živo. Nikomu by se asi nelíbilo stroze tu poradit a hotovo. Takže odhlečení je přijatelné, zvláště ve Volné diskuzi, ale jsou i výjimky. Bohužel toho kecání je více než zdrávo.
Logika: kdo nejvíce povídá mimo téma, má nejméně ohodnocených odpovědí. Když mu omezíme počet odpovědí, bude se více soustředit na opravdové rady a průpovídky si nechá od cesty. Když bude dobře radit, vzroste mu počet ohodnocených odpovědí a můžeme ho nechat tu a tam povídat víc, zaslouží si to.
Tolik logika věci. Zda bude fungovat je jiná věc, to ukáže čas. Já tomu věřím a polovina syslů taky, druhá část pochybuje, což je v pořádku Možná změnili názor co dostali podrobně vysvětleno oč jde a jak jsou mantinely nastaveny.
Pokud má tedy někdo méně než 10% ohodnocených odpovědí může v každé otázce odpovědět 2x, doplnit svou odpověď může nesčetněkrát. Ano, pokud první vyplácnu nepodstatnou věcí, v druhé zareaguju správně už nemám šanci přidat třetí byť podstatnou odpověď. Proto mohly být např první dvě spojené (doplněné) nebo zvážit zda jedna z nich nebyla zbytečná. Jak to bývá, když se kácí les lítají třísky... jistě i v tomto případě to občas bude na škodu, ale věřím, že většinou to prospěje.
Nechejme tomu čas a uvidíme.
PS: ve volné diskuzi a vzkazech není počet omezen
doplněno 09.06.12 20:33: Pokud bude někdo toto pravidlo obcházet tím, že si pořídí druhou registraci nebo bude odpovídat jako neregistrovaný se zlou se potáže. Pravidla jsou, aby se dodržovala, jakkoliv se jednotlivci zdají nesmyslná.
Do % ohodnocených odpovědí se započítávají i odpovědi z volné diskuze? Pokud tam budu např. často psát odpovědi, sníží se mi průměr?
Brunecova: ne, volná diskuse je mimo počítání odpovědí, mimo hodnocení a mimo soutěží o tričko a další dárky...
Admine, o této úpravě se dozvídám až teď, možná to není špatný nápad, ale máš pravdu, že čas ukáže...
Vícenásobné registrace nebo komunikaci bez přihlášení osobně neuznávám, je mi to proti srsti, jednou jsem tady jako JÁ a i když se některými svými reakcemi nějak nemohu chlubit, stojím si stále za svým, a pořád jsem to ten samý a jeden JÁ...
Vaše logika elitního klubu pokulhává. Možná platí, že kdo mluví hodně mimo téma má pak mnohem menší poměr ohodnocených odpovědí, ale obráceně to není ani omylem, i kdyby to nakrásně bylo fér, aby víc dobrých odpovědí vyústilo ve víc ohodnocených odpovědí. Ale tak víte co, čím víc lidí takhle omezíte, tím víc si jich najde jinou alternativu. Tak je to vždycky. Internet je v tomhle obměňování opravdu hodně čilý. Ono už samotné bodování je akorát tak prostředek k vytváření zbytečných rozbrojů, teď navíc bude i nutností? Ale tričko od vás mám hezké, tak co už.
Admine,vy tu rozhodujete,to je jista vec a vy sam budete vedet kolika lidem se tady libi.myslim si vsak,ze si lide i dost regulovali sami,kdo je pro ne kecal a podobne.bylo to jednoduche,proste se na to nereagovalo.Nyni vy jste zacal soudit,kdo je kecal a kdo ne.Je nejaky technicky problem,kdyz se moc pise?Pokud ne,pak nechapu,proc by si lide nemohli regulovat sami.Berete jim svobodu se vyjadrit.Tak urcete pro vsechny,ze muzou odpovedet treba 3krat a dost.Pokud mne nekdo odepisuje,tak mam myslim zdravy pocit,ze ho muj nazor zajima a vy v tu chvili chcete rozhodnout,ze uz to stacilo?Nelibi se i to a nerozumim vasemu pocinani.
