Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
obracím se s žádostí o radu na všechny kdo mají zkušenosti s chrápáním partnera.Partner začal asi před měsícem chrápat, rýmu nemá,říká že se mu dobře dýchá.Přitom v noci chrápe,v jakékoliv poloze, mlaskání, jemné drcání,nebo třeba pohlazení nezabírá, stejně jako jakékoliv jiné buzení. Přitom před tím žádné problémy s chrápaním neměl.
Nemá někdo nějakou radu nebo zkušenost, ještě než půjde k lékaři? Děkuji
někde jsem slyšel, že chrápaní je vlastně mužská povinnost, protože se tím prý plaší divoké šelmy... jednou jsme se s kamarádama trošku opili v kempu plném polských turystů. Skoro jsme si neměli kde postavit stan. Ráno když jsem vylezl ze stanu tak v okruhu 20m nebyl ani jediný stan. Kolega mě upozornil, že bych měl nominovat na nobelovku, protože jsem jediný kdo dokázal přimět polský zájezd k odsunu.. Moje chrápání prý bylo nesnesitelné..
nicméně manželka má jistotu, že nás lvi určitě nesežerou ve spánku..
Jiříku, konečně humorná příhoda v souvislosti s chrápáním. A navíc perfektně vysvětleno, proč vlastně muži chrápou. Jo, jo, vaše manželka se tedy má! Vy plašíte v noci lvy a ona může v klidu spát - u vás není co řešit. :D
Mnohokrát jsem to zde probíraly. Rob vám našel nějaké odkazy. Je to pro druhého strašně nepříjemné. Mne chrápání partnera zbavil rozvod, ale pozor - nebyla to ta pravá příčina. :D Ale jestli předtím nechrápal, tak to bude asi skutečně případ pro ORL. Zde jsou stručně příčiny:
Obecně chrápání vzniká vibrací měkkých tkání v horních cestách dýchacích. Vždy záleží na anatomických poměrech horních cest dýchacích u každého jednotlivce. Faktorů, které mohou způsobovat chrápání, je více (obstrukce nosní, uvolněné patro, obezita, požití alkoholu před spánkem, stres, atd.).
Napadlo mne, jestli třeba parter nemá problémy v práci, finanční - dnešní doba je hektická a stres je na denním pořádku. Zkuste o tom popřemýšlet. A jinak jsem našla ještě docela zajímavé informace a i dobré rady:
Tedy Jiříku - to je krásné vysvětlení. Tak to můj manža je dokonalý plašič Chrápe ve všech pozicích, klidně i na břiše a někdy chrápe tak, že jeho samotného ho to budí
Mlaskání a podobně to vůbec nezabírá, takže taky občas beru peřiny a stěhuji se. Manželovi kamarádi na splečných akcích se snaží spát co nejdále od něj - jeden kamarád mu jednou takhle po ránu stráveném ve společné místnosti řekl " Tedy ty jsi jediný člověk o kterém vím, že chrápe tam i zpátky"
No jinak pro tazatelku - zkoušely jsme kapky se sprayem Silence - chrápal sice méně, ale druhý den se z nich tak šíleně dusil, že už jsem ho nemohla nutit je brát. Ale kapiček je vícero druhů a vašemu přiteli třeba zrovna vadit nemusí - rozhodně to stojí za vyzkoušení.
Jestliže to začalo takhle najednou, může za tím být i něco vážnějšího, třeba kariovaskulární potíže. Já bych se snažila dotlačit jej k lékaři.
Tak nám pomohl spray do nosu proti chrápání.Nakape se na polštář kolem hlavy.Krásně voní a i mě se dobře spí
Teď přítel spí tak potichu,že jsem poslouchala jestli vůbec dýchá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.