Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapadnout do nového kolektivu na SŠ

Od: activator odpovědí: 6 změna:

Ahoj jsem teď na SŠ v prváku a potřebuji pomoc. Šel jsem na střední se spolužákem. Ten ale nějak zapad víc než já a já se bavím pouze s někým. Chtěl bych se bavít víc než s pár lidma. Jsem totiž takový typ člověka který je v novém kolektivu tichý a nic neříka. Poraďte mi prosím jak se zapojit do většího kolektivu :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

4x

Dobrý den.

Jsi ve škole teprve dva dny, je tedy normální, že se bavíš pouze s někým.Teprve se vzájemně oťukáváte, poznáváte. Takže netlač na pilu, chovej se přirozeně, spíše naslouche,j než mluv. A časem poznáš, kdo ti sedne a kdo ne. A že si tiché povahy, to vůbec nevadí. Takových tam bude více a budete se spolu doplňovat. Mám zkušenosti, že právě ti spolužáci, kteří byli nenápadní, na první pohled uzavření, byli velice dobří kamarádi a nebyla s nimi vůbec nuda.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nevím, ale věřím, že to vyřeší čas. Chovejte se normálně a vstřícně. Zdravím!

doplněno 03.09.13 17:59:

Snad jste ve stejném věku, tak budete mít i společná témata. Nebo si něco připravte třeba o hudbě, o internetu nebo filmech. A dávejte otázky, ať se zapojíte a jen neposloucháte. Do týdne to bude fajn.

activator
hodnocení

Já se chovám normálně. Nevím o čem se s nimi bavit..

iz*
hodnocení

1x

Dva dyna jsou moc krátká doba k posouzení, jak kdo zapadne, to se pozná až časem.

V novém kolektivu býváš tichý, nebavíš se s moc lidmi, ale současně by ses chtěl bavit s více lidmi.

Myslím, že se určitá ostýchavost v nové společnosti pravděpodobně týká každého. Zpočátku se spíše rozhlížíme, sledujeme okolí, do hovoru se zapojujeme, až když nás zaujme.

Určitě máš nějaké zájmy a koníčky, o kterých toho můžeš dost vyprávět. Podle mne je pravděpodobné, že podobné zájmy budou mít i tví noví spolužáci.

Můžeš tedy začít hovor o tom, co tě baví, pravděpodbně najdeš lidi se stejnými či podobnými zájmy. Nebo se naopak můžeš dohovoru o věcech, které tě zajímají, připojit.

Myslím, že v tom nejsi sám, podobně jako ty to určitě cítí i další ...

doplněno 03.09.13 23:11:

Oprava: Dva dny ...

checker
hodnocení

0x

Ahoj,

Když jsem byl před několika lety v prváku, tak se ve třídě prvních několik dní skoro vůbec nekomunikovalo nebo jen minimálně u některých, kteří se již znali. Učitelka nás neustále povzbuzovala, ať spolu komunikujeme. :D Dej tomu čas a příjde to samo. Pokud zpozoruješ, že má někdo společný zájem jak ty, zkus se připojit.

activator
hodnocení

No tak dobře.. dám na vaše rady..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]