Nejste přihlášen/a.
Ahoj, příští rok končím střední školu a chci se hlásit na vysokou. Jsem premiant třídy - jedničkář. Má otázka tedy zní: Kde se hlásí jedničkáři, na jaké obory? Děkuji za odpověď
nemůžeš a podnikat a zbohatnout ... protože všichni co podnikají a jsou bohatí a uspěšní si položili otázku "jak to mám udělat" ty se ptáš "co mám udělat" ... myslíš že když někdo zná způsob jak podnikat a zbohatnout tak ti ho jen tak dá? .. v tomhle ti nikdo normální radit nebude.
doplněno 21.03.15 15:04:Vzdělání není cesta k úspěchu ... cestou k úspěchu je najít způsob jak zhodnotit své vědomosti. Takže kreativní člověk dokáže s výučním listem dojít mnohem dále než třeba ty (soudím dle tvých dotazů) a to i s třeba 10 vysokýma školama ...
Když máš nápad a rozvíjíš jej není nic co by jsi nedokázal.
Když nemáš nápad nemáš co dokázat.
doplněno 21.03.15 15:08:Chceš založit firmu v těžebním průmyslu nebo ve stavebnictví ...myslíš že v tom zbohatneš? Když o ulici dál je dalších 30 takových firem? .. Proč mám využít tvoji firmu ..
Jobs zbohatl založením společnosti Apple - takže vzorec říká že když si založím firmu v technologíích a elektronice tak zbohatnu taky - naopak s největší pravděpodobností se zadlužím a položím to do roku protože nebudu moci nabídnout zákazníkům nic nového - lepšího.
Pokud v ten správný moment příjdeš s tím správným produktem - staneš se velmi rychle a velmi jednoduše bohatým - problém je že těch děr na trhu s čím kdy přijít moc není.
Prosím, poraďte mi, nějaká hodně dobrá rada pro začátek mé kariéry, mého studia? Co byste si zvolili vy z mnou nabízených možností? Děkuji za radu
To Vám opravdu gratuluji., že jste tak výborný..a jedinečný.
Nicméně při Vašich schopnostech snad (?) tušíte, že není až tak podstatné co máte za známky, ale co Vás baví dělat.., něco Vás snad zajímá..a máte k tomu "blízko"..
Klidně se jako jdničkář můžete dát na dráhu uměleckého kováře a pokud Vás to bude bavit a budete to dělat dobře, budete mít obživu zajištěnou lépe, než Váš kolega "též jedničkář z lavice", který se dá na dráhu dětského lékaře, ale vůbec ho to nebude bavit.
Když budu upřímný, tak na 100 % vím, že mě nezajímají a ani k nim nemám nějak vztah, jen naprostý despekt, jsou obory medicína, farmacie, veterina, právo, strojní inženýrství a elektrotechnika. To vím zcela jistě, že dělat nechci. Je to nudné, stereotypní a nezáživné. Na tyto obory se jedničkáři hlásí nejvíce, ale mě to vůbec nezajímá. Tak mi prosím Vás poradte, co mám zvolit? Děkuji za radu
Příroda je skvělý obor, ale rozhodně ne na zbohatnutí - různých inženýrů je teď z obchodek opravdu mraky- tam se akorát zasekáš v kanclu.. "Uč se a dostaneš se na dobré místo" - to už dnes neplatí, můj spolužák, který nedokončil ani základku ve 20ti vydělal 1. milion - naopak druhý s jedničkami a červeným diplomem z vejšky dělá "sekretářku"...
doplněno 09.03.15 16:10:Co architekt, designer - ale tam je potřeba talent a nějaké jedničky jsou jen lepší čísla.., mě pro Vás nějak nic nenapadá :D.. Když Vás to nikam moc netáhne a musíte se ptát - tak zkuste učení..
Tím myslím pedagogické obory
Tak jste si odpověděl sám .
Na přírodě se teda zbohatnout nedá? A co takhle v těžebním průmyslu, hodně těžařů zbohatla. Co takhle založit investiční banku - to bych mohl obchodovat na burze a to by mě třeba bavilo - zároven hazard, adrenalin - to už by bylo něco - na tom se dá zbohatnout. Architektura a designer to mě nebaví a ani nemám na to motivaci. No pedagogické obory to nechci. Sice je tady ještě možnost dělat vědce na univerzitě, ale to bych musel i učit. Kolik dostává takový vědec-učitel měsíčně plat?
Gratuluji k inteligenci, ale je trochu rozdíl studovat práva nebo medicínu, či atomovou fyziku. Ke každému z těch oborů je třeba určitá náklonnost. Tedy dotaz je položený nesprávně. Nepíšete, co vás baví.
No, medicína, právo nebo atomová fyzika - to by mě teda určitě nebavilo a ani mě to taky nezajímá. Na jaké další obory teda jedničkáři se hlásí? Děkuji za radu
Jedničkáři (i dvojkaři a trojkaři) se hlásí na tyto obory:
- baví je
- zajímají se o ně
- mají k nim nějaké dispozice (vlastnosti, povolání (pra)rodičů, vzhled, silné stránky osobnosti,...)
- mají touhu vykonávat povolání, ke kterému je obor určený
Co na tom nechceš pochopit?
doplněno 09.03.15 13:16:Výborně, už aspoň víme, že je něco, co Tě baví. Nevím, jestli je dobrý nápad vybírat si dle pravděpodobnosti úspěchu. Ten závisí na spoustě věcí, často i na "být v pravém čase na pravém místě" a za pár let může být všechno úplně jinak. Něco, co by bylo jakousi srdeční záležitostí, není? I když ani to není zárukou dobrého uplatnění v dospělosti, to nechci tvrdit.
Je pravda, že my, co jsme už od malička věděli, co chceme dělat, jsme to měli jednodušší. Žádné velké rozhodování, na kterém by záležela budoucnost. Doporučuji ale určitě se zbavit kategorizace oborů na "ty, na které chodí jedničkáři".
