Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou na sebe lidi takoví?

Od: banan* odpovědí: 7 změna:
zdravím :) mě by jenom zajímalo, proč jsou lidi na sebe zlí, proč se prostě nemůžou mít všichni rádi nebo aspoň se tolerovat... Proč někteří lidi odsuzují druhé kvůli vyznání, rase, stylu oblékání a podobných osobních věcí ... Já už jsem nad tím mnohokrát přemýšlela ale nikdy jsem nenašla jinou odpověď než závist. Já si to jinak nemůžu vysvětlit. Jaký máte názor?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

To byste to moc zjednodušovala. O závist podle mne nejde. Ještě jsem se nestkala s tím, že by křesťané záviděli muslimům či naopak, případně, že by jedna rasy záviděla druhé. Každé náboženství považuje sebe za jedinou pravou víru a většinou jinou víru neuznává. Podle mne jde v otázkách víry o víru a filozofii.

I odsuzování stylu oblékání podle mne souvisí spíše s tím, že styl oblékání do jisté míry vyjadřuje životní styl, někdy i hodnoty (nemíním finanční/cenové) a myšlenkový směr, s nímž se příslušníci jiného směru nemusí či nechtějí ztotožnit.

Závist v tom opravdu nevidím.

__ PS: Zajímalo by mne, kde se vzalo ustavičné podezřívání někoho ze závisti nebo svádění s nadsázkou všeho na závist. Mně spíše přijde, že se některým lidem nechce moc přemýšlet a hledat souvislosti. A ta závist je tak pěkně na ráně...

Úplně s Vámi souhlasím.

Každý z nás je pošetilá osobnost a z toho všechno pramení.

Samozřejmě že závist je jedna z nejnepříjemnějších lidských vlastností ale ne nejnebezpečnější.

polinek*
hodnocení

0x

haha,,proč? ,,,protože si závidí ,,přitom je dána možnost ,,krom nemocných , aby si každý dopřál ,ale pokud na to nemá lochmes,tak závidí .To je co svět stojí a bude. Já také závidím - zdraví!

hodnocení

0x

oblíbené téma, inspirace:

poradte.cz/...
poradte.cz/...

hodnocení

0x

Tahle otázka tady byla diskutována mnohokrát a já jsem si vždycky myslela, že na to není odpověď a že by měl každý začít u sebe. A teď mám pocit, že se mi trošička rozbřesklo. Je to proto, že v daný opkamžik máme svůj postoj, problém, který řešíme, Jsme si důležitější než cokoloi a kdokoliv jiný. Tak se stane, že unavená, naštvaná, špatně placená, před chvílí seřvaná prodavačka na nás vyjede, špatně nás namarkuje. . . Babka v sámošce se bojí, že něco zapomene, bolí ji nohy, příliš s ní kamarágí pan Parkinson a je tedy protivná úplně šíleně. Cigoši pode mnou se bojí, že si děti ublíží, něco zničí, tak řvou po děckách jak šílení. Sprostě, protože je nikdo nenaučil jinak. A do takové situace se jako aktér dostane každý z nás. ;) A tak, na každičkou situaci je asi vysvětlení, ale v daný okamžik my máme svůj problém a k tomu je na nás někdo hnusný. Kdybychom každou takovou situaci rozebrali, vysvětlilo by se, proč se každý zachoval tak, jak se zachoval. Je zajímavé, že potkáváme denně mnoho lidí. Mnoho lidí, kteří na nás nebyli zlí, ustoupili nám, pomohli nám. Ty si nepamatujeme. Pamatujeme jen ty, kdo nám "šlápli na nohu" Věřte, že těch hodných je mnohem více, jen si je neuvědomujeme, bereme je jako zamozřejmost. Opravdu, opravdu zlých je jen pár, ti spíše patří do ústavu pod dozor psychiatra. Ale sebehodnější člověk má moment, kdy se sejde několik špatných faktorů a je na špatném místě a najednou se z něho stane protivný, zlý člověk, vrah. :DPro bezdomovce jsem zlá, protože jsem mu nedala 10 kč. Jsem bohatá a necítím s chudobným, bezmocným člověkem, který má smůlu a ještě se odtahuju, jako kdyby on smrděl. A to má úplně nové hadry, není to tak dlouho, co je našel v popelnici. A potřebuje více flašku než rohlík. A 10kč by mi vůbec nechybělo.*hej* Miluji film Zelená míle, o věznici s odsouzenými na smrt, velikém černochovi, myšce a laskavých dozorcích. Najednou vrah zněžní a stará se o myšku, to co vypadalo jako očividné, najednou tak jisté není. Atd,atd. *jasne* Občas o někom prohlásím, že blablabla. Jo, prohlásím, protože mě v té chvíli štval! Nic mi neudělal, ale mi v ten moment bylo zle, tak jsem ho ocenila nějak. A přito jsem vůbec nevěděla, že blablabla.*jasne* Takže neptejme se na lidi, ptejme se na sebe. Já teď dám do batůžku banán a pití a s vnoučkem půjdeme na průlezky. Jen doufám, že mě nikdo nenaštve! :D

