Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prodávám tablet přes několik inzercí. Ozval se mi nějaký Mr. Carter z USA, s tím, že má o tablet zájem a ať mu zašlu pokyny k platbě. Moc se mi to nezdálo, ale proč to nezkusit, aspoň by se tablet prodal. Zaslal jsem mu tedy údaje a celkovou částku s poštovným do USA. Dnes mi na e-mail přišlo potvrzení od banky Credit Europe (viz. příloha). V tom okamžiku už mi bylo jasné, že něco nehraje Z legrace jsem zkopíroval Transaction code a vložil do vyhledávače. Pár webových stran to nečekaně vyhledalo, bohužel byl text s azbukou. Po přeložení jsem se něco málo dozvěděl, jde o podvodníky, kteří komunikují s lidma po celém světe, zašlou jim potvrzení o platbě a ikdyž vám na účet nic nepřijde, začnou později vyhrožovat. Tak jsem to tedy pochopil já, máte někdo s tímto zkušenost? Mám to nechat být, nebo to mám alespoň ohlásit na PČR? Díky za rady a hezký veče
Na tomto "potvrzeni" je hned nekolik gramatickych chyb a hlavne je to potvrzeni do NIGERIE. Tehle zemi zadny soudny clovek nemuze verit ani jeji jmeno!
Jedna se o znamy nigerijsky podvod! Hledej tady na poradne #Nigerie+podvod . Uz to tady bylo mnohokrat.
Do poslední chvilky jsem myslel, že to chce zaslat do USA, až v tom "potvrzení" byla adresa do Nigérie, předtím o tom nebyla ani zmínka.
Jestlo to chápu dobře, tablet stále máte, poškozen jste nebyl, peníze na váš účet nedorazily, takže není co hlásit. Raději si to ale zaarchivujte.
doplněno 10.02.14 14:47:Nojo, nigerijský podvod ! Podle fotky Google našel téhož chlapa na těchto ruských stránkách, také tam před ním varují. Také šlo o prodej telefonu. babyblog.ru/...
Já již jednou zboží do zahraničí prodal, bylo to sice v rámci EU, ale také to byla celkem dálka a vše klaplo Komunikace byla pouze přes e-mail a nebyl problém.
V tom emailu je takovych gramatickych chyb (pan "Carter"je American a neumi poradne anglicky? WTF?
) a nevi, ze Europe neni "country"?
Spousta lidi nepremysli a sedne na lep temhle podvodnikum.
Docela by me zajimalo, ci je to obrazek v tom mailu. Jestli to nekdo chce dohledat na Google Images, tak si to rad prectu.
Ono stačí vědět kolik stojí nová/dotovaná/použitá elektronika v USA a je jasné že je to celé podvod...
Jinak ja platby ze zahraničí řešil až když bylo vše na účtě...a od jisté doby na vše paypal..vše je mnohem jednoduší...
Ani penize na ucte neni zaruka toho, ze je vse OK. Ona je tam banka pripise na zaklade dobrozdani ze zahranici. Pak ji dorazi z clearingoveho centra zprava, ze to "dobrozdani" neproslo potrvzenim od zahranicni banky a tvoje banka ti penize zase z uctu odebere. Jenze ty jsi mezitim uz to zbozi odeslal, protoze jsi videl, ze ti penize na ucet "prisli".
Nigerijci tyhle bankovni podvody delaji uz desitky let!
Credit Europe Bank Ltd® (creditalert@consultant.com)>>> Confirmation of Transaction ID : 9GW7119590000L>>Credit Europe Transfer Notification of Auction Payment
Jeho e-mail: williamcarter001@gmail.com
Sice jsem doufal, ze sem zkopirujes celou hlavicku toho mailu z banky, ale musi nam asi stacit i jen toto.
Ta "banka" posila potvrzeni z domeny consultant.com? Ouuuuukeeeeej
Ono by stačilo občas zapojit obyčejný selský rozum. Myslíte si, že v Americe je zoufalý nedostatek tabletů a Mr. Carter ho natolik potřebuje, že si ho koupí až od nás, přes půl světa? To se mi vážně nezdá reálné.
