Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vy, prosím, co máte zkušenosti... po pádu na ledovce mám 27. den naražené kolene zepředu... Samotné koleno nebolí. Včera první laser terapie a hned po ní magnet - je toto dobře, oboje současně? Nevím... bolí od stehna přes koleno dolů, ty svaly a úpony, mažu Diclofenac... je lepší Hadí mazání? Co cvičení? Při chůzi neomezuje... ale celkově horší, než týden po pádu.. Modřina, otok - nic takového nebylo vůbec. Kdy asi se obnoví plný výkon - díky za Vaše zkušenosti...muž, 58 let
0x
Byl rentgen a co na to ortoped? Po takovém pádu jsem mela uražený kus menisku. Laser a magnety jsem také brala současně na loket a pomohlo to. Jak můžeme vědět, jestli je to dobře na vaše koleno, školy na to nemáme. Koleno šetřete, nechce to ohýbat víc jak 90 stupnů, málo chodit pěšky a hodně jezdit a kole. Při zátěži, např. dřepech koleno dorazíte.
Nebyl rtg, nebyl ortoped... lékařka poslala e-receptem FASTUM GEL. Koleno nešetřím , chodím denně, nákupy, odklízení sněhu apod.
0x
58 let, 100 kg - výška,pas,obvod hrudníku je kolik? Plný výkon obnovení čeho? - toho kolene? - no obnoví se až po úplném uzdravení a to taky už nemusí být nikdy.Napřed hůlka pak berle,chodítko,pojízdné křeslo a nakonec nosiči na krchov...
Už nepadat a pozor na náledí.Potom zlomení krčku už ve stáří je sviňa a ne všechny operace se vždy povedou...Některé operace končí i špatně.
0x
Otázky klást můžete, ale myslím si, že to časem odezní samo. Nedávat kolenu velkou zátěž, spíš ho šetřit, případně navléci ortézu. Mazat ničím netřeba.
Jinak, pamatuji si říkadlo z dětství:
Spadla moucha do capoucha, zlámala si koleno,
tři neděle naříkala, tuze ji to bolelo.
Jste na tom jistě líp, než ta moucha, o zlomeninu se určitě nejedná. A kontrolní otázka: víte, co je to "capouch"? Nebo vlastně spíš sopouch - spodní součást komína. Jaga.
0x
Běhání po ledu nepřináší nic dobrého :
Běžela liška po ledu, ztratila klíček od medu. Kdo ho má, ať ho dá, ať se liška nehněvá.
runner2: děkuji, Váš příspěvek i některé další mi pomáhá... Vy ničím nemažete? Je moudré nepoužívat žádné masti, nevím... třeba je Vám do třiceti, do třiceti si prý tělo pomůže samo, pak je už třeba mu pomáhat... bolí to pod kolenem, abych to upřesnil, co tam je za kost... pod kolenem vlevo... děkuji všem za povzbuzující rady, byť mi radí i AI
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.