Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chrápání jak na něj

Od: tanitaa odpovědí: 20 změna:

Dobrý den

obracím se s žádostí o radu na všechny kdo mají zkušenosti s chrápáním partnera.Partner začal asi před měsícem chrápat, rýmu nemá,říká že se mu dobře dýchá.Přitom v noci chrápe,v jakékoliv poloze, mlaskání, jemné drcání,nebo třeba pohlazení nezabírá, stejně jako jakékoliv jiné buzení. Přitom před tím žádné problémy s chrápaním neměl.

Nemá někdo nějakou radu nebo zkušenost, ještě než půjde k lékaři? Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

někde jsem slyšel, že chrápaní je vlastně mužská povinnost, protože se tím prý plaší divoké šelmy... jednou jsme se s kamarádama trošku opili v kempu plném polských turystů. Skoro jsme si neměli kde postavit stan. Ráno když jsem vylezl ze stanu tak v okruhu 20m nebyl ani jediný stan. Kolega mě upozornil, že bych měl nominovat na nobelovku, protože jsem jediný kdo dokázal přimět polský zájezd k odsunu.. Moje chrápání prý bylo nesnesitelné..

nicméně manželka má jistotu, že nás lvi určitě nesežerou ve spánku..

lidka*

Jiříku, konečně humorná příhoda v souvislosti s chrápáním. *haha* A navíc perfektně vysvětleno, proč vlastně muži chrápou. Jo, jo, vaše manželka se tedy má! Vy plašíte v noci lvy a ona může v klidu spát - u vás není co řešit. :D

marenka*

Tak jestli nemusím radit, ale přidat také trochu humoru... manželovo chrápání se vyřešilo příchodem našich dvou psů. Mopsi mají uvolněné měkké patro geneticky a tak ho hladce přechrápou. Koncert našeho tria je opravdu kouzelný :D

Že chrápou jen muži? Moje žena chrápe skoro stejně jako ty! Naštěstí mám velmi dobré spaní.

luckapucka*
hodnocení

1x

já mám doma to samé vždycky když je přítel unavenej z práce tak tu noc s ním není k vydržení chodim spát na gauč jinak bych se umlaskala

doplněno 08.06.10 09:58:

nebo se snažim zabrat dřív jak on ale to se mi většinou nepodaří protože sedím na poraďte :)

tanitaa
hodnocení

Bohužel nemám kam jít spát, máme garsonku:(

rob*
hodnocení

0x

to je jak kdyby to psala moje polovička :)

tady je pár odkazů, zkuste si je pročíst:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

nejvíc mně pobavil ten zašitý kaštan na zádech pyžama :)

lidka*
hodnocení

0x

Mnohokrát jsem to zde probíraly. Rob vám našel nějaké odkazy. Je to pro druhého strašně nepříjemné. *uf* Mne chrápání partnera zbavil rozvod, ale pozor - nebyla to ta pravá příčina. :D Ale jestli předtím nechrápal, tak to bude asi skutečně případ pro ORL. Zde jsou stručně příčiny:

Co chrápání způsobuje?

Obecně chrápání vzniká vibrací měkkých tkání v horních cestách dýchacích. Vždy záleží na anatomických poměrech horních cest dýchacích u každého jednotlivce. Faktorů, které mohou způsobovat chrápání, je více (obstrukce nosní, uvolněné patro, obezita, požití alkoholu před spánkem, stres, atd.).

Napadlo mne, jestli třeba parter nemá problémy v práci, finanční - dnešní doba je hektická a stres je na denním pořádku. Zkuste o tom popřemýšlet. A jinak jsem našla ještě docela zajímavé informace a i dobré rady: *klik*

prozdravi.sattnet.cz/...

antynka*
hodnocení

0x

Tedy Jiříku - to je krásné vysvětlení. Tak to můj manža je dokonalý plašič :) Chrápe ve všech pozicích, klidně i na břiše a někdy chrápe tak, že jeho samotného ho to budí *smich*Mlaskání a podobně to vůbec nezabírá, takže taky občas beru peřiny a stěhuji se. Manželovi kamarádi na splečných akcích se snaží spát co nejdále od něj - jeden kamarád mu jednou takhle po ránu stráveném ve společné místnosti řekl " Tedy ty jsi jediný člověk o kterém vím, že chrápe tam i zpátky" *smich* No jinak pro tazatelku - zkoušely jsme kapky se sprayem Silence - chrápal sice méně, ale druhý den se z nich tak šíleně dusil, že už jsem ho nemohla nutit je brát. Ale kapiček je vícero druhů a vašemu přiteli třeba zrovna vadit nemusí - rozhodně to stojí za vyzkoušení.

