Nejste přihlášen/a.
Prosim,poradte! Manzel v posledni dobe,bude mu 6O let,celou noc hlasite chrape.Nemohu usnout,jsem dlouhou dobu nevyspala.Zkousela jsem vsechno mozne,ale bez vysledku.Mame maly byt,takze spat jinde nemohu a uz si opravdu nevim rady.Predem dekuji za jakoukoliv uspesnou radu!
Můj muž chrápe jako dřevorubec, tak jsem ho ponoukala, ať se zeptá u obvoďačky, jestli nemá nějakou pomoc. Dostal takový sprej, který si stříkne do úst před spaním a spí jak mimino, zázračně to pomohlo, pokud ovšem na to nezapomene, jako dneska, kdy tam chrápe, až se třese postel a já tu musím strašit ve 4:43 ráno
Můj přítel taky chrápe a kolik nocí jsem se kvůli tomu nevyspala. Zkoušeli jsme různé kapky nakapat příteli na polštář a spreje do krku, ale nic nepomáhalo. Od té doby co jsem si koupila v lékárně pěnové špunty do uší, tak mám klid a konečně se vyspím. Je pravda, že jde o to, zvyknout si na ně, ale já jsem si zvykla rychle a opravdu spím celou noc.
Dá se to řešit operací,ale to by na ní musel váš manžel přistoupit a také to není asi nejlevnější.
Můžete zkusit tyto kapky : lekarna.cz/...
Zde jsem vám našel diskusi k tomuto tématu : baby-cafe.cz/...
Zkuste se také zeptat lékaře,určitě poradí...
Zde ještě odkaz,jak omezit chrápání : zdravi.doktorka.cz/...
Zabít,ale to nebude asi ono.
Tak si přečtěte zde.Již se o tom v poradte hovořilo a ne jednou.Oblíbené téma.
poradte.cz/...
Dobrý den,
to co popisujete velmi dobře znám.Mému příteli je 36.Někde jsem četla, že velmi účinné je zašití kaštanu do pyžama a to tak, že na zadní část zad našijete malou kapsičku.To Vašeho partnera nenechá spát na zádech - tudíš nebude docházet k zalomení hlavy a onému chrápaní.Já mám tu smůlu, že můj partner spí pouze v trenýrkách - to bych mu ten kaštan musela našít přímo na záda.Také je možné, že Váš partner má zvětšené nosní nebo krční mandle -nebo trpí rýmou - to může být také jedním z mnoha důvodů neúnosného chrápání.Zkuste upravit vrstvu, kterou má pod hlavou.Důvodem chrápání může být i tělesná váha.Já už mám dokonce polštářem malou rumbakouli,kterou přikládám k uchu, když už se to nedá vydžet, ale to je na nic.
Za chvilku to začne vše nanovo.Pokud nepomůžou tyto "domací" rady, obraťe se na odborníka-sama s tím opravdu nic nezmůžete.Přeji hodně zdaru a pevné nervy
!
Dám Vám příklad můj...manžel chrápal a loni kvůli tomu byl u krč.lékaře, ten zjistil, že má velmi zvětšené krční mandle, tak doporučil operaci, moc se mu nechtělo, ale nakonec šel, a teď je už rok pokoj...ty mandle byly i s čepy, takže bylo důvodů víc, ale od té doby se mu lépe spí a nechrápe, ale nevím do kdy se mandle odstraňují, ono je to nějak omezeno věkem...Jinak se ještě zkoumá v spánkové laboratoři, zda netrpíte spánkovou apnoe atd...laboratoř je myslím jen ve velkých městech...
Někteří lidé chrápou i na břiše, takže žádný kaštan nepomůže. Opravdu účinná je pouze operace měkkého patra. Začít je potřeba na ORL a požádat o vyšetření ve spánkové laboratoři. U chrápajícího je nebezpečí ze syndromu spánkové apnoe SPA. Člověk trpící tímto syndromem skutečně ve spánku trpí. Pozná se to podle toho, že na různě dlouhou dobu se mu ve spaní zastaví dýchání, tím mu klesá hladina kyslíku v krvi a mozek si v noci neodpočine. Je ospalý přes den a má další potíže s tím související. V Německu vymysleli před několika lety radiofrekvenční metodu a v Praze Motole ji začali také používat. Žádné kapky ani laser nevyřeší problém chrápání při výše uvedeném syndromu SPA. Sám jsem tímto prošel a jsem velmi rád, že jsem operaci absolvoval, protože teď se konečně opravdu vyspím. Na rozdíl od různých pokusů s laserem byla operace hrazena zdravotní pojišťovnou. Zkoušel jsem i kompresor, ale protože se mi neuzavírá eustachova trubice, tak jsem s kompresorem protrpěl noc s velkými bolestmi uší. Něco příšerného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.