Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pumpička na galuskovy ventilek

Od: mcgyver® odpovědí: 24 změna:

Potřebuju doporučit nějakou dobrou pumpičku na galuskový ventilek. Hlavně, abych se u toho pumpování co nejméně nadřel.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x
Tchyně mně darovala olpran. Prý s tím nic nenafouka. Ja s tím normálně natlakuju silnicku. Otočením gumy uvnitř funguje jak na galuskovy, tak auto ventil.
doplněno 13.10.15 13:25:

Kolisto nenadře se. Foukal jsem s tím silničku úplně lehce. Vyzkoušel jsem i jiné, ale dvoupíst nedám z ruky. A jestli se nechce nadřít, tak buď kompresor ze staré ledničky, ale ten na záda nedá :) nebo pořádné pláště s ochranou. Já tuhle pumpu vozím v dresu, ale ještě jsem ji v terénu nepoužil.

doplněno 13.10.15 19:38:

Piccolo jsem vozil. Dobrá malá a lehká pumpa, ale jen do té doby, dokud ji člověk nepoužije. Dvakrát jsem foukal "výletníkům", potřetí sobě a to jsem měl problém nafoukat crose aspoň na dojetí. Čtvrté foukání mě zastihlo v tom nejméně vhodném místě, daleko od civilizace, už se ztmívalo a začalo pršet - ta pumpička v tom závitu praskla, chabý plast a bylo dofoukané. Pak jsem se asi deset minut modlil, nějak jsem to poskládal a násilím natlačil na ventilek - pár žduchů na dojetí se podařilo, ale byly to nervy. Ochotná prodavačka ve sportisimu mi nakonec vrátila peníze.

Pumpička na galuskovy ventilek
Pumpička na galuskovy ventilek #2
kolista

Píše že se nechce nadřít, timhle se upumpuje k smrti ;)

doplněno 13.10.15 13:02:

Mmch. za nejlepší minipumpu považuju tohle - lehoučká a dobře funguje: Kellys KLS KP-202

A pohodlnou pumpu - nejlíp dílenská hliníková s kvalitní koncovkou. Nebo (malý) kompresor.

Z těch "na kolo" kalsickou dlouhou do rámu, koncovka jako na té KP-202 (dělá to i Vella atd.)

doplněno 13.10.15 13:04:

PS: Vella je ti ten "Olpran" Válí se mi doma - sice malá ale těžká, duopíst je zbytečnost (leda pro slabé děti a ženy...)

x®
hodnocení

0x

cyklomania.cz/...

Kolo se nafoukne rychle a pohodlně s on-line kontrolou tlaku.

ar
hodnocení

0x
Nějakou dobu jsem vozil SKS Piccolo, malá lehká, ale muselo se celkem pumpovat. Při přechodu na pláště Ritchey, byl defekt na dením pořádku a začal jsem uvažovat o jiné hustilce. Jednou to došlo tak daleko,že když jsem zase poptřeboval pumpovat, zjistil jsem, že milé poccolo je promáčklé (asi od odletujícího kamenu, nevím) a protože jsem byl už línej pumpovat a nejsem gramař, pořídil jsem kombinovanou hustilku od Beto. Do těla pumpčky jde dát 12g bombička bez závitu (nechá se koupit za 10Kč) bez těla jde použít i větší a klidně i se závitem (jen ta cena je pak jinde). Pak už to foukání je pohoda. Paradox je to, že jsem po zakoupení pumpy,záhy přešel na pláště Continental a Schwalbe a od té doby bez defktu.Takže jsem ji použil několikrát, kydž jsem potkal výletníky,kterým něco jako lepení(popřípadě duše ),hustilka,vercajk nic neříkalo a že jich pořád je.:-DJako dílenskou mám z Lidlu a hlavně kompresor.
hodnocení

Ar: já mám tenhle minikompresor( starší model-a levnější- hezčí), ale s tím napumpuju jenom moto ventilek galuskový bohužel ne. Teď asi tu pumpičku v Lidlu nemají. kompresory.heureka.cz/...

stirecek*

Myslel jsem, že hledáš nějakou pumpičku na cesty a ne kompresor :) Ty nepotřebuješ extra zvlášť pumpičku na galuskový ventilek, stačí redukce

aliexpress.com/...

