Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak léčit ječné zrno?

Od: marie011* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, často mě trápí ječné zrno. Během 14 dnů odezní a během dalších 14 dnů ho mám znovu. Máte někdo zkušenosti? Poraďte prosím

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Marie, říká se, že to může být nedostatkem vitaminu B. I lékaři proto často doporučují jíst kvasnice. Toto téma se zde již řešilo, pokusím se dát odkazy na dvě diskuze. Pokud by nefungovaly, omlouvám se předem. Pak stačí zadat toto téma do zdejšího vyhledávání a ono Vám to ty diskuze najde. Určitě lékař dokáže odpovědět lépe. Pokud na toto trpíte tak často, raději bych vyhledala očního lékaře. Oko je přece jen choulostivý orgán. Odbornější rady nechám na ostatních.

www.poradte.cz/spolecnost/3660-jecne-zrno-jak-se-ho-zbavit.html

www.poradte.cz/spolecnost/12610-jecne-zrno.html

des*

Kvasnice se rozpustí v medu a sní.Více dní posobě.Už druhý den je patrná změna.Pomohou také pivovarské kvasnice z lékárny.

hodnocení

1x

Dobrý den, Marie. Opakující se ječné zrno, má značit vysílení organismu. Oslabenou imunitu. Vyzkoušejte preventivně něco, pro posílení imunity. :)

Začala bych od vitamínů. Ne doplňkovou stravu, ale čistých vitamínů. Vitamín C, vitamín B, (rybí tuk _ omega-3, mastné kyseliny). Hodně ovoce a zeleniny. Každý den konzumace česneku, zázvoru na posílení imunity. Denně vypít, 2 šálky čaje z máty a lopuchu, které jsou proti infekci.

Obklady na ječné zrno: Uvařit čaj z lopuchu a měsíčku, nechat vychladnout a udělat obklad. Jen můj názor.

hodnocení

0x

Babská rada:

Když se začíná ječné zrno dělat, "bafne" se dotyčnému přímo do obličeje. Musí se leknout.

Zní to blbě, ale moje babička mi v dětství takhle zastavila mnoho ječných zrn. A já je zase prostřednictím leknutí doopravdy zasatvila svým dětem. Opravdu v samém počátku.

trixie*

To mě mamka plyvne vždy do oka.Vím že to zní divně,ale vlastně to nic neni jen to musí být nečekaný :)

jabraka*
hodnocení

0x

Lékař ti dá speciální kapky a do tří dnů je po něm.Jinak borová voda.Jsou i v lékárně bylinkové kapky.Ječné zrno je virového původu,lze tlumit pouze účinky.

JABRAKA

askmenow*
hodnocení

0x

Skočte si na oční.

Často lidé za ječné zrno považují něco, co to vůbec není a zadělají si na pěkný malér.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Babička nám na ječné zrno dávala syrový vaječný bílek. Lehce potřela a nechala zaschnout. Vzppmínám si, že to pomáhalo.

Do misky dala kvasnice a rozmíchala se lžičkou cukru do takové kašičky. Chutnalo nám to. :)

naty26
hodnocení

0x

Mám zrovna také ječné zrno ... babička a mamka mi na to dávaj pytlík z uvařeného černého čaje .. jinak pomáhaj taky teplé obklady .. ječné zrno mám už od letních prázdin 2014 a je leden 2015 a já ho pořád mám... takže jestli ječné zrno nepraskne max. do tří dnů jdu k očnímu lékaři který mi to vyřízne ... všichni mi sice říkaj že to nic nebude ale přesto se toho bojím a myslím si že jestli mi to nepraskne a budu muset k doktorovi tak se asi rozbrečím .. ale vím že ty Marie nejsi taková srágotka jako já :-D ale říkám pomáhaj hlavně teplé obklady hlavně si to NESPLEŤ ze studenýma obkladama protože ti to stvrdne a nepraskne :( je to jen můj názor ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]