Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá dělat se 135 korunami?

Od: h4ever® odpovědí: 53 změna:

135 korun měsíčně, raději bych ty peníze dal na krmení hladovějících českých občanů (bezdomovců) než na manipulativní vysílání vysílání České televize. Tím bych alespoň vykonal nějaký dobrý skutek. za 5.5 miliardy už by se daly vybudovat přístřešky pro bezdomovce, místo, kde by se mohli umýt, ohřát, najíst. Stačilo by to i na provoz.

Co byste s těmi penězi udělali vy?

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

8x
Taky jsem měl kdysi takového kolegu. Věčná nespokojenost, agitace ve prospěch neurčitých a nereálných populistických řešení, pokládání manipulativních otázek a následný rozbor situace z jeho pohledu, upozorňování na domnělé chyby druhých, neschopnost poslechnout si opačný názor.
Je pravda, že svoji práci uměl, ale domluva s ním nebyla vůbec snadná, protože se s ním nedalo mluvit, do každého hovoru vtáhl ty jeho monology.
Nejdřív jsme se snažili s ním debatovat, později se opatrně snažili se mu vyhnout, neurčitě se v kontaktu s ním usmívali a říkali nevím, promiň, pospíchám, nakonec jsme ho natvrdo posílali do prd.le.
A když začal hledat posluchače z řad vedení, byla mu po jedné pro nás celkem komické situaci nabídnuta dohoda a on naštěstí přijal.
Takže já bych nejspíš tyto peníze investoval do mého životního standardu nebo v případě, že podmínkou by bylo někomu je předat, bych podpořil Dobrého anděla nebo věnoval na nákup vajíček pro účastníky demonstrací na podporu ČT.
hodnocení

Vaše odpověď se mi líbí, takže posílám +2 body. *srdce*

hodnocení

No a teď si vemte, že @ben je vlastně v trochu podobné situaci. Protože reaguje na témata, na které by vlastně vůbec reagovat nemusel, ale něco ho tlačí aby reagoval. A podsouval lidem svoje "halucinogenní" představy o tom, jak je člověk nevyrovnaný, protože založil diskusi na politické téma. Například toto vlastně nebyla diskuse na politické téma, ale nešťastník @ben z toho politické téma udělal, je to ztracený případ klasické projekce. Snad je i neschopný sebekritiky? No uvidíme, podle toho jak bude reagovat na tento příspěvek *smich*. Normální duchovně vyrovnaný člověk se nenechá vyprovokovat, on se ale nechá vyprovokovat a musí reagovat a rozmazávat každou zmínku o politice a udělat z toho téma. To samé v minulé diskusi o studii ČT, která nebyla politická. Tak má teď možnost si svou chybu uvědomit a napravit ji, aby se duchovně posunul dále. @Jofa asi to samé.

jofa*

Tihle kádrováci jsou tady nejlepší. Jen blbec nepozná kam svým příspěvkem míříte. To není Vaše starost o bezdomovce, protože těch 135 korun by jste jim stejně nedal a jen tu machrujete o nezávislosti a hospodaření čt a tudíž politiky.

hodnocení

@jofa: Vidíte za tím co chcete vidět a tvrdíte že máte telepatickou schopnost číst myšlenky. Gratuluji! *palec* . Byl ste od Boha obdařen schopností soudit lidi a objektivně vidět věci. To bych taky chtěl mít *smich*

vilik*
H4ver, neměl jste mi ty body dávat.
Já vůbec nemyslel Bena...
Bena je sice občas trochu víc vidět, protože vkládá víc příspěvků než někteří jiní, ale rozhodně má zdravé názory na svět.
U vás jsem ve fázi, že přestávám debatovat a začínám se neurčitě usmívat.
hodnocení

:) Vím jak jste to myslel a přesto jsem vám ty body dal. Problém je však v tom, že podle vás je jediný zdravý názor ten váš (a těch co smýšlejí podobně jako vy). A to je samo o sobě patologické.

hodnocení

vilik, však žijeme ve svobodném internetu, lidi se scházejí a vyměňují si názory a když vás to téma už nebaví, nemusíte sem vůbec chodit do mých diskusí. A o tom to je. Ale něco vás tlačí, abyste sem psal. Vyřešte si tento váš osobní problém. To není můj problém, ale váš. Pokračovat budu pochopitelně i nadále, ale není to proto, že bych měl potřebu za každou cenu agitovat pro jednu politickou stranu nebo jeden politický směr, je to proto, že sleduji politiku a mám potřebu na ní reagovat. Je pak příjemné vidět, že nejsem sám, kdo má podobné názory, ale zároveň, je pro mě přínosem i to, když vidím, že jsou tu lidé, kteří mají opačný názor. Jestliže však někoho rozčiluji, je to jen jeho osobní problém. Neschvalujte tedy problém na druhé.

