Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s 13l synem když u mě nechce být

Od: katkahoudek* odpovědí: 9 změna:

nevim co se synem jsem rozvedena nyni čekam mimi s přitelem.syn posledni roky nějak o společné aktivity nejevi zajem kromě pc a nakupování ho nic nebavi at se snažim jak chci výlety hry nebo cokoliv co vymyslim ho nezajima.je protivnej.nechce se ani pomazlit. měla jsem byt tam ho to nebavilo koupila jsem dum nechce být ani tam do ničeho se nechce zapojit ani do práce..styky s bvalým manželem mu nezakazuju jsou spolu často kdykoliv chce ted spolu byli na dovolené 14dní a kluk přijel uplně vyměněni chová se ke mě hrozně.hned za dva dny jsme ho vezli na 14dní na tábor na kterem nebyl aspon4roky.on tam nechtěl dělal sceny.strapnil mě tam hodně mě to vzalo a strašně ublížilo jak je krutej.a cestou mě bývalý řekl že si ho chce vzit k sobě to mě dorazilo.a že jim kluk řek že až se to mimi narodi že ho vyhodi z okna.já nemam slov a děsně mě to zabiji.volala jsem synovi na tábor a on mě řekl že chce jit k tátovi protože tam má vše a já že se o něho nestarám..nechápu to pritom jsem s nim pořád a on o mě nestojí nevim co mám dělat co tomu klukovi je.mám ho moc ráda nechci o něho přijit.přitom bývalý má taky přitekyni s ditětem a to mu nevadi.všechno jsem mu vysvětlila jak ho mám ráda že je u mě na prvnim mistě..ale kluk je asi navrkanej..jak s nim promluvit jak ho motivovat aby zustal se mnou..?koupila jsem ten dum pro něj a ted bych zustala sama..v neposledni řadě total bez peněz..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Katko, Váš syn je ve věku, kdy s ním lomcuje puberta. Proto je náladový a věčně nespokojený. On to vidí z jiné strany, než Vy. Vy se staráte, vychováváte, trávíte s ním čas a doma musí dodržovat určitý režim. U otce má zřejmě více volnosti, více mu třeba povolí, nic po něm nevyžaduje...Proto syna láká život s otcem, který je mu vzácnější. Pokud se šprajcuje a nedá si to vysvětlit, nebránila bych mu v tom, aby si vyzkoušel život s otcem. Aby sám přišel na to, u koho je mu lépe a co život s otcem obnáší. Pokud mu v tom budete bránit, bude se šprajcovat ještě víc a bude proti Vám zaujatý. Možná brzy bude prosit, aby jste si ho k sobě vzala zpět. A možná bude u otce spokojenější, to nikdo neví. Ale jde přece o to, aby byl šťastný a spokojený. Tak ať pozná život z obou stran, aby mohl porovnat, s kým je spokojenější a kde se cítí být víc doma. Nebraňte mu v tom, bude si Vás pak více vážit a mít Vás rád. Jste jeho máma a to se přece nezmění, nepřijdete o něj. Pokud mu bránit však budete, myslím, od Vás uteče za tátou a Vy budete za tu zlou a nechápající...Určitě je dobré dát mu najevo, že ho máte ráda a že se kdykoliv může vrátit, když bude chtít a s tátou mu to nebude klapat, jak si představuje. Pro mámu to není jednoduché rozhodnutí, ale každá chce přece pro své děti to nejlepší.

paaja*
hodnocení

2x

Univerzální radu nedostanete a tady v poradně už vůbec ne. Kluk je v pubertě, poznamenaný rozvodem a asi i jinými událostmi, které naznačujete. Věk kdy je normální stavět se proti všem, dělat naschvály a citově vydírat. Vám nezbývá než zatnout zuby a těch pár let než se z toho dostane vydržet.

Co se teda domluvit s jeho otcem, že u něj bude častěji? Odpočinete si od sebe, budete si vzácnější. Jenom se držte zpátky v nějakých radikálních a odsuzujících výrocích ať si k němu nezavřete cestu. Vyhovět mu v jeho (rozumných) přáních. Na druhou stranu mu nepodlézat a v důležitých věcech zůstat zásadová a neústupná. Já vím, lehko se mluví, těžko se to provádí v praxi a ty konflikty jsou každodenní, bez chvilky oddechu.

mowla*
hodnocení

1x

Nechte syna u jeho otce (pokud neexistuj skutečně závažné důvody, proč to nejde) - ve třinácti už ví, co chce (resp. neví, jen si to myslí, ale je přesvědčený, že ví). Je možné, že po pár měsících zjistí, že všude je chleba "o dvou kůrkách" a vrátí se. Nucením jej jen znechutíte. Tolik k první části.

Ke druhé - "koupila jsem ten dum pro něj a ted bych zustala sama..v neposledni řadě total bez peněz" - cožéééééé? - vy jste finančně závislá na synovi? Jak "sama", když píšete, že máte přítele? koupila jste dům "pro něj" - a konzultovala jste tuto koupi se synem? Chtěl ten dům? - sorry, zřejmě chcete pochválit či politovat - ale fakt není zač a proč.

katkahoudek*
hodnocení

no neni to o penězich ale jsem na nemocenské platim hypo a vše a přitele srazil vlak a nema ani korunu...to je na dlouhé psaní..dum jsem se synem konzultovala moc se mu zamlouval byl z něho nadšeny

pt®
hodnocení

0x

*bum*Víte, to jsou ty rozvody. Děti ztrácí rodinu, jistotu a jednoho rodiče. Chlapec je ve věku, kdy potřebuje vzor otce. Vy jste si našla přítele, čekáte s ním rodinu a chlapec to vidí, jako zradu, za kterou nemůže a možná se obviňuje. Ve Vašem případě bych se domluvila s otcem syna a pokud se chce o syna starat, tak ať se k němu nastěhuje a k Vám ať chodí syn na návštěvy a myslím, že si tak udržíte alespoň nějaký vztah. Je vidět, že otec syna je dobrý táta, když má o syna zájem. Jak to, že jste bez peněz? Máte dům a přítele, přece nejste sama? Nebo Vám šlo o alimenty více než o syna?

