Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohřeb a volno v práci

Od: romanetaa odpovědí: 14 změna:
Dobrý den od přítele zemřela dnes bbaicka...chtěla bych jít na pohřeb ..nebo být aspoň s přítelem...13dni půdu tahem do práce páč kolega má dovolenou ...takto se to tady totiž řeší...kde seženu papir abych mohla mít volno že jdu na pohřeb ,...? A pak ho dám do práce je to poprvé co to budu dělat tak kdo má zkušenosti prosím o postup děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

prosím o postup***

včas oznámíte zaměstnavateli, že potřebujete volno na pohřeb, ale musíte si vzít dovolenou. Právní nárok na placené volno na pohřeb přítelovi babičky nemáte.

hodnocení

5x

finance.cz/...

Mrkni sama. Nárok nemáš, zvlášť pokud jste nežili ve společné domácnosti. V praxi se lze vždy nějak domluvit. Ale cítím, že tobě nejde o to domluvit se, ale o něco co strčíš do práce a zdůvodníš si, že prostě do práce nejdeš. Ano, ne s každým zaměstnavatelem je úplně řeč, ale myslím si, že tohle je dost pádný důvod, ale musela bys akceptovat například návrat do práce po obřadu atd...

pet32
hodnocení

5x

Jelikož to není vaše babička, musíte si vzít dovolenou

romanetaa
hodnocení

Nemůžu ,vedoucí ma bobky z ředitelky jí nic říct nemůžu páč by mě mandala.cl.ssm.si dovolila říct něco ředitelce jak minulé a kolega je na dovolený ..já jdu 13 dní tahem..nemám.ani jak jet za přítelem...jsme od sebe daleko , a já ráno vstávám ve 3rano a končím ve 5 odpoledne. Dovolenou mi nidko teď nedá

@romanetaa

Podívej, rady jsi dostala, právní nárok prostě nemáš. A buď si tu budeš jak kafemlejnek mlýt jak to nejde a nebo sebereš odvahu, zajdeš za vedoucí, řekneš co a jak a hůř než odmítnutá nedopadneš. Nechápu proč někteří lidé vymýšlí co a jak udělat místo toho aby jednali narovinu. Ono něco jiného je chtít dovolenou jen tak, to bych tě taky poslal do háje, ale tvůj důvod je trochu jiný...

hodnocení

4x

Připadá mi to, milé rádkyně a milí rádcové, jako házení perel domácím zvířatům *smich*

Tahle paní/slečna má vedoucí, která si na ni zasedla poradte.cz/... a diví se, že po ní chtějí, aby pracovala poradte.cz/... - aneb v nouzi i cizí babička dobrá ;)

lamy13
hodnocení

2x

Musíte to řešit dovolenou nebo náhradním volnem. Na placené volno nemáte nárok.

romaneta
hodnocení

Jenže ona mi volno nedá...jsme tu sama když nidkovjiny tu není

Tak se asi nedá nic dělat. Vždycky žasnu, jak si lidi myslí, že VŠECHNO JDE, jenom přijít na ten správný fígl. Ne, nejde všechno. Vašeho přítele je mi líto a chápu i Vaše pohnutky, ale jediná cesta je požádat zaměstnavatele o dovolenou. Dát Vám ji nemusí a na nic jiného nárok nemáte. Nevím, jak jinak to už říct.

inženýrko, asi by bylo vhodné, aby pohřední ústav nařídil vedoucí pani Romany, že jí musí dát volno, přesto, že na to nemám nárok.

Občas mám podobné pracovníky...

Hezký víkend.

@milancukrar

na bývalém pracovišti jsem si archivoval podobné perličky, jeden nájemník donesl potvrzení od doktora že se mu v bytě nemůžou měnit okna . Ze zdravotních důvodů samozřejmě

nov

Tuto poradnu přece nemusíte navštěvovat, už jste tu stejně známá...jak svým pravopisem, tak i arogancí. Styďte se! :(

Doporučuji vám nastudovat si Pravidla poradny.

romanaaa
hodnocení

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 07. 08. 2020 08:49:39
Zkuste psát slušně, bez urážek. Nikdo nemůžeme za Vaše problémy.

pet32
hodnocení

0x

Tak, proč takovou práci děláte? Když si zlomíte nohu, taky nepřijdete a budou si muset poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]