Proto bych se takovou nabídkou vůbec nezabývala a s dotyčného nekontaktovala. A čekala bych, až se ozve nějaký Pepa Okurka ze Lhoty. Tam je už větší šance, že obchod proběhne v pořádku. Jaga.
Jaguško Mně připadá, že čím víc je kolem nás informací a hlavně dezinformací, tím méně lidé používají vlastní myslivnu. Zdravý selský rozum odchází někam na odpočinek.
A pro Pastičku: Tohle si snad nemusím nikde ověřovat. Podobné věci si můj mozek musí vyhodnotit automaticky sám a bez toho, abych se nad tím vůbec pozastavil.
Tak já mám stenou zkušenost. Ozval se mi z Británie jakýsi Marvina McKelvey a také prý už provedl platbu a nyní mám zboží poslat někam do Nigerie načež mi přišlo z "jeho" banky potvrzení o odeslání peněz a následné autorizaci pod stejným kódem jak už tu byl zmíněn: 9GW7119590000L
Samozřejmě zboží nepošlu, ale zajímalo by mě zda by se o tom neměla infomovat PČR... kdo ví, kolik takových britů a američanů brouzdá po sbazarech a nutně potřebuje kupovat zboží do Nigerie
Dobrý večer, je mi líto, že jsem na tuto stránku nenarazil o pár dní dřív, bohužel se ted dozvídám, že i já jsem se stal obětí tohoto podvodu , bohužel jsem přišel dohromady o částku 4700 kč, poradte mi prosím jak to mám řešit? Když zajdu na policii , bude mi o k něčemu platné? Dostanu peníze nějak zpět? Díky.
Tak přesně pod kodem 9GW7119590000L mi měla přijít platba od Marvin Mckelvey (marvin.mc895@gmail.com), chtěl koupit svatební šaty. Jeho poslední mail zněl takto: Je to velmi nechutné, ale zdá se mi, že jste ukradl, teď budu informovat policii, protože mám pocit, že se snažíte podvod mě, mě můj bankovní informoval, že jste byli v kontaktu s oznámením, že byla provedena platba a mé banky se čeká na vaši odpověď .. Pokud se vám nepodaří mi odpovědět, budu kontaktovat policii a s.bazar.cz s vaší adresou, budete potrestáni. Žádna platba nedorazila, tudíž jsem ani já nic neposlala. Přesně jsem si ze zvědavosti zadala kod do vyhledávače a jediný, co mi v češtině vyjelo, byla tahle diskuze. Takže házim ignor a ať mi políbí. Snad to nebude pokračovat nějak dál.
Tak s tímto Marvinem Mckelvey zrovna taky vyjednavam. Transaction code : 9GW7119590000L
Měl zajem o moje novy DC. Že už ma peníze poslané,a jsou v bance - kde čekají až odešlu zboží, a pak po potvrzení se peníze přičtou mě na účet.. (přímo z banky mi přišel email,že jemu už byli peníze strhnuté) . Jelikož se jedná o formu placení a dopravy co mi nic neříká, tak jsem si to chtěla vygooglit- a co to tady nevidím..
Taky jsem psala přímo na adresu té banky o informaci, kam se pak má napsat ten kod a zda se jim ma poslat vyfocene potvrzení o odeslání.. a zda mam kod napsat na balík..atak... ale banka mi neodepsala.(a to tam stalo,že na jakekoliv otazky odpovědí přímo na emailu z banky-z tehož emailu z kterého psali.)
Email z banky mi přišel z adresy : Credit Europe Bank Ltd crediteuropealert@accountant.com
Mam mu napsat, že jsem zjistila že je to podvodník? a že mu boty nepošlu ať mu peníze banka vrátí zpět?
Předem děkuji za odpověď.
Já bych podala trestní oznámení pro podezření z podvodu. Mělo by se mu to nasčítat, pokud podali i ostatní a ti by měli doplnit čísla svých TO, abyste je mohla uvést v tom svém.
Přesně tak, stejnej postup, já nechápala, na co mi ten kod je :D Vůbec nic bych nepsala, vždyť nic neodeslal, všechno je podvod Už se tim nehodlam zabejvat a mailů si může psát, kolik chce.
