Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Bavil jsem se se svou starší sousedkou a stěžovala si mi s tímhle. Protože u nás v obci nebyl očař, tak se přihlásila k lékaři v jiném městě. Ten tam pořád nebyl a byly s ním stále nějaké potíže. Tak se chtěla odhlásit k novému, co začal u nás pracovat. On ji však nemůže k sobě zapsat do léčení, dokud ji ten druhý ze stavu neodepíše. Dotaz je. Co má ta nešťastnice dělat, když ten doktor má na to přehlášení-odeslání její dokumentace 30 dní. Co má tedy dělat, když má potíže s okami a nemá kdo napsat ani recept na léky? Stařenka děkuje za případné rady. Ahoj.
Obávám se, že to tak není, jak popisujete. Otázkou je, zda ten nový! vás vezme. Oni si to mezi sebou vyřeší. Co na to zákon?
doplněno 10.05.15 20:09:humbucker spol. No právě že to upravuje zákon, já jsem oční změnil, že jsem za ní příšel a o více se nestaral. Jo ten starý přijde o klienta, ale očařů zase tolik není, aby živořili. Mám na změnu lékaře prostě právo! A aniž bych změnil lékaře právo na konzultaci s jiným. Zákon - Postavení pacienta...
Ahoj BUSSi. To on ji ten místní vezme, jen nechce, kdyby ji ten druhej neodepsal, tak aby nebyla přihlášená k péči na dvou místech. Mě se to taky zdá, jako jakýsi, osobní šprajc toho, z druhého města. Já jsem s nějakým přehlašováním, potíže nikdy neměl. Třeba to byla tenkrát jiná doba, kdy pojišťovny na bordýlek v ohlašování pacošů nebyly tak vysazené. Mohlo to jim i doktorům dělat nějaké evidenční a platební potíže. Třeba.
Přibližně před rokem jsem měnila praktického lékaře pro sebe a pro maminku. Také s tím byly potíže, však jsem si tu stěžovala a hledala rady.
Je to tak, že s původním lékařem vůbec nemusíte mluvit. U nového lékaře podepíšete nějakou přihlášku a už jste jeho pacientem. Už by vás měl vyšetřit a předepsat základní léky. O předání dokumentace žádá nový lékař, případně jeho zdravotní sestra.
Já tehdy měla problém, že původní lékař velmi otálel s předáním dokumentace, která byla kvůli něčemu důležitému v případě maminky nutná, mluvila jsem s revizním lékařem zdravotní pojišťovny. Ten mě nabádal, abych si na velké zdržování předání zdravotní dokumentace stěžovala (už fakt nevím kde, pokusím se to dohledat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.