Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, mé matce se udělalo v oku ječné zrno, zároveň pod okem se ji vytvořila taková boulička. Lékařka ji předepsala antibiotickou mast,kterou používala 10 dní a podle jejího sdělení,pokud to nebude v pořádku,musí jít na ambulantní vyříznutí ječného zrna. Po té mastičce, se mi zdá boulička menší,není tak červená,nicméně je tam. Ječné zrno, po odkrytí dolního víčka je takové trošku červené. Matku nic nebolí,nepřekáží ve vidění...Upřímně řečeno,má strach z toho zákroku. Chci se zeptat,kdo tím prošel, jestli je tento zákrok bolestivý,jak se to hojí. Dostane injekci,všechno asi vidí? Kdyby na ten zákrok nešla, nezhoršovalo by se to ječné zrno, má s tím někdo zkušenost? Děkuji Vám moc za odpovědi.
Ahoj, já na tom vyříznutí byla - čekala nás tam fronta a šlo to jako na běžícím páse - nejprve oko rozkapávají, pak tě položí na operační stůl, přikryjí a zůstane jen díra na to oko - píchnou do obou víček znecitlivující injekci a pak víčka takovou svorkou upevní, vyříznou, zašijou a hotovo, trvá to asi 5 minut a nebolí to, spíš to tlačí, je to trochu nepříjemné - domů jsem šla se zavázaným okem, tak je dobré mít doprovod, protože po té injekci je člověk "oblbnutý" - 2.den ráno na sundání obvazua pak na vyndání stehů, už si nepamatuju přesně po jaké době...
No, upřímně řečeno, asi bych už na to nešla, protože se mi na tom oku stejně vzápětí udělalo nové ječné zrno...
Očařka mi poradila přikládat horké obklady na to zrno co nejčastěji, aby prasklo - jinak se zapouzdří a odstranit jde jedině operací - ale je to spíš o vzhledu, jestli ta bulka mamince nevadí a nevypadá moc nápadně, tak já osobně bych si jí asi nechala...
doplněno 30.08.11 10:52:PS: vyříznou to zrno, samozřejmě, ne oko
Ještě jsem chtěla dodat, že tu operaci dělali až asi po půl roce, co se zrno objevilo - aby byla jistota, že je už úplně zapouzdřené. Prý, kdyby se řezalo moc brzo, nepodařilo by se vyndat celé a zas by se mohlo obnovit.
Dobrý den,děkuji za úplně perfektní odpověď. Vím,že jsou určitě horší operace a zákroky,ale mamča se toho hrozí. Taky ji říkám, ať sipřikládá teplé obklady a pokud ji to nebolí tak ať nespěchá. Je zvláštní, že dr. ji vypsala lístek hned aby šla jak to domaže tou mastí a nebude to dobré...Právě už je ta doba, tak zvažuje jestli jít nebo nejít. Aby se nepřidaly nějaké komplikace, nevím třeba záěnt oka nebo slzných žláz. Nemáe ještě nějakou radu kromě teplých obkladů co by pomohlo? Díky moc...
Napíši svou zkušenost z praxe. Když jsem byl malý tak jsem chodil se zrnem k doktorovi. Jednou jsem si ho nechtěně v oku rozškrábl a tím vlastně zjistil, že se dá léčit jinak. Když mám v oku zrno, tak si ho prostě vymáčknu. Dělám to i dětem i manželce, ale vždy čistýma rukama. Všichni už doma ví, že to malinko zabolí, ale zhruba do pěti minut po "zákroku" je po bolesti. Z 90% na druhý den tam nic nemají a když mají tak ještě jednou a je vyléčeno. Do oka nic nekapu.
Já jsem mívala coby pubescentka ječná zrna dalo by se říci prakticky každý měsíc,lékař mně také vždy předepsal mast,měla jsem nařízený klid,takže jsem nesměla ani do školy,a cca po 5ti dnech ječné zrno samo prasklo,nevím,čím to bývá způsobeno,ale je to opravdu nepříjemné,člověk na to oko vlastně nevidí.Odpověď pro vás tedy zní:vaše maminka na žádný zákrok chodit nemusí,praskne to samo!
Vida, to jsem nevěděla, že o může zmizet samo. Měla jsem ho dlouho, pak jsem se z čistě estetických důvodů odhodlala k "operaci" - výše zmíněný popis je perfektní, bylo to snadnější a rychlejší než si skočit k zubaři. Bát se lze leda toho, že člověk neví, co ho čeká, ale jinak je to až příjemně banální zákrok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.