Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jaké máte zkušenosti s kloubní výživou? Upřednostňuji co nejvíce přírodní variantu, která se dá volně koupit v lékárně/přes internet, zkrátka bez receptu.
Měla jsem dotaz na rodinného lékárníka - co koupit za doplněk stravy na klouby? Odpověď byla NIC. Za pětistovku za krabičku si kup raději množství ryb, které máš ráda, přitom si pochutnáš a uděláš něco pro své tělo. Doplňky stravy jsou testovány jen na to, aby vám neublížily, ale ne na to, aby vám pomohly.
Přesně tak. Ostatně pod kategorii "potravinový doplněk" se schová ledacos, hlavně když funguje marketing a pilulky vydělávají. Ještě aby ne, když se musejí brát dlouhodobě a ve velkém množství. Bohužel, nefunguje to. Leda snad u někoho jako placebo. To samé různé "urban legends" typu sulc, gumoví medvídci a tuny dalších nesmyslů. Naopak rybí tuk je léty prověřený a prospěšný, i když poškozené chrupavky taky neopraví.
Zdravím. Odpověď - ty nejhorší. Když budete jíst kloubní výživu, která vám projde žaludkem, je to totéž, jakobyste pil krev a věřil, že to nahradí transfuzi. Chemicky vyrobit přírodní variantu NELZE. Dobrý lékař vám s úsměvem NEDOPORUČÍ tyto výrobky, zakázat nesmí. Veškerá tabletová kloubní výživa je jen chemie a na klouby nemá vliv. Má to samozřejmě i pozitivní stránku, ovšem jen pro výrobce, distibutora a prodejce. Všechny to zachrání před chudobou a hladomorem. Idanova
Tlačenka nebo gumoví medvídci, ale o těch jsem tech jsem nedávno četla, že jsou spíš škodliví, než naopak, je v nich asi tuna cukru (. Z lékárny se hodně doporučuje Colafit, je to čistý kolagen. Já osobně s tím zkušenost nemám, ale kamarádka ho bere a dává ho i dětem, akorát že to není ten klasický Colafit, ale ty kostičky pro děti.
Tak je to jak jsem říkala Colafit, akorát Junior.
Kloubní výživa možná zabírá , ale pouze tam, kde ta chrupavka je celistvá. Jestliže je vydřená, rozvlákněná, tak není co vyživovat. . Brala jsem kdysi Geladrink. 3x12 kapslí. A to se musí dlouhodobě. Pak pauza a zase týdny brát. Po nějaké době mne bolelo břicho. Tlačilo to v žaludku. Chtěla jsem vědět, jak se to rozpouští, tak jsem provedla experiment a do sklenice s kyselou vodou jsem nasypala jednu dávku oněch kapslí. To bylo jak Hrnečku vař! Kapsle nabobtnaly, nafoukly se, až lezly z hrnku. Ale zároveň byly tuhé, slepené, nerozpusné. Chudák žaludek.. Tak jsem přešla na Geladrink v prášku. Chutný byl, ale že by pomáhal nějak výrazně? Na další balení jsem neměla, jedna krabice stála snad přes 500,-. Pak jsem kvůli jiným zdravotním potížím zkusila zdravou stravu na odkyselení, jedla hodně zeleniny, ryby, klíčky, celozrnné pečivo, vločky,jáhly, rakytník, hlívu, oleje ze semen, ořechy, kefír, avokádo, atd. Omezit , lépe vynechat: kafe, uzeniny, červ. maso, zákusky, koláče,rohlíky, kolu ..., z tabletek jen KoenzymQ10 a pivovarské kvasnice. A to po čase pomohlo! Je fakt, že stále jezdím na kole, občas zajdu plavat, což mé kyčli prospívá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.