banan*
hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj, Banánku, zkusím odpovědět za sebe:

1/Vyznání - neodsuzuji. Můj otec byl evangelik, matka katolička. U mého manžel to bylo naopak, otec katolík, matka evangelička. A tak to máme všechno pomíchané. A nevadí nám to.

Vadí mi jehovisté, ale nejsem na ně proto zlá. Vadí mi, že chodí po vsích a nutí lidem svou víru. Jsou natolik vlezlí, že kdo nemá na dvoře velikého psa, nemá šanci se jejich blábolů zbavit.

Vadí mi na nich, že pro svou víru dokáží nechat zemřít vlastní děcko /zakázané transfúze krve/. Každá máma by pro své dítě udělala první - poslední, pro ně je náboženství přednější.

Vadí mi muslimové, ale nejsem na ně zlá. Vadí mi, že uznávají JEN TU SVOU VÍRU A ŽÁDNOU JINOU. Nejsou vůbec nakloněni dialogům, svou víru prosazují vždy a všude, mešitami by zaplevelili celou Evropu. To se mi nelíbí. My tu máme přece jinou kulturu.

2/ Rasa: přiznám se, vadí mi cikáni. Poznala jsem jich za život pár slušných, ale na to by mi stačily prsty jedné ruky. Ostatní jsou nevychovaná a drzá čeládka, která se snaží žít na účet druhých. Vím, že člověk se nehodnotí podle barvy pleti a někdo z vás se mnou nesouhlasí - ale po pravdě - kdo z vás jich zná slušných a pracovitých víc, než pět?

Začínají mi tu vadit asiaté. Pryč jsou doby, kdy skromně stávali u krámků s oblečením. nyní stále častěji pěstují konopí, prodávají drogy, zatahují lidi do malérů. Všiměte si, že pokud se někde stane kriminální čin, v řadě případů je pachatelem cizinec, či cizinci. Podobné existence bych vyflákala do rodné země, máme tady svých vlastních dárečků dost a dost, na co nám jsou exportovaní lumpové?

3/Styl oblékání: co se komu líbí, to nosí. Nemám ráda tetování v nepřiměřené míře /končetiny z dálky vypadají jako plesnivé/, nelíbí se mi piercing - v obočí, nose, rtu...Pomyslím si své, těm lidem ale nenadávám a nejsem na ně zlá. Je to jejich vůle. Já na to mám sice svůj názor, ale jim je naprosto volný. Já se zase třeba nelíbím jim. Tak co?

Přesto si myslím, že to ZÁVIST NENÍ. Nebudu závidět vyznání, nebudu závidět tetování... To bych se mohla dát propíchat, pomalovat, stát se jehovistou. A nebylo by co závidět.

Spíš na to koukám s trochou útrpnosti. Ale protože se mě na to lidé neptají a nemají o můj názor zájem, nechávám si ho pro sebe. Když jsou s tím železem v nose nebo s tím náboženstvím šťastni, tak co. Kdybych brala do detailů všechno, co mi vadí, musela bych se odstěhovat někam do lesů ke kamarádovi Hejkalovi. V lidské společnosti si člověk nevybere, je tu přehled toho nejrůznějšího.

Tady odpovídám jenom proto, že se Banánek ptal. Pokud jsem se někoho dotkla, bylo to nechtíc, omlouvám se. Už zase budu mlčet.:)Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]