Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prodávám zvukovou aparatůru za 30 000kč,nějakej chlápek mi napsal že jej chce koupit at mu poslem podklady k platbe ,podle údajů je chlápek z Dubaie,poté co mi jakože poslal peníze tak mi došli tyto emaily které jsem dal do obrázků,já mu ale řeci nebudu poslíat 5000kč když žádné peníze jsem neobdržel ted mi vyhrozuje jak pán který jsi to obědnal tak i společnost která mi tyto emaily poslala,nechápu proč bych někomu mněl posílat peníze když jsem žádné neobdržel.Předem děkuji za radu co ted stím
Je to jasný podvod. poho.cz/...
doplněno 12.02.14 08:51:Sice se jedná o převážně Nigerii, ale opravdu věříte tomu, že člověk z Dubaje úplnou náhodou narazil na Váš český inzerát?
doplněno 12.02.14 08:52:Já bych napsala mail, že jsem kontaktovala policii pro vyhrožování. A na 99% tipuju, že už nikdo nikdy nenapíše.
Luke, také si nemyslím, že to bude policii zajímat, ale to přece podvodník neví
a myslíte že to mám podat na polici když mne ted z té stranypodivné společnosti vyhrožujipolicii a aji ten kdo to chtěl koupit?Já prostě nikomu neposlu peníze když žádné odněj nemám
Muzes sem poslat ty kopie mailu, jejich hlavicky (smaz svoje osobni udaje) atd.
Nemyslim, ze CESKA policie s tim neco udela. K poskozeni nedoslo, tyka se to Nigerie (tedy mimo uzemi CR), ...
Nejlepsi obrana (jestli se ti s tim chce hrat) je tahat podvodnika /... - chovat se jako, ze mu to chces prodat, dodavat falesne udaje, neexitujici problemy, vyzadovat jeho osobni udaje, atd. :D
také si nemyslím, že to bude policii zajímat, ale to přece podvodník neví
Libi se mi take ten napad uvedeny nize, aby podvodnik zaslal penize pres Western Union. To je na 100% umlci okamzite.
Jelikož obchoduji pouze v rámci ČR, tak netuším, co je to Western Union
Ale jestli to zabere, tak do toho.
No mazec, díky za vysvětlení
Western Union: podate hotovost v nektere z tisice jejich pobocek ve svete, uvedete pobocku (nekde snad staci i stat) a jmeno cloveka, kteremu jsou urcene, a ten clovek si po predlozeni prukazu totoznosti penize muze ihned vyzvednout v hotovosti na te pobocce.
Priklad: Pribuzny je v USA na dovolene a nutne potrebuje, abyste mu zaslala treba 5 tisic. Vejdete do pobocky Western Union (v CR jsou snad ve vsech postach), slozite 5 tisic, uvedete jmeno pribuzneho a stat, ve kterem si to prijde vybrat a on prakticky ihned (se zpozdenim par minut) uz si po prokazani totoznosti vybere penize v hotovosti.
Western Union je pouzivan proto, ze je do velke miry anonymni. Kdyz pouzijete falesny prukaz totoznosti, tak uz nikdo nedohleda, komu byla ta hotovost vlastne vyplacena.
Priklad: poslete 5 tisic do Nigerie podvodnikovi, ktery tvrdi, ze se jmenuje Abihaju. Do pobocky Western Union napochoduje cernoch, ktery predlozi doklady na jmeno Abihaju a penize vybere v hotovosti. Vy pozdeji zjistite, ze vam zbozi (nebo puvodni vyssi platbu) nedodal a chcete penize vratit. Byly zu ale vyplacene a zjisti se, ze zadny Abihaju neexistuje. Nikdo ho uz nikdy nedohleda.
Proto vam podvodnici nechteji poslat penize pres Western Union, tedy hotovost. Protoze vi, ze kdyz si ji vyberete, uz ji nikdy neuvidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.