Mě zajímají jen přírodovědné, humanitní a ekonomické obory. Jsem studentem přírodovědného lycea, zajímá mě biologie, chemie, geologie, zeměpis, pak archeologie, symbolika a taky se dost zajímám o finance - to znamená všechno, co se točí okolo komodit, akcií, devizových trhů, fondů, obchodováním na burze celkově. Další, co mě zajímá, je stavebnictví, těžební a oděvní průmysl. No, ale vybrat si, to je těžko. Nebylo by vhodné určit si, kde je větší pravděpodobnost úspěchu, prosazení se, kde je průměrná konkurence, kde se dá vydělat víc? Co byste doporučili? Jsou obory, kde je větší pravděpodobnost úspěchu a obory, kde je to těžší až skoro nemožné...
Vy jste opravdu asi ten teoretik a dokážete se vše naučit .. už jen ten dotaz "kde se hlásí jedničkáři" .. tam kam je to baví. Když vám řeknu že na doktora tak to bude odpověď naprosto bez hodnoty, protože vás to třeba nebude příliš bavit.
Běžte na to co by vás opravdu bavilo protože tak vyděláte více peněz, je větší předpoklad že budete dobrý v tom co vás baví než v tom co vás nebaví.
No doktora dělat nechci, je to strašně nudné a stereotypní. Třeba takový všeobecný doktor na vesnici. Pacient za Vámi přijde, on Vám poví, co ho bolí, vy ho vyšetříte, stanovíte diagnozu, léčbu a zdarec. Další prosím Plus samozřejmě za ten měsíc párkrát zajede někde do domu, vyšetřit pacienty akutně. To platí i u dalších specializací - chirurg, anesteziolog, ortoped...
JAMU, FAMU ...
Vysoká škola výtvarných umění
praktické obory vás nezajímají, pak možná umělecké...
přejít můžete kdykoliv - třeba po 2 semestrech, kdy vás to nebude bavit...
doplněno 09.03.15 13:28:Hledejte obor, který vás baví. Za rok-3-5 se lidi z okolí ztratí, ale práci budete mít třeba dalších 50 let...
Na lidi kašlete.. jedná se o vaši budoucnost. Není nic horšího, než když zaměstnání nebaví...
doplněno 09.03.15 14:14:dovětek k tomu premiantovi - Být nejlepší ve třídě nemusí znamenat, že jste génius - můžete mít smůlu a máte třídu plnou idiotů...
No, ještě jsem zapomněl, že mě zajímá herectví - mám především komediální talent, to mi říká i hodně lidí ve škole a taky jsem hlavní bavič ve třídě, ale taky na internetu. Kde se objevím, tam je kopec srandy. Hodně lidí mě říká, že bych mohl hrát v nějakých komediích nebo parodiích. No, já nevím Prosadit se ve světě šoubyznysu je těžké. Navíc nevím, jestli bych dal ty přijímačky, ani nevím z čeho jsou. Navíc, na to, abych se stal hercem školu mít myslím ani nemusím, ale já chci jít na vysokou. Bylo by to divné pro okolí, kdybych nešel. Ještě jsou k tomu všichni zvědaví, na co se dám, když jsem premiant třídy - jedničkář. Jen aby se pak na mě nedívali nějak divně, když si vyberu nějaký špatný obor a já u nich neklesl...
tak nás tady pěkně bavíš
ono být jedničkář ještě nic neznamená... měl bys mít jasno co v životě chceš dělat a dokázat...
možná se jen vytahuješ a hraješ tu divadlo
Po střední škole bude každému úplně jedno kde studuješ a jakým stylem, lidi si najdou práci nebo školu a budou mít svých starostí dost, než se stresovat s tím, co asi tak dělá náš "premiant"
No tak mi porad nějaký obor, kde budu lidmi z mé obce respektovaný a budu v tom mít možnost vydělat slušný peníze a zabezpečit rodinu, postavit barák, koupit auto...
Hmm když Tě baví dejme tomu to co jsi vyjmenoval ... Nechceš jít někde, kde se budeš zajímat o stavbu domu (návrh domu a ty věci okolo toho?)
nedávno jsem četla na svém oblíbeném fyzikálním webu , že hodně si může vydělat atestovaný lékařský fyzik specializovaný na ozařování. aspoň sám dotyčný tam uváděl slušné částky , při celoživotním zvyšování kvalifikace tedy
Zdá se, že jste opravdu komik, ale další vlákno, kde se můžete uplatnit, již zde nezakládejte prosím. Myslím, že to stačilo a porušujete tím pravidla této poradny.
Viz.:
Raději hledejte ta ložiska ropy!
Myslíte, že je možné založit těžební firmu? Je to reálné v česku? Tady už je to myslím všechno rozebrané co se týče těžby. Těží se na mostecku, ostravsku, karvínsku a hodonínsku. Dalo by se uplatnit v těchto firmách, co vlastnijá miliardáři Komárek, Bakala a Tykač? Je možné založit těžební firmu v zahraničí. Třeba těžit ropu, diamanty nebo zemní plyn? Je to reálné? Ptám se ted proto, jen abych pak v budoucnu nebyl zklamaný a já neskončil špatně, třeba na univerzitě jako vědec. Chtěl bych si založit svou vlastní firmu a podnikat, i když nevím, kolik takoví vědci dostávají měsíčně? Je možné si založit tu investiční banku? Musím mít do toho nějaké peníze, investovat do začátku? A co stavebnictví? Vyplatí se to vůbec v dneční době studovat a nalézt reálné uplatnění, popřípadě si založit svou vlastní firmu? Děkuji za radu
Tak se zeptejte obráceně - co můžete naopak někomu nabídnout Vy? Vypadá to, že prostě nemáte co nabídnout, vpodstatě jen "našprtané" informace.. To je dneska v době googlu k ničemu :D
No já můžu nabídnout jenom všeobecný rozhled s důrazem na přírodní vědy, jinak nic. Tak na co se mám teda zaměřit? Na nějaké praktické obory? To co je na technice nebo ještě co?
