Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kloubní výživa?

Od: nattyna* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, jaké máte zkušenosti s kloubní výživou? Upřednostňuji co nejvíce přírodní variantu, která se dá volně koupit v lékárně/přes internet, zkrátka bez receptu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Měla jsem dotaz na rodinného lékárníka - co koupit za doplněk stravy na klouby? Odpověď byla NIC. Za pětistovku za krabičku si kup raději množství ryb, které máš ráda, přitom si pochutnáš a uděláš něco pro své tělo. Doplňky stravy jsou testovány jen na to, aby vám neublížily, ale ne na to, aby vám pomohly.

cinematic*

Přesně tak. Ostatně pod kategorii "potravinový doplněk" se schová ledacos, hlavně když funguje marketing a pilulky vydělávají. Ještě aby ne, když se musejí brát dlouhodobě a ve velkém množství. Bohužel, nefunguje to. Leda snad u někoho jako placebo. To samé různé "urban legends" typu sulc, gumoví medvídci a tuny dalších nesmyslů. Naopak rybí tuk je léty prověřený a prospěšný, i když poškozené chrupavky taky neopraví.

eulalie*
hodnocení

3x

Co nejvíce přírodní variantou je domácí sulc, který si sama doma uvaříte. Vše ostatní je z továrny - i ty přírodní výživové doplňky.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Odpověď - ty nejhorší. Když budete jíst kloubní výživu, která vám projde žaludkem, je to totéž, jakobyste pil krev a věřil, že to nahradí transfuzi. Chemicky vyrobit přírodní variantu NELZE. Dobrý lékař vám s úsměvem NEDOPORUČÍ tyto výrobky, zakázat nesmí. Veškerá tabletová kloubní výživa je jen chemie a na klouby nemá vliv. Má to samozřejmě i pozitivní stránku, ovšem jen pro výrobce, distibutora a prodejce. Všechny to zachrání před chudobou a hladomorem. :) Idanova

hodnocení

0x

Zdravím. Několik diskuzí na toto téma zde již bylo. Třeba zde, mrkněte. On i ten sulc a tlačenka mají něco do sebe. Ale to ponechám na Vašem uvážení:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

nattyna*
hodnocení

Aha, promiňte, to jsem nějak nenašla, děkuji! :)

eli*
hodnocení

Tlačenka nebo gumoví medvídci, ale o těch jsem tech jsem nedávno četla, že jsou spíš škodliví, než naopak, je v nich asi tuna cukru :((. Z lékárny se hodně doporučuje Colafit, je to čistý kolagen. Já osobně s tím zkušenost nemám, ale kamarádka ho bere a dává ho i dětem, akorát že to není ten klasický Colafit, ale ty kostičky pro děti.

doplněno 15.07.16 12:09:

Tak je to jak jsem říkala Colafit, akorát Junior. :)

nattyna*
hodnocení

Děkuji, ten colafit se v diskusích hodně doporučuje, tak ho zkusím.

marta45

Také musím přidat slova chvály na Colafit Junior. Malá kdysi dost trpěla růstovými bolestmi kloubů a doktorka nám doporučila právě tohle.*palec* Je super, že ho i děti dokážou polknout bez nutnosti zapíjení, takže je není potřeba nějak k polknutí nutit ;).

kubaa
hodnocení

0x

Raději se zeptejte svého lékaře. Mě bylo řečeno mým lékařem, že kloubní výživa je prý zbytečná, pokud nemáte problém s klouby.

balzerka
hodnocení

0x

Kloubní výživa možná zabírá , ale pouze tam, kde ta chrupavka je celistvá. Jestliže je vydřená, rozvlákněná, tak není co vyživovat. . Brala jsem kdysi Geladrink. 3x12 kapslí. A to se musí dlouhodobě. Pak pauza a zase týdny brát. Po nějaké době mne bolelo břicho. Tlačilo to v žaludku. Chtěla jsem vědět, jak se to rozpouští, tak jsem provedla experiment a do sklenice s kyselou vodou jsem nasypala jednu dávku oněch kapslí. To bylo jak Hrnečku vař! Kapsle nabobtnaly, nafoukly se, až lezly z hrnku. Ale zároveň byly tuhé, slepené, nerozpusné. Chudák žaludek.. Tak jsem přešla na Geladrink v prášku. Chutný byl, ale že by pomáhal nějak výrazně? Na další balení jsem neměla, jedna krabice stála snad přes 500,-. Pak jsem kvůli jiným zdravotním potížím zkusila zdravou stravu na odkyselení, jedla hodně zeleniny, ryby, klíčky, celozrnné pečivo, vločky,jáhly, rakytník, hlívu, oleje ze semen, ořechy, kefír, avokádo, atd. Omezit , lépe vynechat: kafe, uzeniny, červ. maso, zákusky, koláče,rohlíky, kolu ..., z tabletek jen KoenzymQ10 a pivovarské kvasnice. A to po čase pomohlo! Je fakt, že stále jezdím na kole, občas zajdu plavat, což mé kyčli prospívá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]