vilik*
H4ever, přesně jako můj bývalý kolega. A protože polemika s člověkem vašeho typu nemá smysl, protože nejste schopen připustit argumenty druhých, rád vám vyklidím prostor.
Klidně si myslete, že mi došly argumenty a že jsem vlastně chudák, nevadí mi to. Já jsem rád, protože jste mě opět přesvědčil, že jsem v porovnání s vámi vlastně docela šťastný a spokojený člověk.
Takže díky a hodně štěstí v budování vašich sociálních vazeb. Budete ho nejspíš v budoucnu potřebovat.
hodnocení

Jste však žádné argumenty nepřednesl, neboť jste předložil jen domněnky a smyšlenky a v těch i nadále ochotně zůstáváte, hladíc si tak své ego. Teď budete mlčet domnívaje se, že jste zvátězil. Ale měl jste mlčet už dávno, tedy nejen vy. Logika je jednoduchá, když vám odlišný názor nesedne, tak se nepouštějte do opakovaných debat, nemá to smysl. Jednak nemůžete člověka změnit, natož změnit jeho názory, k tomu musí každý dojít sám. No a koneckonců, díky tomu, že nebudete přispívat do takových vláken, nebudete podporovat ani onu diskusi v tom politickém duchu. Jen se divím, že jste to pochopil až teď. Takže s láskou *srdce* a pokojem v duši*slunce*h4ever .

jofa*
hodnocení

3x

Už zase začínate? Já je dám na čt, protože se chci dívat na tv. Jinak Vám nikdo nebrání.

Já se taky chci dívat na tv, takže dávám podobnou částku skylinku. Na rozdíl od koncesionářského poplatku dobrovolně.

Pokud se jedna o servisni polatek, tak nevim co je na nem dobrovolneho:-/
skylink.cz/...

hodnocení

I kdybych chtěl přejít na skylink tak nemůžu, protože my tu v baráku už jednu kabelovku máme.

nikdo*

I kdyby kdokoliv chtěl přejít ke SKYLINKu, tak tím nic nevyřeší. Stejně bude platit SERPO + 135kč TV poplatek.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, já bych je posílal na účet SPD. Doufám, že konečně tato odpověď se Vám bude líbit, když zde vedete, jako Okamurův žoldák, opakovaně "svatou válku"a kampaň proti ČT. Zdravím!

poradte.cz/... .

poradte.cz/...

nikdo*

@ben: Vy musíte mít dost krušnej život, když za každým slovem vidíte SPD a Okamuru. Co vám udělali? Nebojíte se otevřít konzervu nebo ledničku? Na světě není jen ČT a SPD. Svět není černobílý, rozhlédněte se kolem... A vy se nám posmíváte? Jen ukazujete váš charakter a váš nedemokratický způsob uvažování.

A že se nám nelíbí neprůhledné hospodaření ČT? Že to kritizujeme? Ano. Jestli vám to dodnes nedošlo, tak kritika prostřednictvím poslanců, třeba té vámi nenáviděné SPD, je JEDINÝ možný demokratický způsob nápravy. Změna zákonů, prostřednictvím dostatečného množství poslanců. Ale tak daleko asi nedomýšlíte, že? Vám stačí trolení bez argumentů.

hodnocení

Vy máte dost pokřivené vnímání reality, že? Už jsem vám jednou vysvětloval, že to s Okamurou nemá nic společného. Je to prostá reakce na aktuální seriál Kauzy na ČT. O tom co Okamura plánuje ohledně ČT nemám ani ponětí. Vy to ale očividně víte, tak mě poučíte.

danys*
Ben, čím víc čtu vaše odpovědi na všechno, tím víc si myslím, že musíte mít extrémně nudný život :-D
jofa*

Ja si myslím, že ten nudný život má tazatel. 5x vkládá stejný nebo podobný dotaz a když se mu nelíbí odpovědi, tak šťourá a šťourá. Je to už trapný s jeho příspěvky.

hodnocení

Chtěl jsem původně psát o těch bezdomovcích, diskuse měla být o tom jaký slogan by podle vás byl nejlepší pro bezdomovce, aby vybral co nejvíce peněz a jaký je rozdíl mezi sbírkou veřejnou a žebráním (sbírkou na sebe sama). To mělo být původní téma, ale pak jsem to redukoval na toto. Nechtělo se mi to rozepisovat.

Bezdomovci na nějakou sbírku kašlou - pokud by tedy její výsledek nedostali na dlaň.

