Nejste přihlášen/a.
Jsem muž 59 let a mám soudem stanovené výživné 100 eur na SK. Jsem nemajetný, bydlící u své stařičké matky . Od března t.r. jsem nezaměstnaný a neberu žádnou podporu v nezaměstnanosti od státu, neboť mám dluh na ČSSZ. Nyní mne exmanželka obvinila z neplacení výživného, od doby mé nezaměstnanosti. Placení se nevyhýbám, ale nemohu nikde najít i sebepodřadnější práci. Soud to nezajímá, že jsem nemajetný a nemám příjem. Hrozí mi odnětí svobody. Mezitím jsem se dostal i do dluhové pasti, kdy jsem neměl z čeho platit dvě půjčky a navštívil mne exekutor, který oblepil matčin skomný majetek v činžovním bytě. Já chci platit ,ale nemohu v tomto státě sehnat práci. Bohužel, soud i věřitele to nezajímá. Tak co mi zbývá? Skočit z mostu? Nedejbože, že by matka nyní zemřela. Na její pohřeb nejsou peníze, ani na placení nájmu bych neměl. Bydlet někde venku. Rodina není, co by pomohla. Takže se se mne stane krminálník pro neplacení výživného. Po propuštění z vězení mne nikdo nezaměstná i kvůli záznamu v registru trestů, Nebude na jídlo, bydlení, splácení dluhu bankám a placení výživného. Tak tam půjdu opět. Tak takovou budoucnost mohu očekávat.
připomínky ladaadal a pt beru, ale opět opakuji:
těžko soudit bez konkrétních znalostí situace a podmínek... lehce nasadit někomu psí hlavu...
Hejkal, ale není schopný se živit znamená, že by měl úraz či nemoc, která je příčinou neschopnosti se živit, nikoli, že nemá práci a je na pracáku. Notabene u člověka, který dluží na OSSZ a nesplácí půjčky. Sorry, ale když to dítě dělal, tak měl přemýšlet, jestli ho uživí. Dítě má právo na výživné od zdravého otce a mě osobně by taky moc nezajímalo, že parazituje na staré mamince, nesplácí dluhy a brečí, že nemůže najít práci. Doba je taková, ale když si to dítě udělal, tak mu má zajistit dobré živobytí a nespoléhat na to, že matka si našla movitého přítele. Ten by ve finále ani nemusel jakkoli na dítě přispívat a přesto to dělá, jak jsem pochopil. Kde to žijeme? Vlastní táta není schopen dítě uživit a libuje si v tom, že ho živí cizí chlap? Noooo, to je vážně chlapský postoj. Občas se za některé osoby mého pohlaví docela stydím.
pt: díky za podporu, mám na to úplně stejný názor. Chlap má bojovat a ne se válet u mámy pod sukní.
Hejkale, to, co píšete je pravda, ale jen tři roky zpětně. Jenže pán, podle psaní, je rozvedený již déle, podle toho, že neplatí od té doby, co nemá práci. Mimoto mi to přijde nemorální neplatit na dítě a ještě bývalou ženu žádat o peníze ze své vlastní neschopnosti. - pt
Nezlobte se, že budu příkrá, ty alimenty ponechám stranou. Zplodil jste děcko, zajisté dobrovolně a to má nyní nárok na uspokojování svých potřeb. Je na Vás, jak se k tomu postavíte.
Ale: byla by mě hanba parazitovat na stařičké matce, jak píšete doslova. Z vaší zpovědi vyplývá, že tato babička nad hrobem platí sama celý nájem, živí Vás. To je ostuda. Díky tomu si, chudák, nenašetřila ani na pohřeb.
Staří lidé těžko shánějí práci, ale mohu Vám poradit. Vídám často starší pány /50 - 60 let/ dělat ostrahu v supermarketech. A v obchodě u výkupu lahví jsou také pokaždé starší muži. Určitě byste sehnal brigádu, aspoň teď před Vánoci, na doplňování zboží v obchodě. Jako muž máte větší sílu a s paletami vod byste si jistě poradil daleko líp, než křehká prodavačka.
Když už neseženete práci, což Vám věřím, tedy aspoň brigádu. Nyní před svátky je každá ruka dobrá a dost se nabírá. Je poptávka i po prodejcích kaprů či vánočních stromků. Je to sice jen do Vánoc, ale třeba pak se zase něco najde. U nás pořád shánějí brigádníky na třídění vojenského materiálu. Všechno je lepší, než vycucávat vlastní starou mámu. No fuj. Jaga.
V sousední vsi pracuje několik lidí na úklidu obce, sekání trávy, hrabání listí, úklid sněhu, plení záhonků apod. Podle roční doby, co je třeba. Nejsou to lidé přes úřad práce, ale přímo zaměstnanci městského úřadu, takže jim jde mzda za jejich práci. Je to prý okolo 10 tisíc. Něco takového byste u vás nesehnal?
Milý pane, jistě to nemáte lehké, ale to jste chlap? Že se nestydíte, neplatíte na dítě, nemáte práci a ještě přijdete své stařičké mámě na krk, místo abyste jí byl ve stáří oporou? Jak Vám napsali ostatní, myslíte, že Vaše bývalá paní to má lehké? Je vidět, že si ví rady a chová se zodpovědně narozdíl od Vás. Svět je velký a když nepřijde práce za Váma domů, tak musíte Vy jít tu práci hledat a ne sedět mamince v teple u zadku. Už raději končím. Chlape, vzpamatujte se dokud čas, jinak v tom kriminále skončíte opravdu. - pt
Pane vlaku, cítím s vámi, rozumím tomu, co píšete. Zamyslel jste se nad situací vaší bývalé ženy, matky vašich dětí? Ptal se jí někdo na poště u SIPA, v sámošce, v elektrárnách, plynárnách, u doktora, v lékárně, v prodejně obuvi, oděvů, v narpě jestli má nebo může? A proč nemůže a nabídl jí nějaké řešení? Ne! Nikdo se jí na nic neptá, paní musí! Ať má nebo ne, ať chce nebo ne!
Nikdo jí nic nedá zadarmo. Vlastně ne jí, ale jí a dítěti! Vzpamatujte se a poděkujte osudu, že se paní stará o vaše dítě jak nejlépe umí!
V této době se práce nehledá snadno a lidem v předdůchodovém věku ještě hůře než ostatním.
Zkuste ještě rok nějak vydržet, berte i nekvalifikovanou práci nebo brigády.
Máte-li splněnu dobu alespoň 29 let důchodového pojištění, budete moci v r. 2013 (po dovšení 60 let) požádat o předčasný důchod. Ten sice zůstane trvale krácený, ale situace podle mne bude lepší, než zůstat úplně bez prostředků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.