Stručně: Mám podobnou zkušenost jako "mooni". Prodával jsem na Sbazaru sportovní boty. Ozval se mi nějaký "marvin.mc895@gmail.com", že má o zboží zájem a složí teda peníze u banky. Po obdržení emailu od banky (Credit Europe Bank, sir ONUR UMUT, Transaction code : 9GW7119590000L) o složení peněz jsem mu zboží poslal (ano ano, fakt poslal, to jsem vůl co?) . Následně jsem znovu obdržel email od Credit Europe Bank, že je jim líto, ale že přeposílají pouze částky 5000 Kč a vyšší a proto pan Marvin Mckelvey u nich jako záruku musel složit celých 5000 Kč a nejen cenu za zboží, která byla poloviční. Proto prý mám urychleně poslat peníze, které musel Marvin zaplatit navíc na jeho adresu nejlépe přes MoneyGram Money Transfer a oni obratem uvolní peníze ze svého účtu a pošlou mi 5000 Kč. Po chvíli pátrání na netu jsem narazil na tyto stránky a s penězi za boty jsem se rozloučil. Občas mi Marvin ještě napíše, co je s penězi a kdy je pošlu a tak už jen tak ze srandy odpovídám, že mu je třeba předá můj známý v USA, který bydlí poblíž místa které uvedl jako bydliště(což je samozřejmě problém), nebo, že peníze sháním, protože tolik nemám apod. Chlapec, nebo chlapci na druhé straně jsou trpěliví a čekají na svoje money. Píšu to proto, aby jste taky nebyly tak blbí jako já a nenaletěly na tento podvod.
Tak jsem si namátkou hodila tento email marvin.mc895@gmail.com do vyhledavače a hodilo mne to rovnou sem. Takže adresu blokuji. Píše mi přesně toto: Dobře !, webové stránky jsem dostal od českého kolegy v práci, jsem vlastně si ho koupím jako dárek pro mého bratrance, nemám čas, to je důvod, proč dělám tuto on-line nakupování, můžete mi pomoci zařídit expedice do mého bratrance v zahraničí Česká pošta? Budu platit další částku ve výši 500 Kč za poplatky za dopravu.
Tady je můj bratranec dodací adresa:
Name: Mike Seymour
Address: 231 N Hadsall Street
City: Genoa
State: Illinois
Post / Zip Code: 60135
Country: USA
Dejte mi vědět, jestli je to v pořádku, a pošlete mi bankovní údaje, abych mohl pokračovat s platbou.
Doufám, že jste přijali mé nabídku
Takže bacha na něj...
Zdravím. přislo mi před pár dny úúúúplně to samé, akorát jiná adresa Po přečtení tady jsem mu napsala, že ze špatných zkušenostech do zahraničí neposílám
Jestli ještě odepíše, napíšu mu, že jsem zjistila, že je to podvodník ať si políbí pr...
Ahoj. tak přesně tento poslední mail mi přišel také. akorat měl zajem o svatební šaty co prodávám. Bylo mi to divné od začátku že ho nezajma nic co se šatu týka a hlavně poslaní do USA. Dnes mi přišel mail jako že od jeho banky a pak od něj,jako abych poslala šaty a bance poslala ty udaje. Ješte že jsem si to ted dala do vyhledavače.. diky za vaše příspěvky!
Já se přidávám, je to asi týden co jsem v kontaktu s Marvin M.! Také měl zájem o svatební šaty! Díky, že jsou tyto portály! Skoro bych i najivně uvěřila, že po poslání balíku mi přijdou peníze na účet. Takže jen dodávám - opatrnosti není nikdy dost. Přemýšlím, co mu napsat, aby se zalekl a tyhle podvody dále neuskutečňoval.
Dobrý den,
taky mi přišel mail od podvodníka: Marvin Mckelvey (marvin.mc895@gmail.com), že chce koupit šaty svatební. Nejdříve se ptal, jestli jsou stále k dispozici a pak toto:
Dobrý den.
Mám zájem, ale mám několik otázek:
V jakém stavu je to?
Jaká je poslední cena, kterou chcete jej prodat?
S pozdravem.