Promiňte, ale takový výraz si odpusťte. Já od Vás chci, abyste mě poradili a nasměřovali správným směrem. Zajímá mě tolik věcí, ve kterých jsem, bohužel, hodně dobrý. Matematika, fyzika, biologie, chemie, zeměpis, finance, herectví, dokonce jsem i špičkový downhill rider, a to si nedělám srandu. Problém je v tom, že jsem asi moc hyperaktivní, mám potřebu dělat více věcí naráz, a nemůžu se žádné vzdát, páč jsem v ní hodně dobrý. Chci jen vědět, co bude lepší si zvolit, jestli Geologii nebo Stavebnictví, v otázce úspěchu a následném zbohatnutí. Nechci totiž, když budu špičkový odborník v dané oblasti, aby mě to limitovalo stropem, co se týče peněz, a já pak vydělával maximum, které třeba, když teď střelím z hlavy, bylo 100 000 měsíčně. To by mě asi naštvalo. Proto, prosím, chci vědět, jestli je možné v Geologii nebo Stavebnictví založit firmu, která bude činit miliardové obraty a já z toho budu mít zisk pár miliard, chci se totiž stát miliardářem, je to vůbec možné v těchto oborech? Neměl jsem si radši zvolit něco jiného? Něco, co by se týkalo mnou vyjmenovaných oborů, ve kterých jsem hodně dobrý? Děkuji za radu
tady jde videt, ze jednicky fakt nestaci pokud si neumite udelat rozvahu pro a proti, a zvolit si svuj obor na zaklade vsech moznych aspektu, k cemu vam ty jednicky jsou, kdyz je neumite pouzit v praxi
btw nedavno jsem zkousel hledat jmena spoluzaku na google a zadneho premianta jsem nenasel, slehla se po nich zem, zato jini, do kterych bych to nerekl, maji sve firmy a nebo jsou na vysokych pozicich v ruznych spolecnostech...
Ahoj, můžeš mi prosím říct, čím to tak může být, že ti nejlepší ze třídy skončí špatně a ti nejhorší jsou úspěšní - mají své firmy a peněz, že si s nimi můžou vytřít zadek? K čemu mi teda jsou ty léta strávený nad učením, honbou za jedničkami? Kdybych tohle tedy věděl, to jsem se celou školu mohl flákat. Už aspon vím, co říct budoucímu synovi. At si užívá života a na školu hledí jen průměrně, důležité je, že to prolezeš! No, nakonec jsem dospěl k rozhodnutí vybrat si mezi obory Geologie - což je kombinace biologie, chemie, matiky, fyziky, zeměpisu, kde je uplatnění třeba v geologických, geodetických firmách, firmách zabývajícími se hledáním a následnou produkcí podzemních vod, obchodem s drahokamy ale hlavně pro mě těžebním průmyslem. Chtěl bych najít nějaké to ložisko a založit těžební firmu a těžit, třeba i v zahraničí. Musí to být přeci uskutečnitelné. Tam jsou v česku tři hlavní velké firmy - na Ostravsku, Karvínsku, Mostecku a také současně na Hodonínsku. Tady by se v nich už dalo uplatnit na nějakých pozicích a vytěžit z toho nějaký slušný peníz. No a ten druhý je obor Stavební inženýrství a to Pozemní stavitelství. To bych pracoval jenom ve stavebnictví myslím. Navíc si můžu postavit svůj vlastní dům jen já sám. Slyšel jsem ale, že ve stavebnictví je prý krize, tak se jenom obávám, jestli by to nebylo nějak na obtíž jít to studovat. Nevím jak dobře jsou placeni stavaři, ale slyšel jsem o jednom člověku, který vystudoval VUT a pracoval za 15 000 čistého měsíčně, což je fakt bída. Jaká je pravděpodobnost založení stavební firmy. Je to těžké ji založit? Musím mít do začátku nějaké peníze? Děkuji za radu
Pokud se dá tvůj život popsat jako honba za jedničkami, tak to tě lituju. Já bych řekl, že opravdu chytří lidi mají jedničky právě bez té honby.
Zrovna geologie není podle mě obor, po kterém je poptávka. Stačí se podívat na pracovní severy, o které pozice je u zaměstnavatelů zájem. Pro založení každé firmy musíš mít kapitál, u stavebnictví to platí dvojnásob. Těžba je oblast kde se točí stovky milionů.
Taky si nemyslím, že po vystudování stavárny budeš umět POSTAVIT si dům sám. Je to něco jiného než "udělat" plány.
Na druhou stranu, pokud vystuduješ VŠ, bez jakékoliv praxe, vždycky může chvíli trvat, než najdeš to pravé zaměstnání...
Až vystuduješ školu, nebudou se tě ptát, kolik si měl Áček, ale co umíš použitelného v praxi...
