Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej zboží Dubai

Od: sanykkk odpovědí: 10 změna:

Dobrý den prodávám zvukovou aparatůru za 30 000kč,nějakej chlápek mi napsal že jej chce koupit at mu poslem podklady k platbe ,podle údajů je chlápek z Dubaie,poté co mi jakože poslal peníze tak mi došli tyto emaily které jsem dal do obrázků,já mu ale řeci nebudu poslíat 5000kč když žádné peníze jsem neobdržel ted mi vyhrozuje jak pán který jsi to obědnal tak i společnost která mi tyto emaily poslala,nechápu proč bych někomu mněl posílat peníze když jsem žádné neobdržel.Předem děkuji za radu co ted stím

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Je to jasný podvod. poho.cz/...

doplněno 12.02.14 08:51:

baskytara.com/...

pina.cz/...

poradte.cz/...

Sice se jedná o převážně Nigerii, ale opravdu věříte tomu, že člověk z Dubaje úplnou náhodou narazil na Váš český inzerát?

doplněno 12.02.14 08:52:

Já bych napsala mail, že jsem kontaktovala policii pro vyhrožování. A na 99% tipuju, že už nikdo nikdy nenapíše.:)

doplněno 12.02.14 09:26:

Luke, také si nemyslím, že to bude policii zajímat, ale to přece podvodník neví ;)

sanykkk
hodnocení

a myslíte že to mám podat na polici když mne ted z té stranypodivné společnosti vyhrožujipolicii a aji ten kdo to chtěl koupit?Já prostě nikomu neposlu peníze když žádné odněj nemám

luke237
I kdyz ti penize od nej prijdou, tak ti je za par dni banka zase odmaze, protoze pri kontrole v clearingovem centru se ukaze, ze ten sek je falesny.
luke237

Muzes sem poslat ty kopie mailu, jejich hlavicky (smaz svoje osobni udaje) atd.

Nemyslim, ze CESKA policie s tim neco udela. K poskozeni nedoslo, tyka se to Nigerie (tedy mimo uzemi CR), ...

Nejlepsi obrana (jestli se ti s tim chce hrat) je tahat podvodnika /... - chovat se jako, ze mu to chces prodat, dodavat falesne udaje, neexitujici problemy, vyzadovat jeho osobni udaje, atd. :D

luke237
také si nemyslím, že to bude policii zajímat, ale to přece podvodník neví

Ja psal, aby se neobtezoval s tim to na policii hlasit. Tomu podvodnikovi z Nigerie at klidne napise, ze to predal policii.

Libi se mi take ten napad uvedeny nize, aby podvodnik zaslal penize pres Western Union. To je na 100% umlci okamzite. *palec*

martinaa*

Jelikož obchoduji pouze v rámci ČR, tak netuším, co je to Western Union *hi*

Ale jestli to zabere, tak do toho:).

doplněno 12.02.14 10:48:

No mazec, díky za vysvětlení *palec*

luke237

Western Union: podate hotovost v nektere z tisice jejich pobocek ve svete, uvedete pobocku (nekde snad staci i stat) a jmeno cloveka, kteremu jsou urcene, a ten clovek si po predlozeni prukazu totoznosti penize muze ihned vyzvednout v hotovosti na te pobocce.

Priklad: Pribuzny je v USA na dovolene a nutne potrebuje, abyste mu zaslala treba 5 tisic. Vejdete do pobocky Western Union (v CR jsou snad ve vsech postach), slozite 5 tisic, uvedete jmeno pribuzneho a stat, ve kterem si to prijde vybrat a on prakticky ihned (se zpozdenim par minut) uz si po prokazani totoznosti vybere penize v hotovosti.

Western Union je pouzivan proto, ze je do velke miry anonymni. Kdyz pouzijete falesny prukaz totoznosti, tak uz nikdo nedohleda, komu byla ta hotovost vlastne vyplacena.

Priklad: poslete 5 tisic do Nigerie podvodnikovi, ktery tvrdi, ze se jmenuje Abihaju. Do pobocky Western Union napochoduje cernoch, ktery predlozi doklady na jmeno Abihaju a penize vybere v hotovosti. Vy pozdeji zjistite, ze vam zbozi (nebo puvodni vyssi platbu) nedodal a chcete penize vratit. Byly zu ale vyplacene a zjisti se, ze zadny Abihaju neexistuje. Nikdo ho uz nikdy nedohleda.

Proto vam podvodnici nechteji poslat penize pres Western Union, tedy hotovost. Protoze vi, ze kdyz si ji vyberete, uz ji nikdy neuvidi.

luke237
hodnocení

0x
Zrovna pred par dny tady byl podobny dotaz. Je to jasny nigerijsky podvod. Nikam nic neposilej. Nic se nestane.
luek237
Tady je ten nedavny dotaz.

achci*
hodnocení

0x

ucet nedavat..ja pisi ze ucet nemam,a kdyz ma zajem o zbozi at posle penize pres western nez na ucet a najednou uz nepsal..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]