Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , mám účet v RB, ale jejich pobočka je docela dost vzdálená od mého bydliště asi tak 50km , a proto se ptám zda-li se dajív ložit peníze na účet jinak nežli přímo na pobočce.
předem děkuji za odpověď
Přesně tak jar radí rádci. Když už budete na poště, zažádejte si o zřízení účtu (je to jeden z nejlevnějších na trhu) a nechte si převést Kč na nový účet po jeho zrušení. Za složenku na vložení peněz zaplatíte minimálně 32 ,- kč a převod bude trvat 3 dny než peníze na účet dorazí. Banku mět v takové vzdálenosti by mě nevyhovovalo.
Nejlepší, nejrychlejší a nejlevnější způsob - požádejte někoho kdo má intern. bankovnictví, ať vám peníze převede ze svého a vy mu je necháte v hotovosti doma. Tedy pokud to nejsou statisíce.
koly: Já bych spíše doporučil FIO pokud pobočku této banky máš v pro tebe rozumné vzdálenosti. Účet je tam zdarma a vklady, výběry hotovosti a převody taky zdarma.
uska: Co je to ten jeden z nejlevnějších účtů který nabízejí na poště? Z toho co vím tak na poště nabízejí účty Poštovní Spořitelny a ty k nejlevnějším v Česku nepatří.
Vlazy: Můj účet u Poštovní spořitelny mám už asi 8 let a nikdy mě nestál ANI KORUNU (tak nevím, jestli bych někde našla ještě levnější)...
Záleží samozřejmě na tom, co člověk od účtu očekává a jaké transakce dělá. A samozřejmě tady každý budeme vychvalovat zrovna tu "svoji" banku
cocinkamichalka: Mohla by jsi prozradit který konkrétní "zázračný" a nejlevnější v ČR účet u Poštovní spořitelny máš na mysli? Měl jsem kdysi u Poštovní spořitelni Osobnní účet zdarma, ale když ho zpoplatnili tak jsem ho zrušil. Zdarma to nechali pouze při průměrném měsíčním zůstatku 15000 Kč a to už pro mne a mnoho dalších lidi není zajímavé. Účet s vedením a základními bankovními službami zdarma a bez podmínek je možné mít i jinam.
doplněno 20.07.12 00:46:Já od účtu zdarma očekávám zdarma alespoň vedení, příchozí a odchozí platby, karta, alespoň nějaké výběry z bankomatů a IB. To vše bez pro mne těžko splnitelných nebo nevýhodných podmínek.
Je to "Era online účet" a jedinou podmínkou je ten průměrný měs. zůstatek 15 tis. Kč, což chápu, že pro někoho může být hodně, ale zase je hodně lidí, pro které to není problém. Výběrů z bankomatu ČSOB a PS zdarma kolik chci, včetně vkladů prostřednictvím vkladového bankomatu, zdarma veškeré příkazy, platby, karta...
Samozřejmě pro každého je ideální něco jiného. Člověk, který by měl tenhle účet a šel např. vybírat na poštu, zaplatí tuším 100 Kč. Právě proto by každý měl hledat účet "na míru" podle toho, co potřebuje. Pro mě je například důležitá síť bankomatů a to, že veškerou změnu vyřídím přes el. bankovnictví nebo poštu.
Přítel např. rušil účet v MBank a byl to hrozný problém. Zrušení účtu zasláním doporučeně mu zamítli s tím, že neobsahuje náležitosti (jaké nenapsali), při rušení účtu na pobočce si paní řekla o 100 Kč poplatek za kopii výpovědi... Tohle podle mě není fér jednání. Stejně jako MBank avizovala, že bude "vždy bez poplatků" a hup - už tady máme 9 Kč za výběr.
To je můj názor, jsem s PS spokojená a ten požadavek na min. zůstatek pro mě není problém.
Kdž tedy budu chtít, vyplnit složenku a poslat si tak peníze na účet, to sia jako vyplním odesílatele a příjemce stejně?
Některé banky umožňují službu "vložit hotovost na účet u jiné banky", většinou za nekřesťanský poplatek až okolo 100Kč.
Lze poslat i z pošty poukázkou (složenkou) typu A. Jako odesílatele vyplníte sebe s adresou, jako adresáta vyplníte sebe s číslem účtu ve své bance. Ovšem takto posílané peníze nečekejte na účtu druhý den...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.