Já se nehoním za jedničkami, jen vždycky píši testy za jedna, někdy i za dva, ale honba to není. Je mi jasné, že jedničky mi nezaručí budoucnost. Co se týče týče toho stavebnictví, když vystuduji stavební fakultu a u toho budu chodit po brigádách na stavbu, nebo třeba po škole pracovat po stavbách, tak tím získám praxi, zkušenosti a to si už budu moci třeba navrhnout svůj vlastní dům a postavit si ho. Samozřejmě za účasti taky dalších pracovníků, kteří mi budou pomáhat, ale zvládnu to, nebo ne? Založit stavební firmu, pokud bych se rozhodl pro tento obor, bych si chtěl až po několika letech od školy, až bych získal zkušenosti. Peníze na to teda budu taky potřebovat, předpokládám, že to bude asi v řádu pár milionů. To pak můžu poskytovat své služby a stavět domy ostatním lidem, to asi ale budu potřebovat i nějaké zaměstnance, že? Dá se na tom ale vydělat? Jaká je poptávka po službách ve stavebnictví? Je to dobré? Slyšel jsem, že ve stavebnictví je nebo byla krize. Nicméně, práce pro těžební společnosti by mě bavila víc. Tady v česku je to jak aktuální s těmito společnostmi? Tady jsou myslím tři velké těžební společnosti, které vlastní tři miliardáři. Dá se tam sehnat nějaká dobrá pozice? Je to taky dobře placené? Je nějaká možnost založit si tady těžební společnost? Pokud vím, tak už je to tady všechno rozdělené, jedině, že bych našel nějaké nové ložisko, třeba černé a hnědé uhlí, ropy nebo zemního plynu, ale to je asi nepravděpodobné. Dále vím, že pokud bych si chtěl založit nějakou takovou firmu, tak můžu pořádat o nějaké dotace od státu nebo unie nebo peníze od nějaké banky si půjčit,kdybych jim dokázal, že jsem objevil ložisko, to by mě určitě půjčili. Dále jsou tady ložiska uranu, a ten, pokud vím, se netěží. Je možné, kdybych přišel na to, jak ho těžit, založit si firmu a těžit ho? Je taky možné, že by třeba ty uranové doly, pokud bych tam těžil, přepsali na mě, jak to kdysi udělal premiér Sobotka miliardáři Bakalovi? Ta těžba mě láká strašně moc, kromě toho si můžu založit i geologickou nebo geodetickou firmu - to taky vynáší dost dobře nebo obchodovat s drahokamy nebo firmu na hledání podzemní vody a pak ji třeba stáčet do lahví a prodávat jako třeba u nás Matoni a Korunní. Takže ta Geologie má uplatnění? Lze ji aplikovat jak na těžební, geologickou nebo geodetickou firmu. Takže kdybych vystudoval Geologii a pak na magistra šel třeba na Ložiskovou nebo Inženýrskou geologii, tak bych se mohl uplatnit nebo ne? Má obor Geologie velké uplatnění? Geologové přeci musí být potřeba v každé těžební společnosti. Hlavně v zahraničí nebo třeba takoví ropní inženýři. Děkuji za radu
Když to jde u tvých podivných zbohatlíků tak to asi jde tak se zkus zeptat jich, jak toho docílili..třeba ti odpoví plnohodnotněji, než my tady..
doplněno 11.03.15 03:08:Mno - když jsem pracovala na začátku víceméně jen pro reference měla jsem několik "klientů" - většinou kluků - jeden chtěl grafiku do hry, druhý nějaké kupony, další letáky loga, bannery - alě těmhle klukům bylo do 15ti let a už přemýšleli jak vydělávat, co bych zvýraznilia bylo, že byli a vpodstatě dotěť jsou strašně příjemní. Vypadá to, že někdo na nějaké podnikání má prostě talent - někdo jiný ne..
No ale dostat se k nim je nemožné, oni by mě k nim ani nepustili. Navíc, své know - how by mě stejně neřekli.
hlavne pochybuju, ze treba Kellner, a v podstate kdokoli uspesny, se musel ptat na poradne, ze ma samy jednicky, a co teda s tim dál
No v té době, ještě než se stali úspěšnými, počítače nebyly tak rozšířené jako dnes, ba je mělo myslím jen pár lidí, tak proto se neměli koho ptát. Kellner začínal myslím na prodeji kopírek, Bakala dokonce myl nádobí, pak dostali nápad, založili firmy a postupem času se z nich stali miliardáři. Chci jen poradit, na jaký obor se mám vrhnout, jestli ta Geologie - těžební, geologická, geodetická firma, obchod s drahokamy, firma na hledání a následnou produkci podzemních vod do lahví. Stavebnictví - vlastně jen stavební firma. Jaký z těchto oborů je lepší, co do uplatnění a pravděpodobnosti úspěchu? Co je pravděpodobnější založit? Děkuji za radu
ENERGIE - TO JE TEN NEJDŮLEŽITĚJŠÍ OBOR DO BUDOUCNA.
Pokud
1) zjistíte možnost levné úschovy energie bez ztrát
2) najdete možnost čerpání energie bez negativních vlivů na zeměkouli
budete celosvětově opěvovaný a miliardář do pár dnů...
doplněno 11.03.15 15:14:Úspěch? Uspět můžete tam, kde je banda blbů, protože budete prokazatelně nejinteligentnější...
Uváděl jste zájem o chemii - jsou různé vědecké studie o využití řas pro energii... co tady?
Geodetů, co se vrtají v zemí, jsou mraky. Chcete najít recept na kvalitní obor, kde můžete být nejlepší - obor vám řekne každý jiný, ale vaše znalosti a schopnosti si zajistíte sám.
Zkuste VUT - chemické obory, přírodní vědy, fyziku,... všechno je propojeno..
