Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nebýt trapná?

Od: kaja919 odpovědí: 6 změna:

Ahoj, zdravím! Mám takovou otázku a to je ta jak nebýt před ostatními trapná? Už se mi několikrát stalo před kamarády atd že něco řeknu tím se ztrapnim a všichni se mi smějou. Jednou se mi to stalo až tak že jsem z toho kolektivu odešla a byla dost smutná. Od té doby se bojim cokoliv říct, je se mnou nuda, mám pocit že jsem v tom kolektivu zbytečná když všechny jen poslouchám a nic neříkám, mám pocit ze se do kolektivu jen vtírám, nikdo se mi pořádně neozve, nenapíše a nikdo mě nemá moc rád protože se takhle ( asi ) furt ztrapňuju a tak radši jen mlcim atd. Děkuji všem za rady je to hroznej pocit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Koukáte někdy na ty bláznivé komedie, kdy se někdo ztrapní a zahraje to do autu? Prostě udělat si ze sebe srandu. Nikdo není neomylný. Ze všeho se dá vybruslit. Jen se nebrat moc vážně.

hodnocení

3x

Zdravím. Váš problém je, že se nedokážete sama mít ráda taková, jaká jste. A pak působíte křečovitě, nepřirozeně a v očích druhých třeba i trapně. Již jsem psala, že je to otázka sebevědomí a komunikace. A prosím další vlákno již nezakládejte. Pokračujte v těch, která jste zde již na toto téma založila. Díky! Zkuste si znovu přečíst rady, které jste zde již dostala.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

hodnocení

2x

Nejde o trapnost, ale o přehnanou reakci na ten smích kamarádů (je na tobě nezkutečně vidět, že jsi to uvědomuješ a štve tě to)

Máš malé seběvědomí. Spíš žádné.

Musíš to zahrát do autu a s úsměvem říct třeba:"no a co. :)" dle situace a rychle odbočit jiným tématem konverzace a zamluvit to, aby se na to rychle zapomělo.

Nesmíš to živit a prožívat. Jinak se kamarádi budou smát o to déle a tebe to bude více žrát.

Trapný může být každý. Dle seběvědomí se s tím né každý umí vypořádat. Takže pracuj na sebe.

Někdy to chce snížit ego a brát život s lehkostí a humorem. Takže se tolik nepozoruj a neber život vážně.

Je potřeba to sebevědomí posílit.;)

I za cenu jiných kamarádů, protože to evidentně kamarádi nebudou!

hodnocení

2x

Trapný je člověk především tím, že něco řekne bez rozmyslu a není to právě to, co by to mělo být. Každý neumí "střílet od boku", hlášky, které sedí. Není to tím, kdo nás poslouchá, ale tím co říkáme. Nějaké utěšování, typu "vyměňte kamarády", je hloupost. Někdy je prostě lepší mlčet, než říci nějakou ptákovinu. Kdo je výřečný, má větší šanci se z toho "vykecat".

palm
hodnocení

1x

Kdyby to byli fakt kamarádi, tak ty by se vám nesmáli. Vyměňte je za jiné lidi. I kdyby jste měla mít jen jednu jedinou kamarádku nebo dvě, tak je to cennější, než být v houfu lidí, kteří se chovají, tak jak se chovají.

houbes*
hodnocení

1x
Já bych se pokusil ti pomoci. Zjisti témata debat svých kamarádů a o čem tak asi stále mluví a co je zajímá. Hodně to budou asi filmy,herci,kapely skupin a zpěváci. Lepší v tvém případě bude abys byla pouze tou tazatelkou a v kolektivu jen naslouchala . Myslím si, že rychle reaguješ na odpovědi svých vrstevníků a oni tzv. tě odpalkují a ještě se ti smějí. Nejhorší jsou témata vrstevníků, které tě nezajímají a ty bys měla jim odpovídat co a jak a kde atd. To už je lepší se trhnout a mluvit a skamarádit se pouze s kamarády kterým rozumíš. Nakonec se může stát, že jiní kamarádi budou v tvé roli co jsi byla ty ale těm budeš umět naslouchat a budeš pro ně ta nejlepší kamarádka. Prostě to tak v životě chodí. Určitě máš své koníčky a záliby a tam potřebuješ získat nové kamarády. Něčim podobným jsem prošel taky. Já jsem v 15 měl sportovní zájmy a moji nejlepší kamarádi cigarety a občas alkohol. Jak myslíš, že to dopadlo. Našel jsem si kamarády ve sportu fotbalu a v hokeji a na ty nejlepší nezbyl už čas. Jejich parta se rozbila a ještě někteří přišly zamnou jestli by nemohli k nám do fc klubu. Netlač na pilu, pokud se ti smějí musíš zabojovat a jít jiným směrem.. Přeci nebudeš stále žít v sebekritice .. !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]