Tak tam spadám taky. Sice nevím proč, ale budiž, je to právo admina. Jen hodně pochybuji o tom, že je zrovna toto hledisko(tedy procenta) je objektivní. Být závislý na hlasech od ostatních? Proč to sem píšu? Nevím. Vadí mi to. A nejsem typ který si něco nechává pro sebe. Mějte se tu fajn. Sbohem.
Pokusím se zde popsat svá malá podivení. Poprvé to bylo na počátku května, kdy admin vyzval "dobré lidi", aby nebyli ukecaní. I když byla výzva formulována poměrně decentně, něco mi na ní vadilo. Konkrétně kolektivní vina - osloveni byli všichni. Systém "kdo se cítí, ten se vtípí" může být dobrý, jenže u květnové výzvy měl být dovětek admina - rozeslal jsem 5 (10, 15...?) osobních mailů největším provinilcům, vy ostatní berte výzvu jako upozornění a doporučení.
V polovině května následovala už konkrétnější výzva admina pro dva rádce, že mají k dispozici jen dvě odpovědi a dost. Opět anonymní, opět s možná citlivým úmyslem dopátrejte se včas sami. Četla vůbec Juglans tenhle vzkaz? Měla šanci se dovtípit? Bylo opravdu tak citlivé nikoho předem nevarovat?
No a teď se milá Juglans natvrdo a oproti těm dřívějším opatrným anonymím varováním i veřejně dozvěděla, že ona je ta kecka, ona dostává od kolegů a tazatelů málo bodů, ona dostává STOP.
Je mi jí líto.
V polovině května byla řeč o dvou kecalech, teď při pohledu do statistiky vidím, že pod deseti procenty úspěšnosti je několik desítek rádců (u čísla 50 jsem přestala počítat).
Proč se toto rozhodnutí o deseti procentech nedozvěděli všichni předem, proč není v pravidlech poradny?
Lui se naštval. Patřil i on mezi ty dva hříšníky z poloviny května? Do limitu mu scházejí dvě desetinky procenta...
Kdo mi opáčí, že jsme dospělí, že máme něco vydržet, že život přináší jiné štulce, bude mít pravdu. Ale stejně se tohle mohlo řešit jinak.
bimbam,ja jsem zadnou takovou info doposud nemela.Neni tak dlouho ,co se me velice dotklo,poznamka-Brzdete,jste tu 30minut a co odpoved to perla.Tady nekomu vadi,ze si s nekym pisi a on o ty rady stoji?Nepsala jsem sproste,jen vyslovila nazor.Probehlo mi hlavou,ze ma na me admin alergii,nebo se nemuze on ubranit emocim a vadi mu,co tu pisi o muzi,o kterem byla rec v dotazu.Treba to tak nebylo,ale probehlo mi to hlavou.Na vyrok jsem slusne odpovedela a byl skrytDalsi bomba ..Asi se na takovouhle poradnu nehodim,snazim se psat jak citim a to nyni bohuzel nepujde.Psat bez emoci?Copak jsme roboti?Hmm..nova doba.Dekuji pekne...Mozna,ze si nekdo mne ruce,ze uz brzy bude o jednoho kecala mene.Byl to sok,najednou zakaz,kdyz nevim proc.
juglans, to o brzdění a perle nebylo na Vás. Dala jsem si tu práci a našla jsem to. Byla to reakce na vulgární odpověď nováčka gustava k otázce Přítel se mnou nechce spát.