Ano, energie je obor budoucnosti a ten, kdo zjistí, jak udělat něco jako "perpetum mobile" tak na tom hodně zbohatne, ale vláda to udělá tak, že se za to nakonec bude platit, jak ted se platí za mobily, internet, energii a tak dále. Navíc si nemyslím, že ten člověk, který na to přijde, že mu to jen tak projde, založí si firmu, kde to bude prodávat za určitý peníz a všechny domácnosti budou mít energii zadarmo. Pochybuji, že to vláda jen tak nechá. To by přece znamenalo absolutní zničení ekonomiky - hlavně dvou nejhlavnějších průmyslů - ropného a energetického. To by pak tyto průmysly neexistovaly, a to vláda nedovolí. Možná, že by to vláda ještě mohla udělat tak, že se nejdříve vyčerpá ropa a zemní plyn, ale zásoby jsou ještě na dalších 56 let a to se ještě objevují nová a nová ložiska, takže za mě a mou generaci se ještě ropa používat bude, i kdyby se vynalezlo něco jako "perpetum mobile". Takže co myslíš, že je pravděpodobnější, kde je větší šance uspět? Stavebnictví nebo těžba? Nebo existuje ještě něco dalšího? Děkuji za radu
Jenže já na to podnikání mám, nějak prostě vím, že jsem budoucí miliardář. Vím to, cítím to v kostech, možná to zní divně, ale prostě je to tak. No vidíte, klukům bylo tak do 15, k čemu je někomu talent a píle když to neumí zúročit ve svůj prospěch? Každý, kdo něco umí a je v tom profesionál, se na tom snaží zbohatnout a já taky, tedy do budoucna až se rozhodnu na co jít, ale už ted přemýšlím, jak na tom vydělat. Chci se mít celý život dobře a hledám nějakou cestičku jak toho dosáhnout.
Hehe ja mel jednicky z odbornych predmetu a ostattnich trojky nemyslim telak
Spoluzak se jenom ucil cele dny a volne prestavky
Co si myslíš o uplatnění u oborů Geologie a Stavebnictví? Dá se v nich vydělat? Ptám se, protože si chci zvolit dobře, jen abych pak třeba neskončil na Úřadu práce, to by těch pět let bylo asi zbytečných. Myslíš si, že má velkou váhu udělat si i doktorát, to by se mi to uplatnění i o něco zvýšilo...
Co se týče doktorátu, tak ten si myslím, že je platný u kariéry vědce, případně vysokoškolského pracovníka.
Já vím, že doktorát je předpoklad k tomu, abych nastartoval vědeckou kariéru, nebo kariéru vysokoškolského pedagoga. Nicméně, u hodně lidí jsem viděl, že třeba v soukromé sféře mají taky doktoráty. Třeba bankovní rada v ČNB, je tam pár lidí, co ho mají, co si udělalo doktorát z ekonomie a předchozí studium mají třeba elektrotechniku...
Třeba bankovní rada v ČNB, je tam pár lidí, co ho mají, co si udělalo doktorát z ekonomie a předchozí studium mají třeba elektrotechniku...
Ano, a na ČNB je to také patrné na každém jejich kroku..
vypadá to, že rady se minuly účinkem a chcete jen provokovat.. tak to vidím já po posledních reakcích...
Zastavte se ve škole za školním psychologem - poradí on.
Stavět se stavělo vždy a stavět se v budoucnu bude. Prefekt jako zedník se možná neuživí..., protože bude pořád jen kecat, než by tu cihlu k cihle postavil ...
Snad každý už vám odpověděl a ze začátku také slušně... tato debata už není o možnostech a návrzích... provokujete lidi.
Jestli jste jedničkář, může to znamenat, že jste naprosto průměrný člověk třeba i s nižším IQ - jen v hloupé třídě, která nemá dostatečné nároky na kvalitu učení.
Obor už máte od x lidí navrhnut - reakce jsou vždy úplně nové a v podstatě stejné. To nechci, to se mi nelíbí, to mne nebaví, tady bude málo peněz.
I profesor může být na úřadu práce, i doktor může být nakonec nezaměstnaný... Vše je o schopnostech, snaze a trochy štěstí...
Já jsem tu napsal už poslední řádku - vaše téma je zajímavé, ale rady nepadají na úrodnou půdu...
Co si myslíte o stavebnictví? Je to perspektivní do budoucna? Dá se tím uživit? Je to náročné studium.
Proč si to myslíš, že skončím jako dělník? Já chci jen vědět, jak je to s tím stavebnictvím, náročností studia a uplatněním. Už jsem se konečně rozhodl pro tento obor, jen chci poradit, nic víc...
No, já se ptám slušně. Je to dobrá volba do budoucna nebo ne? Nechtěl bych pak skončit na úřadu práce
Ano, geologie a geodézie nemá takové uplatnění a nelze se s nimi slušně uživit, jak jsem tady vypozoroval, ale můj zájem se ubíra ke stavebnictví - pozemnímu stavitelství. Chtěl bych, aby mě někdo kvalifikovaný a rozumný tady poradil, co to všechno obnáší. Hrobaře dělat nechci, na hrobě bydlet nechci a vydělat se na tom taky moc nedá, navíc je to u nás už obsazené
Tím jedničkářem jsi jako ty osobně? Ale mít jedničky na střední škole ještě neznamená, že máš patent na rozum. Známky nic nevypovídají o tom, jak chytrý ve skutečnosti jsi. Myslíš si, že A. Einstein měl samé jedničky?
Ano, to jsem já - jedničkář. Albert Einstein měl pětky, ale to bylo ruské známkování, ve skutečnosti měl jedničky . Každý vyniká v něčem jiném. Já mám problém, že mě nezajímá medicína, farmacie, veterina, právo, psychologie, elektrotechnika a strojní inženýrství. Obory, kam se houfně hlásí hodně lidí od nás, ale mě to totálně štve. Nechápu, proč se tolik lidí hlásí na tyhle obory. Důvodem je asi prestiž a věhlas těchto oborů. Kdyby aspoň ta veterina, ale v průběhu kariéry bych musel určitě hodně zvířat utratit a to bych nemohl, nebo třeba operovat - hrabat se v těle, udělat chybný krok a zvíře zemře, to bych fakt nemohl. Práce se zvířaty by mě bavila, ale tyhle okolnosti bych nemohl snést
Nechápeš, proč se někdo hlásí na medicínu apod.? Ano, hodně mladých se na ni hlásí z prestiže, a pak jdou na ni také ti, co je medicína úplně normálně zajímá a baví je to... Totéž je u ostatních oborů - právo, veterina. Jestliže tě nic nebaví, tak k čemu jsou ti ty jedničky ve škole? Jako i se střední školou jde udělat díru do světa, ale je to míň pravděpodobné.