Nelze pomáhat někomu, kdo o to nestojí - leda bychom se vrátili ke starému trestnímu zákoníku.

culdabulda1*
hodnocení

2x

@h4ever

- i kdyby se ty poplatky na TV přestaly od lidí vybírat - rozhodně nebudou použity na bohulibé účely, ale na podobní píč... jako je výkup vepřína a výstavba Kolosea v Letech, nebo návštěva Dalajlámy, či papeže, anebo církevní restituce a jiné výdobytky dnešní demokracie. Ale abych nekřivdila - jistě by mnoho peněz bylo využito i na inkluzivní školství, aby naše společnost nebyla zaostalá, anebo třeba na obědy pro hladovějící děti, abychom se oproti tomu "komunismu" nějak posunuli.

To já si raději - jako filmový fanda - sobecky zaplatím těch 135 kč. měsíčně za filmy bez reklam. Politickým recenzím a rozborům v této TV naslouchat nutně nemusím - ostatně - pokud si budu myslet pravý opak a použiju krapet selského rozumu, případně si informace zkonfrontuju s jinými zdroji, anebo s názory tzv. "obyčejného lidu" - budu informovaná až dost ...

Pokud bych chtěl jako filmový fanda filmy bez reklam, zaplatil bych si nějaký filmový kanál na satelitu. Protože tam aspoň budu mít slušné filmy a ne laciný odpad.

To nemusí být satelit, stačí kabelovka.

nikdo*

Nestačí si zaplatit satelit. I při příjmu JEN ze satelitu MUSÍTE platit těch 135kč. Takže satelit si platíte navíc. Nad rámec těch 135kč.

eunuch
hodnocení

0x

Mě na účet a jestli máte takový kamarády tak se můžou přidat. Chcete číslo?

hodnocení

Nejdříve mě zbavte těch povinných poplatků na ČT a pak uvidíme.

Fakt nechceš platit těch 135 Kč? Není nic jednoduššího. Stačí nemít TV a je to.

kupnisila.cz/...

Řešní problému je sice vylitím vaničky i s dítětem, ale co už ;)

hodnocení

Amper, rád se dívám na Barrandov TV, někdy i na jiné soukromé stanice. Z čehož ta možnost zrušení TV poplatku odpadá. Ono by bylo ideální kdyby se to změnilo tak, že by to nebylo na domácnost, ale třeba 50 Kč pro každého kdo má TV a sleduje ČT. Čímž bych z toho vypadl. Jen pak není jak dokázat, že tu ČT nesleduji. Ovšem v tomto tématu jsem více chtěl zdůraznit co by se s těmi penězi dalo udělat. 5.5 Miliardy pro bezdomovce ročně, by byla luxusní částka. Možná by jich pak ještě díky tomu přibylo *smich*

@h4ever - Konečně jste se odkopal - že vám se nechce pracovat a přemýšlíte o luxusu bezdomovce? *smich*

135*
hodnocení

0x

Žádný příspěvek na přístřešky atd bezdomovců nejsou třeba. Tyto lidé o to nestojí, mají ,možnost využít různá zařízení, ale nemají zájem z důvodu, že nesmějí chlastat. Pokud chlast je přednější jak teplá postel, je to jejich rozhodnutí a nebudeme je cpát tam, kam nechtějí. Jen minimum bezdomovců za vzniklou situaci nemůže a pro ty podpora existuje.

135,- Kč nadále nechám ČT, kdyby je nechtěli, tak je rozumně utratím v cukrárně s dobrou kávou.

culdabulda1*

jak jinak ! - my máme svědomí čisté - to ne systém, ale oni za to můžou, oni sami si takhle chtějí žít, ba dokonce si lebedí ... co my s tím ...? !

hodnocení

Mě váš příspěvek připadá poněkud vyhrocený. Svět není černobílý. Oni mají možná více důvodů proč to odmítají. Většina lidí by asi taky nešel do nájmu, kde by byla podmínka nekouřit, nepít a dalších desatero podmínek co nesmíte dělat. Mluvil jsem o přístřešcích, tedy něco velmi jednoduchého, něco co se nedá snadno zapálit, nemyslím ubytovnu. Klidně by to mohla být buňka nebo transportní kontejner. Tímto tématem navazuji na to, že i migranti/uprchlíci se mají lépe než naši občané. Tedy nějaká bezpodmínečná pomoc by tu být měla. Podobně jako existují čekárny na autobusových zastávkách, tak by mohlo tohle. V každém městě minimálně jedna. Pak by se už platil jen provoz, třeba vytápění teplovou vodou. Tekoucí teplá voda by mohla být v určitém časovém rozsahu řekněme, 3x denně. Vstup jen pro bezdomovce a toto by bylo jejich výsostné území, místo kde se mohou cítit bezpečně.

knez
Milý tazateli, kazdý nemá soc.citeni a 135 kč je znedbatelná častka pro nejake Beny a Culdabuldy, kterým je dobre na svete a zádná zmena je moc neláká, jen aby si náhodou nepohoršili. Bojovat za lepši společnost zustává na tech, co maji cit pro spravedlnost a nejsou lhostejni k nešvarum. Tato částka by mohla dobre poslouzit mnoha potrebným.