technikjirik*

Jednou se mi zdálo že na mě útočí pes a bylo to tak živé, že mě to probudilo. To vrčení psů bylo moje chrápání... U mě pomáhá studený vzduch v ložnici. Takže manželka řeší volbu mezi tichem a teplem. Mě osobně j eto jedno... A syn to má po mě... chudák jednou nějaká nevěsta...

marenka*
hodnocení

0x

A co ta náplast na nos proti chrápání? Nezkoušeli jste to? *nevi*

hodnocení

0x

Kamarádky přítel taky chrápe, byl i na nějakém zákroku a nepomohlo to. Nakonec se ho zeptali, jestli náááhodou nepřibral, a bylo po diagnoze. :-P

edita*
hodnocení

0x

Jestliže to začalo takhle najednou, může za tím být i něco vážnějšího, třeba kariovaskulární potíže. Já bych se snažila dotlačit jej k lékaři.

tanitaa
hodnocení

Tak nám pomohl spray do nosu proti chrápání.Nakape se na polštář kolem hlavy.Krásně voní a i mě se dobře spí:)*palec*

Teď přítel spí tak potichu,že jsem poslouchala jestli vůbec dýchá...*uf*

mil®

Prosím, co je to sprej nebo kapky? Dík.*houpy*

tanitaa

Kapkyi spray se jmenuji Adenol.Napoprve nezabraly ale druha noc uz byla v pohode.

mil®
19.06.10 08:31

Děkuji. *palec*

jita*
hodnocení

0x

Manžel taky moc chrápal.Bylo to hrozné.Ted nechrápe-změnil zaměstnání,není tak unavený a vážně nechrápe.Tak si myslím že ta únava a každodenní stresy v zaměstnání ho natolik vyčerpávaly že chrápal.

djmarel*
hodnocení

0x

Moje přítelyině taky občas chrápe jak starej chlap. člověk si na to musí zvyknout ;)

laura303*
hodnocení

0x
Chrápání lze zmírňovat nejrůznějšími metodami, počínaje změnami životního stylu až po medikamentózni a chirurgickou léčbu. Tyto rady jsou jen jednoduchými zásadami, které by však mohly nepříjemné potíže s "hlasitým" spánkem pomoci řešit.1)Změna pozice při spánku Je dobré spát v chladné, vyvětrané místnosti - 16 - 18 stupňů Celsia.Zbavte svou ložnici rušivých zvuků a světel, aby vás nemohlo nic náhodou vzbudit.Má-li chrápající problémy s usínáním, vyplatí se poslouchat nahrávky relaxační hudby nebo uklidňujících zvuků přírody.Sklenice teplého mléka před spaním může napomoci klidnému nočnímu spánku - mléko je bohaté na tryptophan, přírodní aminokyselinu, která působí jeho mírné sedativum.Pokud někdo chrápe jen v leže naznak, může zkusit experimentovat s různými polohami při spánku. Jeden způsob je: usínejte vleže na břiše, paži si položte pod polštář a hlavu na ni. 2) Omezení kouření Kouření přispívá k chrápání tím, že způsobuje následující změny:Zvyšuje produkci hlenu v nose a hrdle.Dráždění a nabíhání sliznice v hrdle a horních cestách dýchacích.Podráždění plic, které zvyšuje bronchiální sekreci.Omezuje přijímání kyslíku plícemi. 3)Omezení alkoholu: Alkohol působí na centrální nervový systém, prohlubuje spánek, zvyšuje uvolnění svalů, a tím i chrápání.Alkohol má sklon snižovat aktivitu svalstva v horních cestách dýchacích, takže ty svaly, které stabilizují hrtan, mají větší sklon k vibracím a zhroucení.Alkohol snižuje probouzecí reakci v dechovém centru mozkového kmene tím, že omezuje jeho citlivost na chemické změny způsobené snížením hladiny kyslíku a zvýšením hladiny kysličníku uhelnatého, které doprovází spánkovou krátkodobou zástavu dechu. Zdroj: Kniha "Odnaučte svého manžela chrápat", Pragma

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]