Studuješ gympl že? Jestli chceš vyšku tak jdi na prava, tam zjistiš, že je to těžke, nebo uplatniš sve šprtaci schopnosti.
A vubec se nemusiš zajimat o to že tě nic nebavi, tet to bude už jenom bud a nebo. Bud budeš pravnik, nebo kancelařska krysa.
Právě jsem přišel na úžasnou práci - před chvílí mi vyvezli septik a za půl hodiny je 1600,- fuč.. to si nebere ani doktor...
Budete cestovat, poznáte lidi, vyděláte peníze .. a vaše IQ vám bude stačit.
Ale já nechci podnikat ve vyvážení septiků, nechápu, proč mě nevěříte. Musíte si myslet, že si z Vás dělám srandu, ale nedělám. Potřebuji poradit. Mám už podané přihlášky na Geologii na UK a na Stavební inženýrství na VUT, samozřejmě jsem přijat bez přijímacích zkoušek. U prvního oboru jsem skončil na druhém místě v jednom semináři - první tři místa bez přijímacích zkoušek a u druhého oboru jsem přijat na základě průměru do 2,0. Jaká rada mě tedy od Vás čeká? Kde je větší šance uspět, prorazit a zbohatnout na tom. Vybral jsem si dobře tyto dva obory? Ze všech oborů se mi jeví jako ty, které by mě nejvíc bavily. Kde je tak od všeho, co mě baví, všechno Děkuji za radu
Nezlob se,ale to musíš vědět a cítit sám,,nikdo ti neporadí..a pokud nevíš,tak ještě nemáš pořádně jasno-co vlastně chceš-jen doměnky..
Mě to tak nějak víc táhne k té geologii, ale nevím, jestli je možné prorazit s tímto oborem, uplatnit se s ním dobře, jestli je nějaká možnost podnikat a zbohatnout na tom. Já se chci stát miliardářem, vím, že 5 % lidí, co jsou miliardáři, vystudovali přírodovědné obory, Ti další vystudovali strojní inženýrství, ekonomické obory a pak je tu největší skupina - Ti nemají žádnou vysokou školu. Má otázka tedy zní: Je to vůbec možné? Prosím, vy jste vzdělanější a světem znalý, co byste mi doporučili? Děkuji
Prefekte, Vy jste opravdu komik! Toto další vlákno od Vás mne fakt pobavilo, ale kde zůstal ten jedničkář?:
Co myslíte tím, kde zůstal ten jedničkář? Snažím se získat, co nejvíce informací o tom, jak prorazit v oborech Geologie a Stavebnictví, přičemž mě to láká víc k té Geologii. Zkouším hledat příležitosti úplně všude a možnosti horoskopu jsou zřejmě neprozkoumané. Něco na tom být musí, když to funguje u holek se znamením Rak (mimochodem, vy jste jaké znamení, pokud se smím zeptat?), nemusí to být sice 100 procentní, ale za zkoušku nic nedám. Půjdu na to metodou pokus - omyl, pokud vyjde vyjde, pokud nevyjde, nechám to být :/.
Prijde mi trosku nesmyslne polozit otazku kam se hlasi jednickari. Spis se zamerte na to co vas bavi..
Myslíte tedy, že je možné prorazit a zbohatnout v podnikání, i když si vyberu obor co mě zajímá a baví? Právě že mě to láká víc k té Geologii než ke Stavebnictví. Nejsem si ale jistý, jestli je to s tou Geologií možné. Není to už pasé tento obor, dalo by se říci, za vodou?
Já si vůbec neumím představit, jak zbohatnout v geologii - tam je tolik lidí - možná najít nějaké nové naleziště.. ale ani tak se už nová Troja plná pokladů na naší malé Zemičce asi neobjeví.... To je opravdu spíš povolání a koníček zároveň.. Co má asi budoucnost bude něco ohledně technologií, programování a pak zpátky k řemeslům - ruční práce
..
Vy jste supr vejtaha Vím, že je tohle poraďte, ale Vám se poradit asi nedá :D, já mám mraky certifikátů, který mi jsou v životě naprosto k ničemu - dokonce mám studentský certifikát z OA za 1. místo v podnikání - jeli jsme tehdy do Prahy bylo tam asi 70 skupin a naše skupina vyhrála za nejlepší podnikatelské výsledky - a stejně mám účetní, protože jsem na účto a daně naprosto neschopná :D.. prostě vaše certifikátky a známky si strčte za klobouk a zamyslete se, jestli chcete dělat, to co Vás baví - očividně Vás ale nic nebaví, nebo pracovat jen kvůli penězům - V tom případě asi drogy, nebo mafie...
Ahoj, v geologii je hodně lidí? To je pravda? Myslíte si, že už je na naší planetě Zemi všechno objevené? Já si myslím, že ne. Je tady toho ještě hodně neprozkoumaného, nové zdroje energie jako klatráty methanu, které čekají na své využítí a to bude panečku peněz. Samozřejmě těch neobjevených zdrojů energií tu bude víc. Navíc, i co se týče pokladů jako Troja, opravdu si myslíte, že už je všechno objeveno? Já si to nemyslím. Pořád se něco nového objevuje, ale zpátky k tématu dané věci. Opravdu se nedá v geologii zbohatnout? Není to možné? To, že žijeme v době, kdy je hitem IT, programování, technologie, to už se nepůjde prosadit v ničem jiném než v tomto? Já už mám podané přihlášky a jsem přijatý na Geologii a Stavebnictví. Na IT jsem si přihlášku nepodával, ale to neznamená, že bych nemohl naprogramovat něco jako Google nebo Facebook. Na to přeci školu nepotřebuji, abych něco takového udělal, nebo ano? Vážně se nedá v Geologii zbohatnout? Moc Vás prosím, vy jste vzdělanější a světem znalý, vy budete vědět, jak mě poradit a co bude pro mě nejlepší. Moc Vás prosím, poraďte mi
Tady jsem dokonce našel odkaz na Top 100 nejlepších prací v Americe a je tam i ropný geolog, jsem málem zazářil radostí, ale nevím, jestli je možné se tak vyšvihnout, abych založil firmu, začal podnikat a stal se ze mě miliardář. Tak, co vy na to?
