Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu někoho zkušeného. V minulých letech jsem v ČR podnikal jako OSVČ a celkem úspěšně. Díky těmto úspěchům jsem se stal obětí vyděrače, který na mě vymyslel několik smyšlených exekucí a snaží se ze mě vymáhat peníze, které jsem nikdy nedlužil a ani nedlužím. Je to mafián, který má každého podplaceného (soudy, policie, státní správy, advokáty atd.). V tomhle státě není dovolání nikde, jelikož je to tu všechno zkorumpované, takže poctivý člověk zde v podnikání nemá šanci. Odstěhoval jsem se do zahraničí (do Německa). Našel jsem si zde práci, bydlení a také si tu založil účet u banky. Všechno funguje bez problému. Nedávno mi ale jeden kamarád a známý sdělil, že kdyby se to ten vyděrač dozvěděl, tak by prý mohl přes exekutory a soudy ze mě tyto smyšlené peníze a exekuce vymáhat i v zahraničí. Je tedy možné, aby český soudní exekutor mohl v Německu (jelikož je členem EU jako ČR) vést proti mě i tam tyto smyšlené a u českých soudů podvodně zaplacené exekuce? Mohli by mi tam třeba zablokovat účet nebo jít za mým zaměstnavatelem a provést třeba exekuci na plat? Nebo mohla by případně česká policie vést na mě na území cizího státu trestní stíhání pro § poškozování věřitele? V ČR jsem zatím odhlášen ze všech dosavadních adres a trvalé bydliště mám na obecním úřadě jako bezdomovec. Jak se má ale jinak člověk proti takovým lumpům v ČR bránit? Předem každému děkuji za jakoukoli konstruktivní a užitečnou radu.
Účet v zahraničí Vám tam nemůže český exekutor zablokovat na základě exekučního příkazu (ten platí pouze na území ČR). Takže i v jakékoli zemi v rámci EU by musel k tomu mít povolení od soudu daného státu a navíc exekuce by musela probíhat podle zákonů tamního státu. Jít za Vaším zaměstnavatelem a žádat o srážky ze mzdy také zase jentak nemůže. Rovněž by k tomu musel mít rozhodnutí od německých soudů, že tak může učinit. Trestní stíhání podle paragrafu za poškozování věřitele rovněž nemůže probíhat na území cizího státu. Nejsem si ale zcela jist, zda by Vás pak třeba nemohla zatknout česká policie na území ČR pokud by jste sem třeba přijel. Bude proto pro Vás možná lepší do ČR vůbec nejezdit a nebo si před cestou do ČR ověřit (třeba přes internet, pátrání po osobách) zda třeba není proti Vám nějaké to trestní stíhání vedeno. Pokud ano, tak do ČR nejezděte! Pak by bylo možná také dobré obrátit se na mezinárodní soudy v rámci EU a otevřít případ, za který jste byl v ČR neprávem zkorumpovanými soudy odsouzen. Musel by jste ale všechno dokázat, např. že ten vyděrač, jak píšete ty soudy, exekutory atd. podplatil abyste mohl být odsouzen. Je to hodně složitá situace. Nevím jak Vám v tom poradit. Nejlepším řešením asi pro Vás bude obrátit se na nějakého německého právníka se znalostí práva EU a nechat si od něho poradit, jak ve Vašem případě postupovat. Jinak si ale myslím, že pokud jste mimo ČR (v Německu nebo kdekoli jinde), tak se nemusíte ničeho bát a žít v klidu a český exekutor a vyděrač utřou nudli. Jinak Vám přeji hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.