Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna praktického lékaře

Od: bimbam® odpovědí: 6 změna:

Zdravím a prosím o malé zamyšlení a radu.

Měním praktického lékaře. Další z mnoha rad, abych se k tomuto kroku odhodlala, zazněla od nemocničního lékaře, který o víkendu přijímal maminku. Nového praktika jsem se na rovinu ptala, jak moc je opovážlivé přání, aby se lékař sám přijel na nepohyblivého pacienta podívat domů tak jednou za 3-4 měsíce. Jen se smál.

Teď mám dvě možnosti. Nechat doktory, aby si administrativně vše vyřídili, a dělat mrtvého brouka. Nebo jít původnímu poděkovat za dosavadní péči, říct že nechci odcházet ve zlém, ale naznačit, že hlavní důvod je, že nepřijel a nepřijel.

První varianta má háček. Brzy se potkáme a já se propadnu hanbou. Sice mi sousedé a známí říkají, že hanbou se má propadat on, ale znám se. Bude to pro mě zatraceně těžká chvilka.

Druhá varianta má jiný háček, pravděpodobně neskončím s s jednoduchým rozloučením, ale budu vyčítat, že za velmi dobře chodící maminkou jednoho z šéfů nemocnice chodí pravidelně. A že já si pak připadám jako póvl.

Možná existuje nějaké další řešení. Poradíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

Řekněte mu to. Třeba se chytí za nos a dělat to nebude... Jenže obě víme, že bude...

lidus*
hodnocení

2x

Nechápu to, pro mého lékaře návštěva doma není problém, má ordinaci v prvním patře bez výtahu, dokud jsem se plazila o berlích tak se to s vypětím sil dalo zvládat ale na vozíku je to nemožné. Potřebuji léky na vysoký tlak a můj lékař i s měřákem seběhne schody až k autu a pak jen manžel vyběhne pro recepty, pokud ho potřebuji ochotně přijede. Nejsem žádná VIP ale myslím, že po 30ti letech si se svým lékařem rozumím, jinak bych ho vymělila bez mrknutí oka a rozhodně bych neměla špatné svědomí.

osobniasistence.cz/... - tak pokud se nepletu, můžete si na jeho jednání stěžovat (ne, že bych byla optimista, že se stížností něco vyřeší).

xixi*
hodnocení

2x
Nejlepsi je pekne z oci do oci. Predejdete nedorozumenim. V klidu lekari reknete proc odchazite. Treba se chyti za nos.

asd*
hodnocení

0x

Rozhodně mu slušně, ale jasně řekněte proč odcházíte k jinému. - "Našla jsem lékaře, který nedělá rozdíly mezi svými pacienty a je ochotný přijet za každým nepohyblivým pacientem a ne jen za svým známým. Díky za vše dobré a nazdar."

hodnocení

Děkuji za všechny rady. Rozhodla jsem se, že pošlu e-mail. Pro rozchod životních partnerů není tento způsob vhodný, ale pro odchod od lékaře a mou pohodu dostatečně vhodný je. Uvážlivě zvolím slova a vyhnu se červenání, koktání a případným otázkám.

pohanka*
hodnocení

0x

Dobrá den Bimbam, povzneste se, i když toto chování mrzí, ne-li našňupne. Jak píšete, volte opatrně slova, nikdy nevíte, kdy budete akutně potřebovat pomoc a nikdo jiný nebude právě v dosahu. Rozloučíte-li se v rozčilení, bude to ve Vás přetrvávat velmi dlouho. Vlastní zkušenost. Tvrdě jsem pro syna se domáhala v lékárně, v době nedostatku vitamín E. Dodnes si to obě pamatujeme a vztah je akorát k vyhýbání. Lék samozřejmě byl, ale pod pultem pro známé, no dostala jsem. Syna to samozřejmě nevyléčilo, ale tenkrát jsme si myslela, že je pro syna životně důležitý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]