katkahoudek*
hodnocení

no pravě že dobry tata nebyl proto došlo k rozvodu o syna se vubec nezajimal a neměl na něj čas kluk byl problémový ...roky mě trvalo ho ukočirovat aby neskončil díky manželovi a jeho rodině kde jsme bydleli pomalu v pastaku a ted jsme se ze všeho vylízali je klid ve škole a on by mě ho vzal ..má tu přítelkyni tak děla jak se strašně stará o rodinu..snaži se byt jiny než byl...bohužel on má tolik peněz že muže živit 5rodin a nebude mu to dělat problemy...

doplněno 01.08.12 12:43:

to jediné asi syna láká jinak vim že na něho čas mít nebudou...bývalý jezdi domu až večer a ta jeho dělá na 3směny..syn potřebuje nad sebou neustálý dozor..bez pomoci neni schopný se připravit nebo vypravit do školy nebo dalši věci okolo-navic bere silné leky na sklidnění a bez nich se s klukem nedá vydržet...bývalý to chce řešit pouze dohodou mezi náma

pt®

Tak to je nepředvídatelná údalost, že je přítel po úrazu. A co Vaši rodiče, je možné je požádat o pomoc? Píšete, že se táta o syna moc nestaral, třeba už přišel k rozumu a chce to změnit. je sice v práci, ale píšete, že má bývalý manžel rodiče, tak by se o syna postarali. Pokud bude syn nucený i přes moc a nevoli zůstat s Váma, bude dělat naschvály, je na Vás, na kolik víte, že ho zvládnete. Také bude mít nevlastního sourozence a už teď k němu nemá vztah. Opravdu, je to na Vás, kolik zvládnete asi Vám to nikdo neulehčí.

iz*
hodnocení

0x

KatkoHoudek®, možná by nebylo od věci navazovat na dotaz/y, s nimiž další dotaz částečně souvisí, nebo pod nový dotaz uvést odkaz/y na dotaz/y dřívější.

Čtenáři tak budou mít k dispozici více vstupních informací a Vám se dostane adekvátnějších odpovědí.

Přítel bez finanč/... (19. VII. 2012 v 08:18)

Jsem těhotná a př/... (05. VI. 2012 ve 22:54)

doplněno 01.08.12 16:38:

Jak se připravujete na příchod dítěte? Zapojila jste syna do příprav? Vysvětlila jste mu, jak bude situace doma vypadat po příchodu dítěte, jak a v čem by Vám mohl pomáhat? Těší se syn na příchod sourozence?

Podle mého názoru se s Vámi Váš syn cítí velmi nejistě, možná, že má obavy z příchodu sourozence, může se obávat o Vaši přízeň, bát se, že na něj kvůli péči o miminko nebudete mít čas (možná i proto ty jeho silácké výrazy).

__ PS: Zkusila jste něco z mých předchozích rad (u předchozích dotazů už jste dál nereagovala)?

doplněno 02.08.12 00:49:

Jak se daří příteli, je mu už lépe? Až Vám vyjde chvilka, zkuste se zamyslet , jestli by se vznik zaměstnání nedal prokázat, přestože Váš přítel neobdržel pracovní smlouvu.

__ Jak je to u syna s pocitem odpovědnosti? Nemohla byste trošku odpovědnosti přesunout na něj? Cítil by se potřebný a užitečný, mohlo by to pomoci i v případě, že by šlo o holčičku. (Třináctiletý kluk by se už mohl cítit trochu jako ochránce, ne?)

__ Já bych teď situaci s otcem moc neřešila (syna bych nepřemlouvala ani nepřesvědčovala). Chovala bych se k němu normálně, z chování by ale měl vycítit, že jej máte ráda, a že Vám na něm i na jeho názorech záleží. (Já jsem vlastně všechny důležité záležitosti řešila společně s dětmi, ptala jsem se jich na jejich názory, nechala jsem si od nich poradit. Měly tak pocit, že jsou součástí všeho dění. Ochtněji se pak zapojily i do méně oblíbených činností.)

13. tt je ještě brzy, ještě bude dost času syna připravit i třeba na holčičku.

katkahoudek*
hodnocení

no já se ještě nějak nestihla rozkoukat ..z toho všeho co bylo za poslednich pár dní...-přitel a ta strašná nehoda nehoda ..bylo toho moc..já jsem teprve ve 13tem týdnu..takže ještě nějak nebylo do čeho zapojovat .. syn byl se mnou na gynekologii a chtěl jit na ultrazvuk dělal jako pominutej ale takhle v začátku se to dělá spodem takže by asi nebylo vhodné aby se dival tak si prohlédnul alespon fotku.a ted je měsic pomalu pryč-dovolená s otcem a tábor...jinak samozřejmě mám v planu že na ten další ultrazvuk břichem jsem ho chtěla brát i kočárek aby vybral...chtěla jsem aby si udělal pokojiček v domě koupila jsem mu nový nábytek chtěla jsem že by si ho vymaloval podle sebe třeba nebo tak nějak ho zapojit ..nevim ted ale zda o to bude stát když tolik spěchá k tátovi..

doplněno 01.08.12 20:03:

jediné co bychtěl za mimi je brácha na toho by se těšil.na holku vubec

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]