Inzinyrko,jee,diky za to ze jste si praci dala.Ja si to vztahla na sebe,protoze to tema me hrozne stvalo,ze nejde pomoci a byla jsem tam hrozne dlouho.Proto mne automaticky jineho nenapadlo.jestli to tak je tak se omlouvam i Adminovi.Uz jsem myslela,ze sem nepujd,ale nasla jsem tuto odpoved na mailu,tka jsem musela napravit.DEkuji vsem,kteri meli zajem abych se vratila a psali mi i vnitrni postou.co se tyce pravidel,ber na vedomi,ale priste by se nic nestalo,kdyby se kazdemu poslala o tomto zprava.Je zbytecne,kdyz najednou clovek zjisti,ze je omezen a hleda v tom zaujatost..Lide sem nechodi kvuli bodum,ale i si pohovorit,je fajn komunikovat,ikdyz pisemne s lidmi,kteri cloveka vnitrne obohacuji.Ja osobne jsem moc rada za tu komunikaci,nemam moznost na polosamote kolikrat s nikym pohovorit.Moje cesty jsou k lekari a do kramu.A uz zas moc kecam,ze?K tematu to ale podle me patri,ale admin nema mozna rad,az tolik rozvadet.Skoda,melo by to fungovat pro potreby lidi.
Popravdě, na začátku mě dost mrzelo, že jsem byla z těch prvních dvou. Po čase mě dost překvapilo, kdo všechno dostal stopku, dostali ji i ti, kterých mi bylo fakt líto, protože nejsou nijak ukecaní a jsou fajn.
Avšak před zablokováním mi žádná výstraha nepřišla, prostě jsem najednou nemohla odpovídat a nic. Takže že admin ty hříšníky předem varoval... mě tedy určitě ne, a to se za hříšníka považuji
Posledni dobou mi napadne ubyvaji body.Budiz,kvuli tomu zde nejsem.Ale omezeni odpovedi se mi nelibi,ztraci to smysl poradny.Myslite,ze jste dosti objektivni,k tomu,co je zbytecne kecani a nebo v momentalne dulezite pro tazatele?Resila jsem tema ze pani zije s alkoholikem a zivi ho.Radila jsem ji opustit ho,najit si podnajem.Pani odpovida,ze se boji jak by se ve stredu mesta nekde v nejakem malem byte citila.No,chtela jsem ji napsat,ze se jiz nevyzna v pocitech,ze je ubita a ze bydleni zvladne,ze je treba hledat co ji vyhovuje.Je mozne,ze by se opak protahoval rozhovor tim,ze se pani stejne boji.No pak bych ji nepremlouvala.Ale nacit rozhovor a nedokoncit,tak to nema cenu vubec zacinat.Takze dialog budu vest asi pouze s registrovanymi,abych mohla neco dopovedet,prostrednictvim posty.Jinak dekuji Adminovi za odpoved.Posledi dobou,jak dostanu bud,tak mi pokazde opet zmizi.zda se mi divne,ze by tolik dotazu,bylo predano do jine rubriky.
S mazáním bodů jsem na tom jako Juglans. Ale nějak zásadně mi o ně nejde a už vůbec nechci vyvolávat spory.
Také jsem za ten krátký čas, co zde jsem, přišla o pěkných pár bodů právě tím, že otázka na určení rostliny byla přesunuta do volné diskuze. Pravděpodobně se to tu řešilo, vysvětlovalo, nebudu nic dohledávat, ale systém přidělování a uchovávání bodů mi někdy připadá docela úsměvný. Například nedávno jsem dostala body za poněkud emotivní vzpomínku na výměnu oken u nás doma, zatímco znalost dost vzácné kytky, podložená nějakou mou opravdu vědomostí, dlouholetým zájmem atd. je pak považována za nic.
To jen tak na okraj. Na tričko mám zaděláno, požádám o něj a budu ho hrdě nosit, ale vzhledem k okolnostem si na něj ještě počkám, až si budu jistá, že se mi zase nic neumaže .
Jak ma clovek nahnat body,kdyz je zaroven omezeny v odpovidani?Takze to vypada tak,ze je to doporuceni rovnou zabalit?.Bodovani je zde opravdu usmevne,jak pise Bimbam,nekdy prezto,ze odpoved je cenna ,tak nikdo ani neohodnoti a kolikrat se divim,za co dostanu bodik.Proc ty body vlastne jsou?Mozna ze kdyby nebyly,nebyl by takovy chaos a poradna by byla poradnou a ne soutezenim.Nestacilo by podekovat,kdyz nekdo poradi dobre?
