Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se přestat stydět?

Od: marianka82828 odpovědí: 7 změna:

Čauky všem. Našel by se tu prosím někdo kdo by mi poradil jak se přestat stydět? Když jsem s lidmi který znám jen krátkou dobu, stydím se. Stydím se před lidma, před kamarády, furt! Už mě to štve protože v tu dobu většinou nic neříkám, mluvím jen když se mě někdo zeptá jsem tichá a jen se usmivam a červenám. Prosím nějaký rady? Dekuju mockrát!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi vhodná publikace, kde jsou rady, by byla např. tato

pdfs.semanticscholar.org/...

Ale asi to není ke stažení na netu. Tady je odkaz na jinou publikaci, kterou možná stáhnout lze

65668.zmocnenecvlady.cz/...

Tady je odkaz na jednu publikci o sociální fobii

lundbeck.com/...

Doporučuje přečíst aspoň část té knihy, protože si myslím, že příčina studu a sociální fobie je podobná. "prolíná"se to.

fugass*
hodnocení

1x
Taky jsem byl takovej. Pak jsem sám v 18ti letěl za ségrou do Ameriky. Moje první cesta letadlem vůbec, hodili mě jako neplavce do vody a plav. 3x přestup a vše si zařiď a odbav sám. Řeknu vám že jsem se tím otrkal a stud šel stranou. Dneska to je jiné mladí mají sebevědomí že sežrali Šalamounovo... Takže za mě se nebojte. No a co, tak červenáte, máte trému, časem to spadne. Jo a holkám červenání sluší.

Moje řeč. Hodit do vody a plav. Jediné řešení. Vyzkoušeno.

hodnocení

1x
Stejně teď v roušce není červenání vidět, tak toho využijte. Časem to přejde samo. Je to i věkem. Taky jsem se styděla a přešlo to samo.

hodnocení

0x

Zdravím. To je otázka zdravého sebevědomí a komunikace. Zkuste tu svoji stydlivost překonat a začněte se zapojovat do komunikace s druhými. Člověk se většinou stydí z důvodu, aby se nějak neztrapnil před ostatními, nebo proto, že neumí komunikovat. Komunikace se dá naučit trénováním a není třeba se bát toho, že byste se snad ztrapnila. To se občas může stát naprosto každému. Věřte si a zkoušejte svůj ostych překonávat postupně.

liska5
hodnocení

0x

Dobré e se vyskyovat u něčeho, co vás zajímá a baví. V takové společnostii jste si blíž a není čas myslet na to, jak vypadám, ale co společně děláme. Myslím tím třeba sportovní oddíl, výtvarný,přírodovědný, taneční kroužek, sbor či soubor.

hodnocení

0x
V dětství nás naučili, že není vhodné, ani bezpečné se hned bavit s cizími lidmi.
Pokud se Vám nelíbí, co Vás naučili, lze se to odnaučit. Možná by pomohlo i pochopit, proč chcete mluvit s druhými jinak, jindy, než jak Vás doma učili. Je nutné dát tomu čas a hlavně se nesoustřeďovat na to, co Vám (u Vás samotné) nevyhovuje.
Jde o pravidlo, které Vás mělo chránit. Lze přesvědčit sama sebe, že už se tímto způsobem chránit nepotřebujete. Jste v bezpečí.
Některé práce jsou na komunikaci s novými lidmi - zákazníky, i založené. Po několika dnech si člověk zvykne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]