Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zdravím! Mám takovou otázku a to je ta jak nebýt před ostatními trapná? Už se mi několikrát stalo před kamarády atd že něco řeknu tím se ztrapnim a všichni se mi smějou. Jednou se mi to stalo až tak že jsem z toho kolektivu odešla a byla dost smutná. Od té doby se bojim cokoliv říct, je se mnou nuda, mám pocit že jsem v tom kolektivu zbytečná když všechny jen poslouchám a nic neříkám, mám pocit ze se do kolektivu jen vtírám, nikdo se mi pořádně neozve, nenapíše a nikdo mě nemá moc rád protože se takhle ( asi ) furt ztrapňuju a tak radši jen mlcim atd. Děkuji všem za rady je to hroznej pocit.
Zdravím. Váš problém je, že se nedokážete sama mít ráda taková, jaká jste. A pak působíte křečovitě, nepřirozeně a v očích druhých třeba i trapně. Již jsem psala, že je to otázka sebevědomí a komunikace. A prosím další vlákno již nezakládejte. Pokračujte v těch, která jste zde již na toto téma založila. Díky! Zkuste si znovu přečíst rady, které jste zde již dostala.
Nejde o trapnost, ale o přehnanou reakci na ten smích kamarádů (je na tobě nezkutečně vidět, že jsi to uvědomuješ a štve tě to)
Máš malé seběvědomí. Spíš žádné.
Musíš to zahrát do autu a s úsměvem říct třeba:"no a co. " dle situace a rychle odbočit jiným tématem konverzace a zamluvit to, aby se na to rychle zapomělo.
Nesmíš to živit a prožívat. Jinak se kamarádi budou smát o to déle a tebe to bude více žrát.
Trapný může být každý. Dle seběvědomí se s tím né každý umí vypořádat. Takže pracuj na sebe.
Někdy to chce snížit ego a brát život s lehkostí a humorem. Takže se tolik nepozoruj a neber život vážně.
Je potřeba to sebevědomí posílit.
I za cenu jiných kamarádů, protože to evidentně kamarádi nebudou!
Trapný je člověk především tím, že něco řekne bez rozmyslu a není to právě to, co by to mělo být. Každý neumí "střílet od boku", hlášky, které sedí. Není to tím, kdo nás poslouchá, ale tím co říkáme. Nějaké utěšování, typu "vyměňte kamarády", je hloupost. Někdy je prostě lepší mlčet, než říci nějakou ptákovinu. Kdo je výřečný, má větší šanci se z toho "vykecat".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.