Admine. Nebyl jsem tu kvůli bodům. Ty mě jsou ukradený. Už proto, že jsem občas dostal body za totalní blbost mimo mísu. A jinde kde by je člověk očekával nebyly. Byl jsem tu, protože mi to příšlo užitečné, moci poradit někomu v nesnázích. A když nemůžu dělat to kvůli čemu tady jsem-radit, proto že nesplňuju něco, co mi je absolutně ukradený-body, tak potom k čemu tady být. Abych honil body? Nezlob se, ale to je pod mou úroveň. To jen na vysvětlenou, aby bylo jasno jak se na to dívám já.
lui.
a proč bez přihlášení?
Ti co jim na bodech (nesnáším tohle slovo, je to ohodnocení) nezáleží jsou mi nejmilejší, radí a když jim někdo udělí ohodnocení maximálně jim to udělá radost. Nebazírují na ocenění každé odpovědí a tak to má být. Po nějakém čase si mohou říct o tričko, pokud chtějí. Rád jim ho pošlu. Tričko nelze poslat každému a je blbost nastavit nějaký limit na počet odpovědí, protože jsou tací, co jich dokáží produkovat velké množství odpovědí, zatím co jiní s nimi šetří a přesto poradí více lidem. Tolik k hodnocení.
Ber to tak jak to je.. nikdo se pozastavuje nad tím, že někde je umožněno vložit jedinou odpověď... já dnes našel otázku, kde jeden člověk napsal 8 svých odpovědí a možná 3 z nich byly užitečné, zbytek bylo vyjádření vlastních pocitů popř uspokojení nad sebou samým. Bez toho se všichni obejdeme.
Je fajn poradit, je zbytečné rozebírat tazatelovi duši, pokud neví jak opravit zahradní domek.
doplněno 10.06.12 17:54: v této otázce se motáme v kruhu, kde již nového nemá šanci zaznít... tolik na vysvětlení, proč už zde nebudu odpovídat.
ještě jsem to upravil na 3 odpovědi a méně než 10%, před tím to bylo vč. Zároveň se zobrazuje vysvětlující text.
Včera jsem zde psal adminovi a vůbec to tady není. Vypadá to na začátek konce těchto stránek. Místo aby se to rozvíjelo, hodlá zavádět omezující opatření. Znova opakuju, že těm lidem zde vůbec nejde o nějaké trička či body, jsou zde z jiného důvodu, který je zřejmý všem. Na jiných fórech jsou taky pravidla, ale nikoliv omezení a pokud někdo zaplevuje obsah stránek nevhodným způsobem, od toho je tam admin, který si dokáže udělat pořádek, důrazně a nekompromisně a být autoritou. Žádné plošné zavedení jako zde, to dělá akorát naše vláda, když neumí vybírat daně, zvedne je všem, když neumí trestat zneužití nemocenské, potrestá nemocné všechny atd atd. Takže možná do budoucna to vidím tak, že si tady bude povídat a odpovídat stejná sorta lidí, která se bude i navzájem bodovat. Kdokoliv nový nebo kdokoliv kdo sem chodí občas nebo kdokoliv, komu mizí body, bude mít omezený proslov a jak jsem psal, na otázku se nedá odpovědět jednou nebo dvakrát a pokud tazatel později upřesní dotaz, své odpovědi se už nemusí nedočká. Takže doteď jsem nedospěl k rozumnému závěru, co k tomu admina vedlo, fakt ne...snad jen má limit na objem dat, jinak si to neumím vysvětlit a jestli se mýlím, raděj bych přemýšlel nad tím, jak tyhle stránky vylepšit a udělat jim novou fasádu než se tady handrkovat o to, kolikrát kdo může vstoupit do diskuze. Kdo nemá rád omezení a chce prostor k vyjádření, tak nejspíš začne chodit jinam.
O omyl se nejedná, poněvadž včera jsem psal SEM poměrně obsáhlý článek a odeslal, jenže se tu neobjevil, i když některým v mailu došlo potvrzení... záhada?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.