Nejste přihlášen/a.
Jsem částčný invalidní důchodce trochu si přividělávám roznosem novin a drobným podnikáním.Žena již osmý měsíc marodí a nemá nárok na žádnou nemocenskou.Žije s námi ještě syn,který se učí třetím rokem.Na syna také nemáme nárok na žádný přídavek.S mým příjmem nedokáži utáhnout rodiný rozpočet.Nemáme na elektriku,doma radši ani netopíme¨,protože není za co.Mohli bycho požádat o nějakou finanční pomoc?
Myslím, že byste měl zajít na sociálku. Ale na Odbor péče o rodinu s dětmi na vašem Úřadě. Tam byste měl ve zkrácené verzi povykládat pracovnici co se vám stalo. Je důležitý ten Odbor pro rodinu s dětmi! Mají na to tabulky a i takovou záchrannou síť jakože třeba nemáte na doplatek plynu. Jednorázovky. A když se jim vejdete do tabulky, tak je jim vpodstatě jedno, jestli to dají vám nebo Eržice.Hodně štěstí a laskavost osudu, ať se z toho vyhrabete.
Ne, manželka šlape na kole a točí dynamem. Největší fofry má, když doma jede současně ta nová plazma, vyvářka na pračce Miele a všichni si dobíjí nové mobily s dotykovým displayem, každý s měsíčním závazkem 1 200 Kč. Prostě a jednoduše ten nový kondenzační kotel Viessmann od HomeCredit už to dynamo ani manželka nezvládnou. Ach jo ...
Nesnědl jsem vtipnou kaši, jsem totiž živitel podobných "podnikatelů". Začínám zvažovat, zda se na všechno nevykašlat a nenechat se na oplátku živit podobnými komiky, jako jste vy
Jste skutečně vtipný.Přál bych vám aby jste se jako já stal obětí podvodníků.Soudy se postavily na jejich stranu,vám zakázaly se bránit a zabavily vám veškerý majetek,udělaly z vás bezdomovce.Pak budu chtít vidět váš humor!
Moc tomu nerozumím. Proč nemáte nárok na přídavky na syna a proč nemá manželka nemocenskou? Nehoupete nás tak trochu?
Manželka nemá nárok na nemocenskou protože jsme nezaplatili 17Kč.Na syna nic neberem protože než nás zničili podvodníci a stát,tak jsme s manželkou spolu podnikali a to prý máme příjmy tak velké,že nic nepotřebujem.
Bohužel je to pravda,když podnikáte a včas nezaplatíte sociálce strácíte nárok na nemocenskou.Přišel jsem o jediný den pozdě a nestihl zaplatit doplatek včas,ale já to dřív nevěděl.
To už jsem jednou psal.Podnikatelé nemají nárok.Na sociálce berou příjmy paušálně a nezajímá je jaká je skutečnost.
Na tom něco bude, manželovi taky do příjmů započítali jako přivýdělek k hlavnímu zaměstnání teotretických asi 100.000Kč/rok místo skutečných 4.000,-Kč. Díky tomu nám pak nevyšli ani přídavky na děti. Na sociálce je skutečnost zajímá jen tehdy, když je vyšší, něž ten jejich tabulkový předpoklad...
Vás pořád někdo ničí (jednou podvodníci, podruhé stát, pak mimozešťané). Což tak začít normálně pracovat, či podnikat a plnit si své zákonné závazky? Chápu, to asi není nic pro vás, ale pak se naučte žít za své a nechtějte sprostě okrádat své spoluobčany - slušné daňové poplatníky.
Nikdy jsem nikoho neokrádal.Invalidní důchod jsem si vzal až po třiceti letech co jsem měl na něj nárok.A i teď dělám každý den od tří hodin ráno do osmi hodin večer a to sedm dní v týdnu bez jediného dne odpočink již šest let.Chtěl bych vidět vás jestli by jste to vydržel.V létě si vozím zboží ze skladu na kole a klidně i sto kilometrové vzdálenosti.A ti podvodníci neobrali jenom mě.Ale já jediný s nima bojuji a nevzdávám se.Brzo si to budete moci přečíst v mladé frontě Dnes.Neurážejte někoho koho neznáte.
Od tří ráno do osmi večer? Sedm dní v týdnu a již šest let? Hm, ještě u toho stíháte řešit neřešitelné na pc, bravo!
doplněno 06.02.10 10:45:Čímž vás samozřejmě nechci urážet, jak si myslí az. Jen se mi to mu pořád nějak nechce věřit, sorry.
Je mi líto, radu pro vás nemám. Proč tedy reaguji? Nenechejte se ke všemu ještě znechutit rádoby vtipnými, ve skutečnosti urážlivými poznámkami těch, kteří se řídí podle úsloví "sytý hladovému nevěří". Sama jsem samoživitelka se třemi dětmi, roky dělám denně dvanáctky v povolání, které vyžaduje VŠ (mimochodem mám vystudované 2 VŠ) a přesto se ani nepřiblížím k průměrné mzdě, na žádnou podporu od státu nemám nárok. Pracovat musím, i pokud jsem nemocná - z nemocenských dávek bychom nevyšli ani v případě krátké nemoci Děsím se případného závažného onemocnění, to by se z nás stali bezdomovci.
Zkuste se obráti na sociální odbor - oddělení péče o děti, třeba vám nějak pomohou, i když tomu moc nevěřím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.