Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej notebooku do Britanie

Od: wallkysek* odpovědí: 18 změna:

Ahoj,

prodávám notebook na inzerat a ozval se mi nejakej brit. Jde o to, že po mě chce mezinárodní číslo bankovního účtu a že mi tam pošle peníze a já mu pak zásilkou pošlu notebook. Chci se zeptat zda-li si mám dát pozor na nějaká úskalí děkuji (:

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Není to tak dlouho, myslím, že to dokonce bylo tady, kdy jedna paní popisovala, jak syn prodával (tuším) hudební aparaturu. Ozval se zájemce odněkud z Afriky, takže dali mraky peněz za pojištění, protože synáček chtěl aparaturu stůj co stůj poslat. Nikdy si ji nikdo nevyzvedl a ještě mraky peněz navíc, aby aparaturu dostali zpět domů.

Zájemci z jiné země bych nevěřila ani omylem. K čemu by mu byl starší noťas, nastavený na češtinu, když doma může takových koupit deset v bazarech?

wallkysek*
hodnocení

Když počkám až příjdou peníze a pak teprv pojistim + pošlu? Navíc toto je notebook bez operačního systému (:

martinaa*

Pak Vám taky může napsat, že mu notebook přišel poškozený, nebo nepřišel vůbec, a bude chtít peníze zpět. V česku toto vyřešíte snadno, ale takhle mezinárodně se to řeší dost obtížně...

wallkysek*
hodnocení

Chceš li z5 peníze pošli notebook? (: já newim možná sem optimista :D

Pošle to zpět a bude chtít zaplatit poštovné. Má ten notrbook vůbec cenu poštovného do Anglie a zpátky?

wallkysek*
hodnocení

Má cenu skoro 30 tisíc (: sem ho kupoval za 32 (:

Jo, věřím. Jenže tyhle věci ztrácí cenu neuvěřitelně rychle. Už když ho přinesete z krámu domů, má cenu o několik tisíc menší. Po 5 letech už je to na zběrný dvůr.

bruk600*
hodnocení

1x

Podvodníci jsou vždy napřed, tak mu ho prostě neprodávejte. Tady čekejte jen a jen podraz. Lepší vrabec v hrsti, než-li holub na střeše.

buss
hodnocení

0x

Pokud uhradí předem, tak bych se spíše obával na jeho místě, že nic nedojde. Dobře pojistit. BK - IBAN. Pokud neumí konto vysááát...

wallkysek*
hodnocení

Co mám pojistit? Já osobně konto nemám, to budu muset řešit přes mamku, se dá nějak konto vysát jen když znáte číslo účtu? Jenže to by pak mělo bejt uhrazeno bankou ne, protože to je její chyba v zabezpečení

Netuším jak dlouh dnes trvá registrace a možnost platby paypalem.. ale na platbu je to rozhodně nejlepší řešení... čísli účtu dnes není dobré jen tak někde dávat...

wallkysek*
hodnocení

Nestačí prostě účet ci mám tady v německu nebo účet co mám v zahraničí?

hodnocení

0x

Na pohled to vypadá poměrně riskantní pro toho angličana. Takže bych si dal majzla. Tím nechci nikoho obviňovat, ale je to trochu podezřelé. Běžně k vysátí konta samotné číslo nestačí, ale v žádném případě nesdělovat nic jiného!.

wallkysek*
hodnocení

Samozřejmě že mu dám jen číslo účtu (: Pro mě to riskatní není pokud se nepletu (:

hodnocení

0x

Opravdu Vám připadá reálné, že nějaký Angličan...touží po Vašem použitém notebooku?

Jedině snad že ho máte v limitované edici...pozlacený...a se stovkou diamantů na víku..

Jinak opravdu netuším proč by měl mít zájem..

wallkysek*
hodnocení

Taky sem nad tím přemýšlel, ale když si to vemu takhle, proč by ne... Když bude platit jako první a bude znát pouze moje mezinárodní číslo bankovního účtu co můžu ztratit? Pokud se nepletu to číslo zná mnoho lidí.

ladinpraha*
hodnocení

0x

V každém takovémhle obchodu se mohou vyskytnout předem nepředvídaná úskalí. Proto já dávám přednost tomu, mít obchodního partnera co nejblíže. Pokud to samozřejmě není renomovaný e-shop a pod. Navíc si také neumím představit, proč by někdo za kanálem chtěl mít NB z ČR. Pokud to není nějaká rarita, tak nenalézám jediný důvod.

fcacyx

Neposílat neobchodovat!

Zdá se Vám reálné že nějakej chce zrovna vaše?Víte kolik stojí balík?

Je v tom finta, a velká finta, chce vysát váš účet?A pokud se mu to nepodaří?Zneužije vaše údaje.Kdybyjste to poslal stejnak to obdrží zkorumpovaný celníci, také jsem se nachytal a jak jsem dopadl?Špatně asi mně to vyšlo na 25 000,-Kc ca pěkný obchod, to se mi ten můj život zpříjemnil.

A jak to udělá?pokud vám bude posílat peníze potřebuje znát o vás více udajů, jelikož udaje potřebují i banky a to jestli se nejedná o něco z nelegální činnosti, neposílat neobchodovat dobrá rada vím o čem mluvím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]