Bylo mi to divný, ten slovosled, tak jsem si ho raději hned vygooglila a našla jsem tuto diskuzi. Proto bych ráda varovala i ostatní. Díky!
Díky moc, jste mě zachránili a přítel, že našel tyto stránky.
Obdržela jsem také emai:
Dobře !, webové stránky jsem dostal od českého kolegy v práci, jsem vlastně si ho koupím jako dárek pro mého bratrance, nemám čas, to je důvod, proč dělám tuto on-line nakupování, můžete mi pomoci zařídit expedice do mého bratrance v zahraničí Česká pošta? Budu platit další částku ve výši 600 Kč za poplatky za dopravu.
Jméno: Tanika Jones
Adresa: 224 1/2n washington street
City: elkhorn
State: wisconsin
Zipcode: 53121
Země: USA
Dejte mi vědět, jestli je to v pořádku, a pošlete mi bankovní údaje, abych mohl pokračovat s platbou.
Doufám, že jste přijali mé nabídku
S pozdravem.
a pak další
Jsem rád, že Vás informovat, že jsem udělal platbu .. ses dostal potvrzení z mé banky (Credit Europe Bank), pokud jde o platbu? , Zkontrolujte e-mailové schránky nebo spam složku pro potvrzení o platbě .. jsem si jist, že musí být oznámeny vás, jste pokračovat zásilky přes Českou poštu, jakmile je to možné, a poslat zásilky potvrzení a sledovací číslo mé banky, aby že mohou ověřit a dostat váš účet připsány s vašimi penězi, aniž by bez zpoždění.
Tady je ta správná doručovací adresa:
Jméno: Tanika Jones
Adresa: 224 1/2n washington street
City: elkhorn
State: wisconsin
Zipcode: 53121
Díky za obchod s vámi.
a další dva, potvrzení od banky
Buď v klidu. Ode mě chtěla asi před rokem nějaká Nancy z Nigérie koupit zesilovač na 2000W RMS, prej pro bráchu, kterej je tam pastorem. Představil jsem si těch 2000W v kostelíku a už v tu chvíli mi bylo jasný, že je to levá, ale jinak průběh stejnej jako u tebe. Na všechno jsem odpovídal "fuck you, Nancy" a po týdnu byl klid...
Já já já mám zkušenost dozvěděla jsem se, že mě zabije, už po mě jde komando, ať se připravím... napsal mi jednou, já mu na to napsala velmi strohou odpověď: FUCK YOU a ten debil ještě nějakej výkřik do tmy a od té doby to skončilo. Zkouší to na Sbazaru, na Aukru také.. co já vím. Mají vždy stejný email, tedy cizí jméno a číslo a za zavináčem většinou google.com. Podáno stížností bylo spousty, kdo myslíte, že se tím zabývá (a jak)?
Pro dobrý pocit můžete nahlásit, ale já bych se tím víc nezatěžovala. Jo a jen tak mimochodem, mě se to nezdálo od začátku, takže jsem neposlala už ani číslo účtu a i tak mi přišlo potvrzení o paltbě
vtipné...
Dneska stejný případ podvodu jen jiná čísla a jména. Přišel mo dotaz na koupi bundy od Walter Jones ( walterjones895@gmail.com) balík chtěl poslat na adresu: Name: Mike Seymour, Address: 421 S Genoa Street, City: Genoa, State: Illinois, Zipcode: 60135, Country: USA
. V první chvíli jsem s ním komunikovala, poslala podklady k platbě. Pak přišel mail z Credit Europe Bank Ltd® ( crediteuropealert@accountant.com), že jim mám poslat číslo balíku a pak příjde platba na můj účet. To už mi začalo být podezřelé a začala jsem googlit. Takže přidávám do seznamu podvodníků. Hlavně níkam nic neposílejte, je to podvod! Vše vypadá zpočátku hodně věrohodně.. Já teď budu čekat ci mi začne chodit za maily ufff.
Zdar děcka!
