Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alimenty syna vymáhat po rodičích?

Od: novac odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,můj syn (pouze již na papíře,špatné vztahy)dluží alimenty ve výši 20 000 Kč a dále by měl platit měsíčně 2000kč.Je možné aby matka dítěte mého syna chtěla dlužné alimenty soudně vymáhat po nás-rodičích.?,má nějakou šanci na úspěch?Děkuji za odpovědi.G.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kapka má sice pravdu, ale ty naše zákony jsou pořádně ujeté. To by se každý hajzlík mohl rozmnožovat, až by to drnčelo a pak to hodil na své rodiče. Je to normální?

Být Vámi, našla bych si pěknou násadu, tak akorát do ruky a synkovi pěkně domluvila. Dobré slovo a tvrdé dřevo zmohou hodně.*smich* Cožpak Vy jste byl u toho, když se o děcko snažil a svítil jste mu? Jediné Vaše provinění je, že on je Vašim synem. Pravda je, že každý prarodič kouká vnoučátkům přilepšit, ale ne takhle z donucení. Sám si užil, sám ať platí. Každá sranda něco stojí.

A už se zase rozčiluju, teď začnou TV zprávy, to mě zase dorazí.*zed*Jaga.

Jenomže každý rodič je zodpovědný za to, jak vychová své dítě. I když uznávám, mnohdy je to marnost nad marnost. Ale většinou se to povede!

Bábinko, já jsem chtěla jen odpovědět tazateli na dotaz..Já za zákony nemohu...*plac*

doplněno 21.11.11 21:25:

Nechtěla jsem, abyste se rozčílila...*plac*..Myslete na své zdravíčko..!

Kapičko, já se nerozčílila kvůli Vám, ale kvůli těm našim českým rádoby zákonům, které nahrávají lumpům, podvodníkům a různým darebům. Za to nemůže nikdo z nás, Vy ani já, ale stejně mě to pokaždé naštve. Obyčejný selský rozum ví své, justice hlásá něco úplně jiného. Ale co můžeme chtít - jaké máme vedení státu, takové jsou i zákony. A obojí stojí za... Jaga.

trim

Přesně tak, obyčejný selský rozum přece říká, že mu má fakany platit stát. Hloupé zákony vycházejí z toho, že rodina je základní stavební jednotka společnosti, jejíž členové se o sebe mají v případě potřeby vzájemně postarat. Opravdu absurdní.

Bože, jak já nesnáším tyhle hospodské rozumy.

hodnocení

0x

Dobrý večer, ano, je to možné. Zákon č. 94/1963 Sb., o rodině říká: Pokud není otec dítěte schopen platit výživné sám, ze zákona přechází tato povinnost na jeho rodiče. Proto může matka dětí požadovat výživné po prarodičích, avšak v žádném případě ne ve stejné výši, jako po otci dětí. Otec je povinen poskytovat výživné tak, aby zajistil stejnou životní úroveň podle svých příjmů, zatímco prarodiče pouze podle svých možností a schopností. Proto bude vyměřené výživné nižší, než jaké by platil otec dětí.
Po prarodičích lze tedy požadovat výživné jen v případě, když otec není absolutně schopen svou vyživovací povinnost plnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]