Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapadnutí do kolektivu

Od: jna odpovědí: 5 změna:

Ahoj, je mi 15 let a budu končit 9 třídu základní školy. Mám problém zapadnout do kolektivu, jsem introvertní, a mám problém komunikovat s ostatními. Moc mi ani nepomáhá že jsem tlustá, mám si 90kg a 165cm. Mám z toho něco jako komplex nebo tak něco a tak odmítám nosit uzší oblečení a nosím tak o velikost nebo dvě větší oblečení, k tomu nesnáším riflovinu a tak nosím kalhoty. K tomu všemu mám od přírody kudrnaté vlasy, ráno si je učesu, a když přijdu do školy, mám vlasy jak strašák. Když jsem se ptala na radu rodiny, řekly mi že si mám s někým začít jednoduše povídat, když jsem to zkusila, vždy jsem se zvedla a pak zase posadila, nenašla jsem na to odvahu a tak jsem to vzdala. Problém bude i ve mě, i když chodím s těmi samými lidmi do stejné třídy už 3 roky, nedokázala jsem se nějak otevřít nebo uvolnit, takže většinu přestávek prosedím někde v koutě, sama a ticho, ani v hodině se moc nevyjadřuji. Také mám další problém, párkrát mě pozvali ven, ale vždy když mám bavit s víc jak jedním člověkem, mám problém, jednoduše si pak ti další začnou povídat spolu a já si připadám jak páté kolo u vozu. To platí i když jdu jen se dvěma lidmi, oni si začnou povídat a já si pak připadám blbě, a když už se přeci k něčemu mám, tak je to většinou o počasí nebo škole, bohužel nevím o čem bych si měla povídat, nemám žádné koníčky ani kroužky a tak většinou přidu domů a čtu si, učím se nebo dělám domácí práce. Takže se moje konverzace točí většinou o počasí. Také se mi zdá, že si lépe rozumím se staršími lidmi nebo dospělími než s dětmi mého věku. Půjdu na střední a potřebovala bych poradit jak se víc začlenit, nechci ale chodit do nějaké poradny nebo tak něco, ráda bych si vyslechla nějakou radu jak se víc začlenit a začít si třeba povídat s člověkem kterého vidím poprvé v životě.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Na toto téma je zde spousta diskuzí. Mrkněte do nich, třeba si z nich vyberete i rady pro Vás. Např. zde, ale je jich tady mnohem víc:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

trevor*
hodnocení

1x

Ahoj, ze své zkušenosti ti mohu říct že za všema tvýma problémama stojí tvůj vzhled. Radím ti, využij volného času který máš a začni cvičit a kvalitně jíst. Jak budou kila ubývat, budeš se cítit líp nejen fyzicky ale hlavně psychicky. A o to právě jde. Získáš větší sebevědomí, to je to co ty potřebuješ. V životě jsem zjistil že tlustí lidé jsou v kolektivu méněcenní, asi protože mají právě komplex ze svého vzhledu a tak jsou zamlklí.

rx
hodnocení

0x

Píšeš,že jsi tlustá. Takže znáš svůj problém. Začni ho řešit. Nelíbí se ti vlasy - navštiv kadeřníka. Neumíš komunikovat,.ale nechceš chodit do nějaké poradny,aby si si vyslechla radu a pomoc . Někde ale začít musíš...

hodnocení

0x

Změna váhy (do září jsou 3 měsíce), změna oblékání - i tlustá holka může vypadat dobře, ale oblečení jenom ve větší velikosti jí to nezajistí, změna nebo návštěva dobré kadeřnice.

Nechcete "chodit do nějaké poradny nebo tak něco" - ale poradnu módní a vlasovou bych vřele doporučila. Za čtvrt roku se dá stihnout hodně - když je vůle.

A taky si najít něco zábavnějšího, než čtení, učení a domácí práce - nemusíte se hned vybavovat s "cizími", ale dá se najít dost diskuzí na téma koníčků. Tam bych začala.

hodnocení

0x

Určitě začni cvičit a i když nechceš "jít někam do poradny", určitě bych na tvém místě zašla za svým dětským-dorostovým lékařem. Ten Ti poradí, jak změnit jídelníček (aby to hubnutí bylo správné - ne úbytek svaloviny anebo pak jo-jo efekt). Chce to jen maličko odvahy. Nejsi s tímto problémem v dnešní době jediná. (Dcerka mojí přítelkyně na tom rovněž v patnácti byla obdobně - a začala hubnout s vědomím svého dětského lékaře - - dnes je z ní kočka, získala sebevědomí, má po studiích, a stravování si stále hlídá - hodně zeleniny atd.). Držím ti palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]