Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brašna pod sedlo- jaká

Od: mcgyver® odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych poradit s výběrem brašny pod sedlo. Hlavně potřebuju, aby se mě tam vydala pěněženka(rozměry 12cm*9cm*3cm), aby taky ta brašna pod sedlo "nebyla na jedno použití" a aby se nehoupala sem a tam. Na výšku, aby měla max. 10cm. Donedávna jsem myslel, že se bez brašny pod sedlo obejdu, ale zjistil jsem, že se bez ní asi neobejdu. Děkuju za tipy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

Já mám tuhle, ale červenou a bez toho jacku

dx.com/...

na občanku, klíče od domu, tyčinky nebo gely a telefon, peníze. Na vercajk mám pod rámem. Najdeš tam i podsedlovky.

ar*
hodnocení

1x

Já třeba vozím Specialized Wedgie. Velikost je akorát. Hlavně si nekupuj brašny, které jsou na takovém plastovém držáku, který se přidělá na ližiny sedla. Brašna tam pak plandá a nesedí pořádně pod sedlem, většinou visí dolu. Sice to vypadá jako šikovné a rychné rozdělávání, je to k prdu. Kup brašnu která má suché zipy, které se provléknou přes ližiny. Pak ti padne na každé sedlo.

sport-kola.cz/...

doplněno 30.06.13 10:23:

Tak do Mini Wedgie se ti nevejde určitě. jen nepochopím, co máš všechno pod sedlem, že tam nenáš místo. Já nemám sedlovku nikterak vysunutou a v pohodě se tam vejde a ještě na sedlovku nasadím blikačku a blatník.Pod sedlem zabere 11cm. Proč je tak důležité tahat sebou velkou šrajtofli.

To poutko , které drží brašnu u sedlovky to má většina podsedlových brašen, to není jen u "spešlu"

Když se ,ale zpětně podívám na dotazy co chceš všechno vozit, tak by asi byl dobrý nosič a na něm brašny, nebo batůžek na záda, popřípadě brašnu na řidítka.

Brašna pod sedlo- jaká
hodnocení

Ar: O tom Specialized Wedgie jsem uvažoval taky, ale tolik místa pod sedlem nemám. Uvažoval jsem taky o menší verzi Specialized Mini Wegie cyklisticke-brasny.heurek/..., ale jde o to jestli by se tam vydala ta peněženka 12cm*9cm*3cm a aby tam ještě nějaké místo zbylo. Mě se líbí u těch brašen Specialized, že to má zapínání pod sedlem a na tý trubce co drží sedlo, takže se ta brašna nehoupá. Kdyby byl nějaký velikostní kompromis mezi Specialized Wedgie a Specialized Mini Wedgie...

hodnocení

Ar: Tak jestli to Specialized Wedgie měří na výšku 11cm, tak si to taky koupím. Jinak já batůžek na záda mám, ale když si jedu třeba něco koupit a potom třeba potřebuji vytáhnout pěněženku, tak se v tom batohu musím zbytečně přehrabovat a ona ta brašna pod sedlo není špatná věc. To sedlo ještě klidně můžu o ty 1-2cm vytáhnout.

doplněno 30.06.13 14:34:

Jinak z fotografie je vidět, že já pod sedlem moc místa nemám, ale jak jsem psal výše 1-2cm to sedlo vytáhnout nahoru můžu.

Brašna pod sedlo- jaká #2
ar*

" To sedlo ještě klidně můžu o ty 1-2cm vytáhnout "To si snad děláš pr... sedlo povatáhnot kvůli podsedlovce. *zed* Tak to by mě nenapadlo, já a dalších 99% lidí si nastavuje výšku sedla kvůli dobrému posedu a šlapání a ty to nastavuješ podle toho co na sedlovku navlíkneš.*ee* Předpokládal bych že bys měl vědět jak sedlo nastavil (klika souběžně se sedlovou trubkou, pata na pedálu dole a průhyb v koleni cca 5cm)

Jinak kolo pěkný, jen ten Rib Cage s flaškou barevně moc neladí. Ten zámek tak to je fakt něco, to tě netluče ko kolen.*modla*

doplněno 30.06.13 21:00:

stirecek® noha propnuta, to platí při dolní úvrati pedálu, já jsem psal když je souběžně se sedlovou trubkou a to není úplně v dolní úvrati.

Těch způsobů nastavení výšky sedla je víc. Já myslel tento cykl.cz/...

ty zase takový ivelo.cz/...

doplněno 30.06.13 22:56:

mcgyver® Když ti vyhovuje nastavení posedu tak je to OK. Každý si to šteluje jinak. Dnes se uvádí, že pokrčení v kolenou by mělo být cca 30º. Tu barvu košíka a láhve vem čert, jen mě to prostě hned "praštilo"do očí. Kolo vypadá opravdu hezky.

Ktomu zámku, já bych věděl kam s ním, ale to by se ti nelíbilo. Jak už jsem jednou ti psal, když se s tím chceš vozit, nic proti tomu nemám. Já za tebe točit nohama nemusím.;)

stirecek*
To sedlo me taky rozesmalo . To je to první, co je třeba nastavit, podle toho pak řidítka. Are pata na pedalu ,tak noha by měla být téměř propnuta , ale ne tak, ze se posunou kycle . Těch pět cca cm by melo být při normálním slapani . Taky jsem musel posed doladit, kdyz jsem tam dal ty nové slapky . Predozadni nastaveni sedla pak nastavit tak, ze ceska na kolene ma být kolmo k ose pedalu . Jinak kolo ma pěkné, to uz jsem mu psal minule, ale to jsem neviděl jeste ten zámek :) No a taky nemá odrazky ve vypletu naproti sobě. Flasku uz bych přežil ;)
doplněno 30.06.13 23:38: Ar: mně vyhovuje noha natažená v dolní uvrati , rovnoběžně se sedlovkou je pedál od sedla nejdál. Špička nohy je trochu víc než pravý uhel k noze, pak mám nohu pokrcenou zhruba těch pět cm. Zkoušel jsem různé nastavení, kdyz mam sedlo níž a nohu víc pokrcenou , pak jsem se víc nadřel . Naopak sedlo hodně vysoko nutí hýbat pánví a noha nemá oporu. Někdy je to docela kunst výšku sedla nastavit, ze začátku jsem serizoval i pětkrát za jízdu. Teď to opět doladuju skrz ty boty. Kufry mám úplně vepredu , možná bych uvítal jeste malinko víc, uz ale neni kam. Asi mám divnou nohu,ale zvykl jsem si. V těch kopcích to je fakt paráda.
doplněno 30.06.13 23:39: cykloworld.eu/...
hodnocení

Ar: Já mám nastavené sedlo, jak to vyhovuje mě(nohy mám více pokrčené než na tom obrázku), uznávám, že ten zámek na kolo není na nejlepším místě, ale mě lepší místo nenapadlo a do kolen mě to nebouchá. Ten košík a láhev na kolo, že neladí s barvou kola to vím taky, ten košík a láhev na kolo jsem měl na svém minulém kole a nebudu si přece kupovat jinou barvu košíku a láhve, aby mě to ladilo s kolem. Jinak kdybyste věděl o lepším umístění zámku na kolo nechám si poradit od "zkušenějšího".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]