Další důvod, proč do těch zařízení nechtějí je, že se tam krade. Jeden to přímo říkal v televizi. Prý stačí si jen dojít na WC nebo se oprchovat a všechny věci jim jiný bezdomovec ukradne.

culdabulda1*

no - mně to poslední dobou připadá, že každý boj za tzv. "lepší společnost" končí v pekle ! - ale kdoví - třeba je peklo furt lepší, nežli to, co nás opravdu čeká ...

hodnocení

nikc: další dobrý příspěvek. Klidně to vložte jako samostatnou odpověď. To je dobrý postřeh, protože podle toho by to asi moc nefungovalo, když by se bály o své věci. Nebo by tam každý bezdomovec musel mít svou uzamikatelnou kóji, ale moc si to neumím představit. Museli by se nějak registrovat, aby každý z nich měl svůj klíč. Pak by to snad šlo.

hodnocení

0x

h4ever - Co byste s těmi penězi udělali vy?

Dala bych je "na manipulativní vysílání vysílání České televize" *smich* Nějak jsem si totiž nevšimla, že by nějaká jiná vysílala třeba pro děti v takovém rozsahu jako ČT - ale přiznávám, že zas tak detailně programy nesleduji.

Na satelitu mám několik stanic, které vysílají jenom pro děti...

Vždyť říkám, že to nesleduji - kolik stojí satelit?

hodnocení

Proti pořadům pro děti nic nemám. Ony i jiné stanice vysílají pořady pro děti, jen možná ne tolik co ČT (poslední co jsem se díval byla včera pohádka o Sněhurce (příběh hrůzy, koukal jsem jen na konec), moc pěkná, ale nebyla to česká pohádka a byla kvalitní - myslím že to bylo na jedné z těch soukromých stanic).

Kolik stojí satelit? Já mám nějaký akční balíček od skylinku za 125 Kč a je v něm cca 60 programů.

jofa*
hodnocení

0x

Ti, kterým se dnes nelíbí platit 135 kč, že čt neposlouchají, jednou se dočkáte. I pozemní vysílání čt programů bude jednou kódované (možná kromě zpravodaj. kanálu čt24) a bude se za zpřístupnění všech čt programů, možná v balíčcích, platit a možná víc než dnešních 135 kč. Nezaplatite nebudete poslouchat. Jako u satelitu, servisní poplatek. Jednou dnešní poplatky zruší a nahodí servisní, jak satelit, tak pozemní za nějakou cenu a jak jsem psal i vyšší než současně. Kdyby tak neudělali, divil bych se. Už dlouho nad tím přemýšlí.

Ale tak by to bylo naprosto správně.

knez
Naprosto souhlasim! Soukup na sve tvb dukladne propira nešvary ČT a doufám, ze to bude k uzitku vsem. Poplatky do kapes funkcionaru jsou nemravnost !

pohanka*
hodnocení

0x

A mohla bych ty peníze investovat do sebe, abych se mohla ohřát zase já?

Už je mi opravdu zima, barák mám vymrzlý, topení stáhnuté na 16,5 stupňů. Poslední víkend, kdy řádila vichřice, mi dal zabrat. Nemohu protopit 40 000 korun.

hodnocení

Nemáte zateplený barák? Myslím že za těch 135 kč ho stejně nezateplíte *nevi*

pohanka*

h4ever - nenenemám zzzzzatepleno.*smich* Střechu bych potřebovala dříve :(.

Jsem ten důchodce, který se z baráku nehne, protože v něm bydlel celý život. Přesně jak píše jedubabička. Do případného přiděleného bytu, /výměnou/ bych šla asi až o berlích. No, myslela jsem, že domek udržím pro vnoučata, uvidím, kdy mě to přestane bavit. *vezen*

hodnocení

Nejlevnější by bylo postavit si barák z polystyrenu, jako to mají v Japonsku:

bydleni.idnes.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

hele ! - jestli nevíte co se 135 kč - můžete třeba přispět tady :

- zpravy.instory.cz/...

- snad si fakt nemyslíte, že by byly poplatky využity na nemocné děti? - přednost by měli zřejmě "nemocní"zcela jiní ... *ua*

malyparanoik*
hodnocení

0x

My už nemáme klasickou TV několik let a vůbec nám nechybí. Mám aspoň čas najít si co mě opravdu zajímá a tak já pravidelně posílám 135Kč na podporu pořadu Kupředu do minulosti. Vyhovuje mi způsob jakým rozhovory připravují i výběr témat. A protože chtějí vysílat svobodně, taky musí být svobodní - nezávislí na penězích státu a jiných skupin. kupredudominulosti.cz/...

dominikbnp*
hodnocení

0x

Já bych asi zašel na pivo a dal si k němu chipsy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]