Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být ta oblíbená?

Od: marry odpovědí: 19 změna:
Ahoj všichni. Nemáte prosím nějaké rady na to abych byla s kamarády více upovidana? byla i třeba středem pozornosti, nebo abych byla taková ta kterou mají nejvíc rádi? Už nechci být s kamarády ta nudná “slušňoučká holcinka” která jen sedí a poslouchá všechny ostatní, snad mě nějak chápete. Proste abych byla oblíbená, ukecaná a každý by mě chtěl v kolektivu? Děkuji moc za jakékoliv rady :3

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Takovou, jaká jste, se už rodíte. To nejde jen tak změnit.
Středem pozornosti se stát můžete, ale v tomto případě pouze na krátkou dobu a pouze v případě, že provedete něco neobvyklého, nečekaného. Jinak pochybuji.
Oblíbenost si nelze vyžádat,snad ani koupit.
Ale můžete si najít jiné kamarády, ještě větší puťky, než jste Vy sama. Tam se středem pozornosti stát můžete. Ve stylu, "jednooký mezi slepými králem".
Jinak mě nenapadá nic,co byste mohla udělat.
Je mi líto, nepotěším Vás, dle mého názoru to nejde.

Já jen doplním. Su už stará baba a všimla jsem si, že většina "oblíbených" lidí to jen hraje, tu jejich bodrost a veselost. Čím jsou starší, tím je to stojí víc energie a často jsou i trapní. Nejdůležitější v životě je, aby člověk vydržel sám se sebou. není nic smutnějšího než ti, kteří za každou cenu chtějí, aby si jich někdo všiml.

hodnocení

5x

Oblíbenost se nedokáže vynutit. Jak chcete někoho přimět k tomu, aby si Vás oblíbil?

Máte prostě už určitý typ povahy. Flegmatik? Melancholik? Nevím, ale rozhodně nejste ta výbušná střela, která řídí každou společnost. A nic s tím nenaděláte.

Je to pořád lepší, než kdyby o Vás říkali: Ta Marry jen kecá a kecá a nikoho nepustí ke slovu.

Nebo: Ta Marry chce být za každou cenu středem pozornosti.

Ukecanost není opravdu ta nejlepší vlastnost. Buďte taková normální, jaká jste, nesnažte se předělat, uvidíte, že si své místo v partě najdete.

Totéž platí o hercích. Někdo kecá a kecá a kecá, jsou to pitomosti a já vztekle přepínám. Někdo jiný řekne jednu, či dvě věty a je v nich obsaženo všechno.

Nebuďte smutná, své místo na zemi si najdete, daleko líp, než nějaké uječené a ukecané "hvězdy". Jaga.

houbes*
hodnocení

4x
Zřejmě závidíš těm co jsou vůdčí ve společnosti anebo v partě. To není tak jednoduché ,obvykle to jsou jedinci co na sebe umějí strhnout pozornost a mají velkou slovní zásobu. Umějí formulovat věty aby při rozhovoru s nimi se člověk nenudil ale uměl jim naslouchat. Přicházejí s dobrými nápady co dělat a kam jít. Umějí ovlivnit lidi natolik, že ostatní jim jsou podřízení a nemají sílu jim čelit. Většinou se nám i líbí jak se chovají a jejich gesta, hlášky jsou originální. Nemá cenu takového napodobovat a ztratit samu sebe. Prostě už to tak je, že někdo se rodí aby byl vůdčím ve společnosti a umějí se bavit. Až přijdeš mezi tu vaši partu budeš muset mít pro ně nějaké dobré nápady a nesmí se s tebou nudit. Asi bych moc netlačil na pilu jelikož to potom ještě může být horší pro tebe ..

hodnocení

3x

Jestli se chceš dozvědět něco více, než ti napíší laikové, poklikej a zeptej se strejdy Gůgla, co to je sociální a emoční inteligence. Tam bys mohla najít odpovědi na svou otázku. *palec*

pelmh
hodnocení

2x

Máte svou tichou povahu, s takovou jste se narodila. Nemůžete být upovídaná, středem pozornosti, protože to od přírody neumíte. Kdyby jste to zkusila, působila by jste na své okolí nepřirozeně, spíše by jste odpuzovala. A být slušným člověkem, za kterou vás asi mají, to není nic špatného. Naopak. Změňte kamarády za méně hlučné, kam i vy zapadnete. Pak se budete cítit, že tam patříte.

hodnocení

2x
Buďte sama sebou a nesnažte se být jiná. Abyste z toho psychicky neonemocněla. Kamarádi Vás mají rádi takovou, jaká jste. Jinou Vás chtít nebudou. Tak žádný strach. Pokud Vás chce někdo měnit, není to přítel. Mějte se ráda taková, jaká jste.
doplněno 19.04.20 08:26: Jeden může být oblíbený pro jednoho a pro druhého ne. Člověk se nezavděčí všem.
doplněno 19.04.20 08:50: Vše má své světlé a stinné stránky. Oblíbenci v kolektivu nemusí být tak skvělí a mít dobrý charakter, jak si myslíte. Např. herec Marvan, co vyváděl Burianovi a nikdo by to do něj asi neřekl.