koupíš v kterémkoliv obchodě s kolama za dvacku (ale kus), našroubuješ na ventilek a máš autoventilek :). Jinak snad každá malá ruční pumpička se dá otočením gumičky uvnitř přehodit buď na auto nebo galusku a pak není redukce třeba. Ta je jen k tomu kompresoru vhodná, záleží jaký tam máš konec. Ve sklepě mám kompresor ze starého motoru od ledničky a k tomu asi deseti metrovou hadici z náklaďáku s koncem na autoventil, tak tam tu redukci potřebuju. Druhý kompresor z ledničky mám v garáži. Jednoduché a levné (zdarma) řešení.

doplněno 14.10.15 11:58:

Jinak ještě budu kupovat něco takového

aliexpress.com/...

fouká a zároveň měří aktuální tlak. Akorát tu páčku budu muset uvázat, aby byla stále otevřená, aby mi to neroztrhlo hadici.

hodnocení

Štíreček: Ale já chci cestovní hustilku na galuskový ventilek. Já jsem tím jen chtěl říct, že to nemám čím napumpovat. Mám sice pumpičku k Favoritu, ta má sice hadičku na galuskový ventilek, ale s tím ten ventilek napumpovat nejde. A kdyby to šlo, tak bych se upumpoval. Vím, že je na to redukce auto- galuskový ventil. Ale na ten mini kompresorek bych to nenašrouboval, protože tam není závit. Takže potřebuju malou výkonnou hustilku, ale ne na bombičky.

stirecek*

Nevím, jakou máš koncovku na tom kompresoru, já mám na té hadici klasickou koncovku s gumou, takže se nic nešroubuje, jen se nasadí. To platí i u té pumpy, viz foto výše, nasadíš a foukáš. Když vyšroubuju ten konec, uvnitř je taková gumička, která se dá otočit buďto na galusku nebo autoventil. Fouká to velice dobře, klidně nafoukám na 8 barů bez problémů, bajka tolik netlakuješ. Tu otočnou gumu má i ta picollo, ale je chatrná, tenký plast. Navíc ta picollo nebyla tuším duo píst, takže s tím byl problém nafoukat krose.

Jinak

ar

Ta "pikolína" je k hov..., možná že se dnes už ani neprodává.Já jsem měl tedy zrona stříbrnou a byla hliníková. Ono je to už pár let co jsem ji vozil. Mě ani nevyhovovala ta rukojeť, tlačilo to do dlaně. Není nad T rukojeť, ta mě osobně vyhovuje více. Taky jsem jedan čas vozil pumpu od Giyo ( GIYO GP-77). Pumpovala dobře, ale bohužel nemá zajišťovací pásek a tak jsem jednou přijel z prázdným držákem. Snad někomu dobře slouží. Takže i na to koukat,aby šel použít pásek nebo O kroužek.

kolista

Štěrba video - to je nějakej rádce teoreetik?! Palec se opírá o gumu a ne o drát... A nemá utaženej ventilek k ráfku, takhle kroužek rovnou může vyšroubovat a vyjde to nastejno... Z videa je dobrý akorát to odlepení ventilku promáčknutím, a ty pumpičky jsou zbytečně těžký, ta KP202 od kellys váží polovinu a udělá stejnou službu. A na koncovce nemá páku co se ráda láme ;)

ar

" ty pumpičky jsou zbytečně těžký" Kolisto kolisto, mcgyver vozí na "bajku" zámek Abus Granit X-Plus 54 a 30 litrovou krosnu s jídlem a Ty tady řešíš gramy. :)

stirecek*

:-D

doplněno 14.10.15 15:10:

Pikolínu jsem našel

mojekolo.cz/...

píšou 72g. Nedovedu si představit tu kelysku 58gramů, to bude jednorázovka.

doplněno 14.10.15 16:46:

S tím zámkem a batohem si to taky pamatuju :) No ale když je někdo turista, tak vozí i těžší náklad. Znám borce co jezdí do Itálie a má náklad kolem 45kg a dojede, jen občas praská výplet. Ještě si pamatuju, u Hynčice v cykloprodejně přijela holka na carbonovém horáku, prý shání košík na řídítka, protože nemá kam dávat nákup :). Hynčica mi pak říkal, že to kolo dovezl odněkud z výstavy, prý stojí normálně kolem 50tis, a prý jí ho prodal za 35tis. Ptal se jí kolik už mají najeto, že by měla přijet na servis, ta holka prý hodně, půjčují si to s přítelem a že dvěstě km už tam bude, skoro jsem se pochcal :) a to už ho měli asi čtyři měsíce. Takže někdo fakt vynaloží desetitisíce, aby měl lehké kolo a pak na něj může víc naložit :)

doplněno 15.10.15 15:24:

mcgyver: pěkné kolo tam dole, nevím, proč bys měl machrovat, přece se normálně bavíme. To kolo se mi náhodou líbí, sice to není nic pro mě, mám rád rychlejší stroje, ale tohle je pěkná mašina. S těmi převody by se už dalo vyjet s úsměvem i na Stelvio :) Brzdy bych neřešil, alespoň do té doby, než bych tyhle ojel. Je zbytečné něco měnit, co ještě funguje. Ale samozřejmě je to tvoje věc.

kolista

Jednorázovka to neni - mám jí snad 10 let a foukám často (lenost chodit pro velkou pumpu), kromě kola kočárky a jiný nesmysly a furt drží. Další jsem daroval známým a taky bez problému.. Pokud jí někdo neveme kladivem tak nevypadá že by zdechla. Lehoučká je protože nemá složitou koncovku, jen klasickou otáčecí gumičku s plastovým čudlíkem. Je na ní "Author" ale je identická jako ta Kellys. Plastový válec i píst, těsnění O kroužkem. Jasně že když jí budu chtít zlomit tak stačí vysunout a zabrat (ale takhle zlomim i velkou servisní). Vyzkoušej a uvidíš, je za stovku... Pumpuje se mi s ní líp než s tou dvojpístovou Vellou s nápisem Olpran...

kolista

Kdysi jsem děsně dumal co cyklocestovatelé vozí v předních brašnách (že jim zadní nestačí), až z jednoho vypadlo že v pravý má kamna a v levý dřevo ;) Tak teď už vim co tam vozí :D

Taky mě baví lovci gramů 8 kg kolo a maník má přitom 20 kg přebytečnýho sádla :D

ar

Hele že jsem nekecal.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

Já nevím proč,ale takovéhle perly si prostě zapamatuju a zbytečně si s tím zabírám biologický HDD.:-D

Jinak pokud jde o tu váhu, tak mám 8-10 kilo nadváhy a když jsem se bavil se známím co mám za bajka a že váží 11,5, tak mi taky říkal, že nad 10 kilo by určitě nešel. Tak jsem mu říkal že než bych investoval těžké peníze jen do odlehčených komponentů, raději těch 10 kilo shodím a 1,5 kilové kolo nemá nikdo. *smich*

kolista

Asi tak:) sundat kolo z 11,5 na 10 stojí docela prachy, za to je určitě měsíc cyklistiky na Mallorce a tam jeden zhubne víc:)

ar

Ty redukce se šroubují na ventilek. . K tomu kompresorku potřebuješ galuskový-moto.

bikestore.cz/...

Ten galuskový ventilek musíš před foukáním trochu povolit. Jsou i redukce z galuskového na velo a pak můžeš pouřívat tu hustilku se šlaufkem z fáčka. bikestore.cz/...

Taky se nechá koupit přímo šlaufek na galuskové ventilky obchod23.cz/...

Jen nepočítej s tím, že dnešní cestovní mini pumpičky budou foukat stejně rychle jako staré pumpičky. Na druhou stranu si nedovedu představit, že by jsi vedle bidonu na "kubička"přicvaknul starou "rákosku"na šlaufky.:)

doplněno 14.10.15 15:03:

ten odkaz na gulus-velo jsem dal čpatně, měl být tento obchod23.cz/...

stirecek*

se dívám, že u nás už neví, co by za ty redukce chtěli. Já jich mám pět za dvacku, to je 4 kačky jedna a tady takové pálky!

doplněno 16.10.15 13:22:

Nedávno byl na cykoobazaru inzerát - odměna 10tis za nalezení navigace garmin, kterou mu někdo ukradl i s kolem :) Možná je to směšné, ale nechat někde stát kolo i s garminem, to snad normální člověk neudělá. Já takové problémy nemám, doma nasednu a slezu zase až doma :) Na sedlovce vozím maximálně blikačku :)

doplněno 16.10.15 13:28: A to ještě aerodynamickou, která nikde netrci :)
Pumpička na galuskovy ventilek #3
kolista

