Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam dotaz. V CR je na me vedeno nekolik exekuci. Nyni jsem se odstehoval do zahranici (do Nemecka). Mam zde zamestnani, bankovni ucet, auto prihlasene s nemeckou SPZ v nemeckem registru pro motorova vozidla a take nejaky movity majetek. Otazka: Muze mi cesky exekutor zablokovat nemecky ucet nebo zabavit auto, ktere je nemecke nebo zabavit movity majetek? Myslim si, ze na to absolutne nema zadny narok, protoze je to vsechno jineho statu! Jinak bydlim v najmu a tady v Nemecku nemuze jentak prijit do jakehokoli bytu jako v CR a zabavovat majetek, ktery treba nepatri ani dluznikovi. Je to vubec dohledatelne ze strany ceskych exekutoru a soudu, ze jsem v Nemecku a co vsechno vlastnim? Jake jsou na to metody? Take si myslim, ze v CR by mi mohli exekuce zrusit nebo zastavit pro nemajetnost. V CR totiz nemam vubec zadny majetek a hlasen jsem tam na obecnim urade a jsem nezamestnany bez jakehokoli prijmu. Mate nekdo s timto podobne zkusenosti. Dekuji za odpovedi.
Dobrý den. Toto je zde celkem častý dotaz. Český exekutor Vám nemůže v zahraničí zablokovat účet. Exekuční titul vydaný v ČR neplatí v Německu. Pokud by si však zjistil např. některý z Vašich věřitelů, že se nacházíte v zahraničí a vlastníte majetek, včetně účtu, může se domáhat vydání Evropského exekučního titulu. S ním lze vymáhat dluhy i v zemích EU. Pokud tomu dobře rozumím, pak jste si v ČR nadělal dluhy a pak se odstěhoval do Německa. V ČR nevlastníte nic, bydliště máte na obecním úřadě a před věřiteli jste utekl. Teď si v Německu žijete celkem spokojeně...To, že krátíte věřitele v ČR Vám asi moc nevadí. Kdyby na to přišli, přála bych Vám, aby se svého práva domáhali... Nezlobte se na mne, ale nasekat si dluhy, vykašlat se na věřitele, zdrhnout a ještě shánět info, jak se co nejlépe a beztrestně vyhnout své zodpovědnosti za dluhy, abyste mohl klidně spát, je celkem síla. Nechci Vás soudit, na to nemám právo, jen jsem sdělila svůj názor a pohled na věc. Berte to tak, prosím. I já to respektuji, že Vaše počínání zde možná najde zastánce, i odpůrce. Já bych nechtěla být v kůži Vašich věřitelů ani náhodou, což naštěstí opravdu nejsem. Věřím, že se člověk může ocitnout ve srabu, ale pokud by to již chtěl řešit tímto způsobem, měl by o tom asi mlčet. I sem na poradnu může zavítat Váš věřitel...No nic, každý svého štěstí strůjcem, že? Nezlobte se, napsat jsem to musela.
doplněno 05.12.12 15:00: Apo -děkuji.
Kapko, smekám před Vámi - kulantně napsaným pohledem. Nicméně se domnívám se, že povinný má zřejmě i jiný problém: je bocian, ulli, ados, tajc - poradte.cz/... ...a na stejné otázky, které tu co chvíli pokládá, si dokonce sám odpovídá - poradte.cz/...
Ahoj,konto si udelej ve svycarsku,ale ne prevodem neposilej penize proste,kdyz nasetris odvez do banky sam muzes max.10tis. euro co mas na vic nad tech 10 tis.by te na hranicich sebrali pokud to najdou.Nemci to delaji bezne kvuli dani atd...znam pripad podobny jako ty drz se!Nechapu co kdo tady pise za nazory to te prd pomuze...nesud zivot,ktery jsi nezil nikdo nevi co ho na nej ceka a kdyz ne na nej,tak na jeho deti nebo vnoucata
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.