To jste moc hezky napsala, nikco®. Co vyváděl pan Marvan Burianovi?

Děkuju. Četla jsem to nedávno v časopise Můj kousek štěstí, jaký byl. A v nějakém seriálu to bylo. Buriana hrál Javorský a Marvana Novotný. Moje babička Marvana zbožňovala. Byl to její oblíbený herec a mámy taky. U diváků byl oblíbený, ale dříve se asi o tom, jací byli herci mimo kameru nebo jeviště, moc nemluvilo. Pak ještě jsem četla, že měl problematickou povahu Vinklář. Oba to byli dobří herci.
Bohéma se jmenoval ten seriál.

111®
hodnocení

1x

moje snacha říká: "co mám dělat pro to, aby mne měli lidi rádi" A já říkám že i kdyby si zalomila prst někde, tak toho nedosáhne, protože neumí být sama sebou...

ruzova
hodnocení

1x
Podívej se na ty oblíbené. Jací jsou? Co na nich mají ostatní tak rádi? Pravděpodobně je to jejich otevřená povaha, vtip, úsměv, lidi s nimi radi travi cas a chtějí je v kolektivu, protože jim zvednou náladu a cítí se s nimi dobře. Pokud jsi ticha a máš problém se projevit a otevřít, tak se vztahy navazují těžko a tvoji společnost asi sám od sebe bude někdo vyhledávat jen málo. Zkus překonat stud a ukázat, co v tobě je. Ukaž, že jsi zábavná společnost a stojí za to s tebou trávit cas. Nemusí to nutne být tim, že budeš hlasitá a výstřední. Buď víceméně sama sebou, ale více přístupná svému okolí. Je To těžké, sama s tím mám občas problém, ale když člověk chce, všechno jde. Zase však netlač moc na pilu, abys pro ne nezačala být otravná. Musíš znát hranici, kdy je lepší přijmout, že s danym člověkem asi kamarádka nebudeš. A nebo se vykašli na oblíbenost a najdi si pár opravdovych přátel, před kterými se nebudeš stydět. To je asi ta lepší možnost.

prestik*
hodnocení

0x

Oblíbenost je daná jednou provždy. Nelze se ji naučit. Váš cíl je naprostá iluze a podobné snahy vedou k neradostným koncům. Raději se pokuste smířit se stavem věcí. *placni*

ruzova
Oblíbenost je daná jednou provždy? Tak to je pěkná pitomost. Zatímco v kolektivu určitých lidi budu odstrcena a odmítána, jinde můžu být oblíbená. Navíc člověk si vždycky může svoji ,,pozici" zlepšit nebo zhoršit svým chováním. Urcite se s tim dá pracovat, není to dane napořád a všude, jak tě lidi berou.

pave*
hodnocení

0x

Ahoj, moje rada je obyčejná, ale vím, že je pravdivá, protože mluvím o sobě.

Hlavně: přestat se stydět.

S tím také souvisí nebát se být někdy vidět a slyšet, víc než jsi zvyklá.

Ze začátku se třeba do toho budeš trochu nutit, ale pak už to budeš považovat za normální. Nějakou povahu máš od přírody, zásadně ji nezměníš, ale nestyď se, neboj se, žij naplno, mládí je krátký, život je krátký.

Nebo se smířit s tím, že oblíbená není a nebude.
pave*

Já jen chci poradit, ať se nestydí a nebojí, žije naplno.

Oblíbenost přijde, a přijde sama :)

liska5
hodnocení

0x

Asi vynikneš snáze tam, kde je Ti blízká společná zájmová činnost. Na kroužku, kurzu v oddíle či ve sboru mezi "svými" když uděláš nějakou legraci nebo se budeš vesele bavit na společné téma, hned pocítíš úspěch. Neber se tak vážně. Prostě nenásilný humor, legrace sama ze sebe, to Tě posune. A ne přehnaná sebekontrola.

hodnocení

0x
S kámoškou jsme měly stejný koníček a podobné názory. Byly jsme důležité jedna pro druhou. To mi stačilo.
Přinesla jsem čtverečkovaný papír a vždycky jsem o svačině někoho přemluvila na piškvorky (5 line), je víc názvů. Všichni jsme se dobře bavili, nejvtipnější mi přišly se třemi hráči.
Dnes se v práci baví kolegové v kanceláři občas třeba tím, jaká vtipná videa se objevila na netu. Vždycky se tím, při přehrávání, baví všichni. Stačilo by vědět odkaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]