Z malých na časté foukání nejlíp klasika do rámu:

shop.vellacz.eu/...

hodnocení

Štíreček a Ar: dofukovat s tím budu tenhle bike: specialized.com/... který od pondělí taky vlastním. Proti původnímu vybavení tam minulý majitel dal jiné sedlo a pedály( celkem drahé) a jiné pláště, já jsem si tam dal jiný gripy než byly z výroby. Příští měsíc plánuju tam dát asi jiný brzdy, protože ty Tektro Draco, to fakt nemusím. Ještě nevím jestli to budou Avid nebo Shimano, ale hlavně, aby to bylo lepší než to Tektro Draco, prostě kvalita za rozumný peníz. To tady nepíšu, abych machroval, ale abych uvedl věci na pravou míru. Jinak ten Granit X jak píše Ar o tom jsem uvažoval, ale nakonec jsem si koupil jiný zámek, co se dá přidělat na rám kola fotku jsem tu už jednou dával: poradte.cz/... takže Vám paměť moc neslouží.

Pumpička na galuskovy ventilek #4

ar
Hezkej spešl.Jestli dáš Shimano nebo Avid je jedno, obojí bude lepší než to Tektro. Já osobně raději Shimano (lepší dávkování),ale ne nějakou základní řadu. Určitě system servo wave, volil bych mezi 615 Deore nebo 675 SLX. Destičky mám raději sintr než organiku (polymer), nebo alespoň kombi od Ashima (kraje sintr,organika uprostřed)Co já bych ještě vyměnil, je košik. Místo toho Rib Cage bych dal Zee Cage. Za jízdy se lépe vydává bidon (u fulla a malých rámů). Dnes bych už volil vyndávání doleva. Ty platformy (pedály) jsou výborné,ale zasloužilo by to už nášlapy.;)No a k tomu zámku, nezob se,ale to je z deště pod okap. Kolik to železo váží? o moc lehčí než ten Granit X to nebude, odhaduju kilo třicet. To si ten spešlik nezaslouží :-D a na toho fulla to ani nepude, ani na tom kubíčkovi v HTčku to nevypadá dobře, ale proti gustu žádný dišputát.
doplněno 15.10.15 01:23:

Jo ještě, ty pláště od Contu jsou v terénu dobré a ani na tvrdém podkladu neodvalují špatně. Taky jsem tyhle X-King vozil a na ty tu pupmu ani potřebovat nebudeš, pokud tedy budeš správně foukat abys necvaknul duši. Já je dohobloval bez jediného defektu. V kevlaru cca 2500, drátová verze ná tvrdší gumu a vyšší vzorek, tam se najede víc.

hodnocení

Zámek mám na Cube tento: kryptonitelock.com/... K tomu "Spešlovi"nevím jaký si koupím zámek, čím je zámek lehčí, tím je méně odolný. Blatníky k tomu Specialized to ještě taky nevím, ale asi to bude značka Zéfal.

doplněno 16.10.15 10:17:

Fungující odkaz( kupoval jsem to samozřejmě v českém obchodě) bike-discount.de/...

ar

No já bych na ten zámek na "kubíčka" koupil alespoň rámovou brašnu a vozil ho v ní, alespoň není vidět a neplandá.

Ty blatníky na "spešla" to asi myslíš od Zéfalu No Mud a Deflector ne? Ty na tom bajku vypadají příšerně, navíc to pracné zadělávání a vozit je furt to snad né.

Já jsem vzadu volil SKS Dashblade. Zabere minimum místa na sedlovce a pak nemáš problém jako minule Ty s tou podcedlovou brašnou, když je blatník chycený k sedlovce v polovině. Nic moc se tam pak už nevejde, ani podsedlovka a blikačka. V předu vozím SKS Dashboard,ale tam je to jen aby byl podobný vzhled. Ty blatníky nasadím tak 5x do roka.

Ten zámek nekupuj žádné monstrum, stejně když si to kolo někdo vyhlídne a bude zamčené o samotě, žádný zámek ho neochrání. Přijdeš pro kolo a najdeš tam toto (foto2) *plac*

Pumpička na galuskovy ventilek #5
Pumpička na galuskovy ventilek #6

ludak*
hodnocení

0x

Já mam takovou ale v černý

nevix.cz/...

Silniční duše je nafoukaná celkem rychle ale chce to mýt dobrou techniku.Opřít si pumpičku třeba o kámen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]