Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s Wi-Fi

Od: kreki* odpovědí: 15 změna:

Dobré odpoledne,

mám takový menší dotaz. Je mi už 14 let a každý se mi směje, že nemám wifi. (Toto píšu na internetu z mobilu, načítání této stránky zabralo 15 minut)

Samozřejmě jsem se rodičů zeptal jestli by mi ji nepořídili. Se smíchem můj návrh zamítli. Co koukám na notebooku, okolo je spousta wifin, avšak zabezpečených. Kamarád mi poradil ať se některého majitele té wifiny zeptám, jestli by mi nedal heslo když mu nějaký ten peníz přispěju. Bohužel je tu "menší" problém. Nevím kdo je majitel, jestli bydlí u nás v bytovce nebo na druhém konci vesnice...

Tak se chci zeptat, jak bych to mohl zjistit..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Většina lidí používá wifi s dosahem jen pár metrů, takže ty nejsilnější budou z tvé bytovky.

kreki*
hodnocení

A věděl/a by jste jak zjistit koho ta wifi je? Je možné že to budou sousedi v našem patře, ale spíš ne. Jedni mají internet přes kabel a druzí sousedi jsou starší pár, takže netipuju že by měli wifi. Kdyby měli vnoučata, která by k nim jezdila, tak bych i věřil že kvůli nim ji koupili, ale bydlím v mojí bytovce už přes 2 roky a zatím k nim nikdo nikdy nepřijel.

Taky mám internet přes kabel a nehodlám u něj sedět. Vezmu notebook do postele, do kuchyně atd. Je to pohodlnější. Jsou jen dvě možnosti jak to zjistit. Buď se slušně zeptat, nebo jim vyhodit pojistky a zkontrolovat, jestli padla wifi. Podle názvu wifi to nepoznáš?

horak*

Musíš si uvědomit, že zjednodušeně, WiFi je distribuce Internetu bezdrátově, ale jeho zdroj se do té distribuce (WiFi) musí nějak dostat. Většinou z kabelové přípojky poskytovatele Internetu. Tzn. ti sousedi co mají kabel mají asi i tu WiFi.

kreki*
hodnocení

Aha. To mě nenapadlo. To měl táta taky. Tak díky :)

olaf71*
hodnocení

0x

smát se někomu, že nemá doma wifi, se mi zdá víc než přihlouplé. příště se budou smát někomu jinému, že má doma jen jednu wifi síť.

kreki*
hodnocení

Mě taky, ale s tím nic nenadělám.

hodnocení

0x
Na notebooku máš internet jak? Kabelem? Nebo máš notas bez netu?
kreki*
hodnocení

Já teď jedu na internetu z mobilu. Udělal jsem si z mobilu takový mini- routr. Jmenuje se to "Tathering a přenosný hotspot"

iz*
hodnocení

0x

K WiFi ti tu už poradili přede mnou. Já se pozastavím u toho výsměchu: Tobě už je 14 let a dovolíš každému, aby se ti smál, že nemáš WiFi?

To by sis měl s "posměváčky" srovnat.

Volba, jaký internet a jaký přístup k internetu používáš, je totiž jen na tobě a tvých rodičích. Nikomu dalšímu do tvé volby nic není!

lmgify
hodnocení

0x

načítání této stránky zabralo 15 minut

V menu teto stranky (ten oraznovy pruh) se prepni na mobilni verzi techto stranek (ten symbol mobilu) nebo rovnou běž na m.poradte.cz . Melo by se to nacitat v ramci jednotek sekund. Patnact minut je blbost i pro plnou verzi stranek nacitanou pres nejake pomale mobilni spojeni typu GPRS, ktere dnes uz stejne nikdo nepouziva.

lmgify

... ten oranžový pruh ...

lmgify
hodnocení

0x

Vy doma nemate internet (krome toho pripojeni pres mobily)? Jestli mate treba ADSL nebo neco podobneho (kabelovka, ...), tak ti staci si jen sehnat Wi-Fi router a pripojit ho do te zdirky.

Ty WiFi routery dneska lidi vyhazuji zadarmo, tak si nejaky seber (procitej inzeraty, nabidni, že si ho zadarmo odneseš, dej si inzerát, že si zadarmo odneseš starý WiFirouter, zeptej se ve škole, třeba se někomu doma válí starý, už nepoužívaný router, ...). Všichni chteji ty nejnovejsi 802.11n, takze ty stare 802.11g uz opravdu nemaji zadnou cenu.

lmgify

Jestli doma ADSL nemate, tak se podivej, na kterou WiFi by jsi se chtel pripojit a pak si dej na dvere domu (nebo do schranek okolnich domu) napis, jestli by se ti majitel mohl ozvat, ze mas pro nej zpravu/nabidku/...

Mobily maji dnes limity 1,5GB. Kolik mas? Pri tech 1,5GB by se to dalo pouzivat i jako hlavni pripojeni na Internet. Samozrejme pokud chces travit hodiny na Youtube a sosat z torrentu jak protrženej, tak na to ti ta data stačit nebudou.

Schvalne si na ten mobil nainstaluj aplikaci, ktera ti meri přenesená data a koukej se, kolik dat spotřebuješ za den/mesic.

1/4 Cechu ma plan v mobilu s limitem 1,5GB - clanek.

Jinak nekdo ( @Kangaroo ) tady popisoval, jak ziskat Internet asi 100MB/den za asi 200Kc na 3 mesice ( nasel jsem to!). Viz take zde.

horak*

Ještě pozor na to, aby "příjemce" Intenetu (ten co má s poskytovatelem smlouvu) neporušil smluvní podmínky. Poskytnutí služby bez vědomí poskytovatele. Bude-li "černý" odběratel mít nějakou ilegální aktivitu, tak problém bude mít ten, na koho je smlouva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]