Chytrému napověz, hloupého kopni do zádele. Tady se Vám snažila docela vážně poradit spousta lidí a Vy neustále prosíte a prosíte o radu. Když jste nedokázal ani jednu z nich pochopit, jste spíše rozumu zpomaleného a ty jedničky a úspěchy ve škole Vám já teda ani trochu nevěřím. Už jenom to protivné naléhání je dost ubohé a nesvědčí to průbojném charakteru a inventivní osobnosti, což jsou stěžejní pilíře k životnímu úspěchu, ať už se jedná o jaké-koli zaměstnání. Vy podle mne neuspějete vůbec nikde. Tak přestaňte snít o nějakém extra úspěšném životě.
Jako "baviče" Vás teda vůbec nevidím. Vy byste publikum dokázal otrávit během pěti minut a všichni by z Vašeho představení odešli jako jeden muž. Docela by mne zajímalo, na kterých stránkách jste tak nesmírně populární a k popukání. Tady jste dokázal několik lidí maximálně trochu vytočit, mám-li být slušná. I když mám ve zvyku pokaždé číst vlákno celé, abych měla přehled, tak u Vás se mi poprvé stalo, že už jsem ke konci Vaše reakce na odpovědi ani nedočítala. Je to na jedno brdo, opakujete se kolem dokola a jste nudný.
Dobrý den, ano, spousta lidí se mi snažila poradit, ale ty rady ve mě nevzbudily přesvědčení. Co se týče mých úspěchů a jedniček, je to pravda. Mám samé jedničky na vysvědčení, sem tam nějaká ta dvojka, ale to je jedno. Olympiády, jazykové certifikáty, různé vědomostní soutěže, to je vše pravda, dokonce jsem se dostal na základě jedné soutěže pořádané Univerzitou Karlovou bez přijímacích zkoušek a na VUT na Stavební inženýrství do průměru 2,0 rovněž, takže jsem špička mezi spolužáky u nás ve škole
. Protivné naléhání? Jsem průbojný, a to dost. Kdyby jste mě poznala osobně, divila byste se. No co, klidně se můžeme sejít v nějaké restauraci, vy nebo někdo jiný tady. Stačí, když mě povíte kde a dojdu tam
. Já neuspěji? Omyl! Budu úspěšný, cítím To v sobě, vím, že jsem víc než kdokoliv v mém okolí. Vymykám se profilu této generace, jsem jiný než ostatní, proto mám šanci něco velkého dokázat. Já nejsem bavič? Všude, kde se ukážu, zavládne zábava, i tady na internetu. Ve škole jsem tak zábavný, že i děvčata jsou do mě zamilované a musím je korigovat, abych se nezbláznil. Všeho moc škodí, a i estrogenu kolem sebe. Klidně jsem dám odkaz i na nějaké další vlákno, kde řeším výběr oboru, stačí říct a hodím ho sem
. Tam ale nejsem zábavný. Promiňte, ale nemusíte si vylévat vztek na mě. Muselo Vás dnes hodně něco vytočit, nebo jste naštvaná na to, že jste v životě nic nedokázala a teď když vidíte tady na poradte.cz někoho, kdo se chce stát úspěšným a bohatým, potřebuje poradit, a vy ho takhle odsoudíte? To, že nejste možná s prominutím nikdo, neznamená, že se bude chovat hnusně i k ostatním. Když mě pomůžete, možná pomůžu někdy Vám
.
Výborná a ukázková reakce "postřelené husy". A mně dobře známá, od lidí Vám podobných. Asi se mi to podařilo a přece jenom jsem píchla do toho "bolavého", že?! Ale já nemám na rozdíl od Vás potřebu dokazovat zrovna Vám, kdo jsem. To se nezlobte, ale na něco podobného jsem až příliš nad věcí.
Měl jste rovněž zůstat nad věcí. Opravdu úspěšný člověk se nechvástá. Vy jste jenom nezdravě sebevědomý a dám hlavu na špalek, jestli se to neprojevuje pouze na "papíře". Tím myslím tyto stránky a možná i jiné, kde se nadutě holedbáte svými znalostmi a úspěchy, protože vystupujete anonymně a spoléháte se na to, že si to nikdo nemůže ověřit. Ale tím můžete oslnit hodně málo lidí. To jsou jenom "kecy, kecy, kecičky".
Já Vám ale jednu radu dám. Pročtěte si životopisy alespoň tří mediálně známých lidí, kteří ve svém životě skutečně něco dokázali a stali se světově známí a bohatí. Čtěte jak a za jakých okolností došli k úspěchům a dokázali to, po čem Vy prahnete a přemýšlejte nad sebou. Pak se sem vraťte a napište nám, který z nich začínal tím, že ztrácel čas na nějaké poradně a vyzvídal od jiných lidí jak se má stát úspěšným v životě, kterou školu si má jako génius vybrat, co má vymyslet, aby se z něj stal milionář, neboť on sám "cítí v kostech", že k tomu má veškeré předpoklady, neboť je výjimečný ve všech směrech. Napište nám, který z nich seděl u počítače, měnil si přezdívky a ztrácel čas kladením otázek kam jít studovat, co má dělat za obor aby co nejdříve zbohatl.
Ale v jednom máte pravdu. Fakticky se vymykáte určitému profilu lidí, protože mezi těmi jste skutečně výjimečný. Schválně Vám nebudu říkat kterou skupinu mám nyní na mysli, spoléhám na Váš absolutní talent co se důvtipnosti týče a určitě na to přijdete bez pomoci.
