Nejste přihlášen/a.
dobrý den ,obracím se zde znovu ,zda by někdo nevěděl a dokázal mi odpovědět ,protože už opravdu nevím ,zda žiji v rozvinuté zemi s paragrafy a zákony,nebo v kocourkově ,kde jsou paragrafy jen žvástem. V zákoně o výživném se píše ,konkr.v paragrafu 196 ,že kdo neplní svou vyživovací povinnost déle než 4 měsíce ,dopouští se trestného činu ,dle kterého jsou v odst.1-3 vyjmenovány různé postihy .Podala jsem tr.oznámení na bývalého muže ,jelikož byla již překročena lhůta neplnění vyživovací povinnosti,ex se nemá ani k vysvětlení ,ani ke kontaktu s dětmi ,prostě jakoby naše děti neexistovaly. při sepsání protokolu na policiii jsem byla ujištěa ,že o trestný čin opravdu jde a že mám čekat na jejich vyjádření. Nakonec mi přišlo písemné vyjádření ,že: SKUTKOVÁ PODSTATA TR.ČINU NEBYLA NAPLNĚNÁ . NIKDE V ZÁKONĚ JSEM NENAŠLA VÝJIMKY ,KDY BY SE DLOUHODOBĚJŠÍ NEPLACENÍ VÝŽIVNÉHO TAKTO PROMÍJELO BEZ TRESTU ČI POSTIHU ,BYLO TAM UVEDENO ,ŽE EX CHODÍ O BERLÍCH ,NEPOBÍrÁ NEMOCENSKOU ANI DŮCHOD ,ŽIJE ZE SOCIÁLNÍCH DÁVEK VE VÝŠI 8500KČ (JÁ MÁM PRO SEBE A DVĚ DĚTI JEN O DVA TISÍCE VÍC) ,JE NA ÚŘADU PRÁCE A ZKRÁTKA SE NIČEHO ŠPATNÉHO NEDOPOUŠTÍ ...JÁ MÁM INFORMACE .ŽE MU TA CHŮZE JDE KRÁSNĚ I BEZ BERLÍ ,ALE POLICISTŮM PODLE VŠEHO STAČILO ,ŽE K VYSVĚTLENÍ NA POLICEJNÍ ORGÁN DOŠEL O BERLÍCH,JINAK TOMU NEROZUMÍM.NEMOCENSKOU NEPOBÍRÁ ,JE VEDEN JAKO NEZAMĚSTNANÝ ,NOHY MÁ ZDRAVĚJŠÍ NEŽ SI ÚŘADY MYSLÍ ,ALE PLATIT NA DĚTI NEMUSÍ
?pODLE ČEHO MOHL POLICEJNÍ ORGÁN PŘIJÍT NA TO,ŽE SKUTKOVÁ PODSTATA TR.ČINU NEBYLA NAPLNĚNÁ ,KDYŽ PODLE ČASOVÉ LHŮTY BYLA ,KDYŽ TAM NENÍ ANI ŽÁDNÝ LÉKAŘSKÝ POSUDEK ČI VYJÁDŘENÍ OŠETŘUJÍCÍHO LÉKAŘE ,JAK JÁ MÁM VĚDĚT ,ŽE JE TAKOVÝ "MRZÁK" JAK O SOBĚ TVRDÍ DOOPRAVDY ,DÁVNO PŘEDTÍM SE UŽ PLACENÍ VÝŽIVNÉHO VYHÝBAL ,PENÍZE POSÍLAL POZDĚ NEBO NA NĚKOLIK ČÁSTÍ ,SÁM MI TEHDY ŘEKL ,ŽE TO MÁM ZA TO ,ŽE JSEM HO KDYSI OPUSTILA ATD...
jÁ SI MYSLÍM ,ŽE SE SNAŽÍ JAKÝMKOLIV ZPŮSOBEM VYHNOUT PLACENÍ ,HRAJE KOMEDII S BERLEMA ,NĚKOLIK LIDÍ HO ALE UŽ VIDĚLO BEZ BERLÍ ,TAKŽE SKŘÍPU ZUBY NAD JEHO MORÁLKOU A TAKY NAD PAPÍREM OD POLICIE...jAK JE TO MOŽNÉ ,CO MŮŽU DĚLAT DÁL? DÍKY ZA VŠECHNY POSTŘEHY A ODPOVĚDI
děkuji z odkazy ,už jsem je četla dříve.exekuci jsem již podala také ,ex se kdesi schoval ,exekutor posla dopis ,že na dané adrese nebydlí ,přitom o tři měsíce později na tutéž adresu pobírá příspěvek na bydlení ,jak vyplývá z policejní zprávy ,prostě Kocourkov...
Jinak vymáhat výživné po rodičích dlužníka...,je věc morálky ,a u nás to ani nelze ,protože jsou oba po smrti
chcete, aby otec vašich dětí platil výživné, nebo vám jde o jeho záznam v trestním rejstříku?
sama píšete, že exekuční návrh jste na něj podala, takže jste učinila vše, aby jste jeho povinnost vymohla..
policie čr mu peníze nezabaví..
sama uvádíte, že povinný je na úp, bere sociální dávky (a zmińujete příspěvek na bydlení).. tyto informace má exekutor také, a pokud vám žádné peníze exekutor nevymůže, není z čeho srazit (příspěvek na bydlení nelze srazit)
je tedy zřejmé, že když nemůže ani exekutor nic z příjmů povinného srazit, že povinný nezavinil své zanedbání vyživovavací povinnosti, a tedy nemůže být trestně odpovědný (zda chodí o berlích či vzpřímeně, nemá žádný vliv), tzn. policie postupovala správně..
ano,ale v případě ,že bych exekuci podávala ted ,kdy je na úřadu práce ,což jsem se dověděla až z papíru od policie.Exekuci jsem podala před půl rokem ,kdy podnikal ,úraz se stal až těsně před vánoci,exekutor mi napsal ,at udám jinou adresu ,že na té mnou udávané nebydlí. policie zase průkazně černé na bílém uvádí ,že tam bydlí takže rozumějte ,věci si tady navzájem protiřečí
tady nejde o zázam v tr,rejstříku ,exekuce selhala údajně kvůli bydlišti ,což píšu níže,tr.ozn.bylo bráno jako donucovací prostředek ,jakkoliv mohu být loajální ,tak zájmy dětí (dlouhodobé) mi budou na prvním místě,zvlášt ,když cítím podraz. Ale i vám děkuji za názr
nikdo vám nebere právo učinit maximum v rovině občanskoprávní, tak příp. právo podat trestní oznámení..
já reagoval na váš rozsáhlý dotaz, kdy kapitálkami především píšete, že nechápete, jaktože policie nezahájila trestní stíhání otce vašeho dítěte, když neplatí déle než 4 měsíce soudem stanovenou vyživovací povinnost..
a já vám píši, že berle s tím nemají co dělat.. policie vaše oznámení prošetřila a dospěla k názoru, že se trestný čin nestal, protože popsané jednání nebylo otcem vašich dětí zaviněno (že se na to mohla pčr příp. vykašlat, je samozřejmě možné, ale i z těch pár informací od vás lze vyčíst, že váš expartner patrně nemůže plnit vyživovací povinnost) ...opět vám to ale nebere právo dále zjištěné poznatky sdělit jak exekutorovi tak policii, a třeba se něčeho doberete (viz ostatní odpovědi)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.