Díky moc za varování! Dneska jsem chtěl posílat tablet, ale nějak se mi nezdálo, jak mi ty peníze chtějí poslat. Jelikož neumím moc dobře anglicky, tak jsem to šupnul do překladače. No a bylo tam něco jako: nejdřív pošlete balík na uvedenou adresu, vyfoťte účtenku od odeslání a následně vám budou připsány peníze na účet. Pak jsem si říkal, že lupnu ten název (City Europe Bank) do googlu a najdu si nějaký fórum, jak to funguje a tak... No a naštěstí jsem narazil na toto. Díky moc! Tablet byl sice jen za 2000, ale i tak, poslat tablet nějakýmu ču*ákovi, co je podvodník, takřka zadarmo, by docela nas*alo Takže díky moc všem! Akorát mě teda docela štve, že ví moji adresu, ale tak co, kdyby si přijel stěžovat, jak vám některým píše, tak pár ran malorážkou by mu neuškodilo (možná trochu)
S pozdravem
Jiří Krumpl
Ahoj,
tak i ja prispeju svoji troskou do mlynu "nigerijskeho mlynu". :]
Prodavam objektiv a ozval se mi Paul Dimitrievich pav.dmt1960@gmail.com - najdete ho i na FB - KsichtoKnize - takovy potetovany porez, ze by jej rad koupil manzelce k narozeninam. Prvni zprava vypadala takto:
#####################################
Dobrý den,
pav.dmt1960@gmail.com se zajímá o váš inzerát "INZERAT"a píše:
K dispozici pro prodej?
Odpovedel jsem mu, ze bych radeji kdyby si zbozi prohledl, ale pokud posle penize, tak mu to zaslu kamkoliv mi prisla odpoved:
Dobrý den,
Jak moc je vaše konečná cena v Kč a v jakém stavu je objektiv, protože jsem ochoten koupit položku pro mou ženu jako dárek k narozeninám.
V současné době jsem na služební cestě v jižním Slovensku. Vlastně, kupuji tuto položku pro mou ženu jako dárek k narozeninám a přidám vám peníze navíc za poštovné, protože jste se chystáte, aby mi pomohl poslat objektiv s mou ženou v zahraničí prostřednictvím Česka pošta.
Jsem si spočítal náklady na dopravu Česka pošta webových stránkách a to je kolem 750 Kč.
postaonline.cz/...
Tady je moje manželka dodací adresa ..
Jméno: Elena Paul
Adresa: # 23 Bank Road, Dugbe
Město: Ibadan
Stát: Oyo
PSČ: 23402
Země: Nigeria
Pokud jde o platby, mohu poslat platbu přes PayPal a bankovním převodem.
Doufám, že chápete, a já čekají na Vaši odpověď brzy.
S pozdravem,
... no a dal to znate. Prisly mi mejly od Europe Credit Bank, ze mam dodat potvrzeni o zaslani. To uz mi prislo divne. Tak jsem si hodil jeho email do strycka Googlu a voila – jsem na teto diskuzi. :]
No a jeste zde uvedu dalsi jmena, ktera mi zacala psat, ze maji zajem o muj objektiv:
john.mendoza002@gmail.com
Paul Jeffry - surpreme10@gmail.com
Pak jsem nasel jeste tento clanek, kde bylo vse taktez vysvetleno.
Zaver: NEBRAT
Jak postupovat, když jsem naletěla John Mendoza, přišla jsem o 1500,- + 400,- poštovné. Moc prosím o radu.
Dobře !, webové stránky jsem dostal od českého kolegy v práci, jsem vlastně si ho koupím jako dárek pro mého bratrance, nemám čas, to je důvod, proč dělám tuto on-line nakupování, můžete mi pomoci zařídit expedice do mého bratrance v zahraničí Česká pošta? Budu platit další částku ve výši 400 Kč za poplatky za dopravu.
Jméno: Mike Seymour
Adresa: 231 N Hadsall Street
City: Genoa
State: Illinois
Zipcode: 60135
Jak postupovat? Není kam postupovat. Ztrátu odepiš na účet vlastního poučení. A pro příště si pamatuj, že dokud peníze nejsou na tvém účtu, tak zaplaceno není.
Ten Mike Seymour bude skutecny. Ten dum je jeho. Udajne je mu 50-55 let. Jaky je jeho podil (jestli vubec nejaky), to nevim
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.