A ještě něco. Znova jsem si přečetla Vaši výtku, že jsem Vás já nepřející zlostná nicka odsoudila za to, že se na poradně cz. ptáte, jak se máte stát úspěšným a bohatým a promiňte mi, ale to je od takového génia přinejmenším dětinské, to Vám určitě v tom zápalu jen tak ujelo pod prsty, že.
A s děvčaty to také nepřehánějte a moc ten zástup nekorigujte, Vy to určitě zvládnete. To víte "fanynky", to patří k věhlasu vašeho kalibru, jako bota na nohu. Ale ty estrogeny si naopak raději kočírujte. To by bylo blbé, kdyby se Vám opratě vymkly z ruky... Tak doufám, že Vás tentokrát moje odpověď uspokojila a že Vám bude k užitku.
Suzy, v jednom se pletes. Tazatel ma prece perfektni analyticke schopnosti, takze je mu jasne, ze na internetu zadna anonymita neexistuje. A treba prave na to spoleha.
Máte absolutní pravdu s tím, že na internetu žádná anonymita neexistuje, Pane Neznámý .
No jako analytik situace a odhad na druhého člověka, máte za 5. To Vás ani na chvíli nenapadlo, že bych mohla už být v důchodu? Takže já si tady mohu brouzdat, jak a kdy se mi zachce. Já jsem si své zařídila a už se jenom BAVÍM. Pokud tedy dovolíte, vy jeden kujóne. A co se týče těch úspěšných milionářů-miliardářů, nejsou zdaleka všichni z dob komunismu. To jsem Vás měla za chytřejšího. Ve kterých stojatých vodách jste je proboha lovil?
A co se týče toho pokoje vytapetovaného dipolomy, to snad opravdu nemyslíte vážně. To je jako kbybych tady napsala, že já si mohu své pokoje tapetovat dolarama, nebo eurama, co Vy na to? Je to jak říkám, kecy, kecy, kecičky. A v pohodě, já jsem v naprostém klídku. Ale Vy už jste jaksi rozvrkočený. Jste student STŘEDNÍ školy a už máte celou zeď plnou diplomů a certifikátů. Gratuluji, dalo to asi dost práce si je doma namalovat. Ale chápu to, nic jiného Vám asi nezbývá. Přesto ve skrytu duše doufám, že na tom tak blbě ještě nejste. A víte jak tohle dopadne Vy analitiku? V tomto vlákně už Vám zakrátko nikdo kromě mne, neodpoví. Já odpovídám, protože mne to ještě baví. Ale už cítím, že ztrácíte dech a začínají Vám chybět zajímavé argumenty a to je blbé, neboť se s Vámi začínám nudit.
A ještě něco jsem Vám chtěla říci. Místo "prefekt", jste měl použít přezdívku "perfekt". Ani tohle Vás nenapadlo...Holt jak říkám, nikam to nedotáhnete, bohužel.
No uvidíme Mp, zatím se projevuje jako dost "tvrdý ořech". Ale věřím, že se v něm nakonec něco přece jenom posune tím správným směrem a on uvidí ten správný obraz svého "Já" a nezůstane v bludu Doriana Graye.
Další spřízněná duše, která má certifikáty a diplomy, jako já Máte pravdu, v normálním životě a businessu mi to bude k ničemu. Tady na to se hraje pouze na akademické půdě. Já chci dělat To, co mě baví a zároveň být v tom úspěšný a zbohatnout. Těmi certifikáty a diplomy mám obsypanou celou zeď nad postelí, samozřejmě, pohled na ně mě zvyšuje již tak velké sebevědomí, když každé ráno vstávám. Co si teda myslíte, že bude lepší a pro mě přínosnější? Studium Geologie nebo Stavebnictví? Děkuji za radu
Zde vidíte, že ani jedničkáři to nemají v životě lehké, neumí se rozhodnout,, neorientují se. K čemu mu to premiantství je?
Ano, řeknu vám, že na prd, sám jsem takový byl, a dnes jsem celkem úspěšný kuchař (zatím všichni chválí) ale v 50 letech jsem si představoval něco lepšího. A až nám to pan ministr ještě znepřijemní, tak fakt nevím co budu dělat. Ještě platit za svojí práci, to asi nedám.
No vidíte, konečně sblížená duše. Vy jste opravdu takový byl? Takový, jako já? Tak vidíte, že to myslím vážně s tím prosazením se ve světě businessu. Je možné tedy založit firmu v Geologii a vypracovat se, nebo mám jít radši na to Stavebnictví? Jsou tyto obory dobrou volbou nebo jsem si měl zvolit něco jiného z mnou vyjmenovaných oblastí výše, kde taky vynikám? Co myslíte tím pan ministr ještě znepříjemní? Jaký ministr? Co znepříjemní? Je to snad Pan Babiš?
ahoj, ty CHYTRÝ CHLAPEČKU...už teď jsi opravdu vyjímečný...
to k nám - veliká stavební firma přišel jednou takovej mladej ambiciozní šulda, kterýmu maminka určitě ráno učesala vlásky a ujistila ho že všici padnem na prdel jen ho spatříme...no..makali jsme celej den na vyřešení průserů na stavbě, od účetní přes stavoše až po ředitele divize, všichni jsme lítali a v tom došel...BŮH...v růžové košili politej nějakým úžasným parfémem...svět se zastavil...a BŮH řekk...chctěl bych tady pracovat, chci milion ročně, auto, noťas, mobil... náš perfektní šéf...(opravdu skvělý chlap) mu řekl..takových inženýrů jako seš ty naseru kybl...
takže hochu, jdi do řiti s jedničkama, honit triko si jdi na pískoviště, žákajdou si stránku po stránce vytapetuj pokojíček, a pak...SI KONEČNĚ VYTÁHNI TU HLAVĚ Z ŘITI ! .--...jedničkáří ..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.