Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám nový(a v pořadí 1.chytrý telefon).Dnes se mi povedlo doma připojit na internet,nainstalovat hru(díky Vašim radám).Teš by mě ale zajímalo,jestli a jak se připojím na internet venku-třeba na Václaváku,v čekárně u doktora apod.Doma jsem se připojil k wifi.Normálně to mám ne pevno přes telefoní přípojku ale připojil jsem se na wifi a poté telefonem jsem zadal údaje mojí wifi a bylo to.Co ale zadám někde venku?Vidím u lidí,že si třeba čtou u doktora v čekárně zprávy a tak.Ale tam mi údaje mojí wifi která má dosah po domě nebudou nic platné.Nerozumím tomu,tak se ptám jak pitomec.Děkuji za odpovědi.
zřiďte si internet od mobilního operátora. ne všude se připojíte a ne všude budete znát heslo k wifi.
@Kangaroo se tady porad ohani internetem pres mobil na SIMku od O2 na 3 mesice za 200,-Kc a limitem 100MB/den (3GB/mesic). To neni vubec spatne. Kupuje to na Aukru. Hledej tam " O2 SIM internet" .
Já mám internet od mobilního operátora-je zadarmo.200mb plnou rychlostí(asi 10Mb) a potom se zpomalí ale je pořád zadarmo.Při dobytí se rychlost obnoví.na dalších 30 dní,A opět po spotřebě 200Mb nebo 30 dnech(pokud se 200mb nespotřebuje) se zpomalí.Já to mám jen vyjímečně.200 Mb není moc,ale weby společnodti Mafra(například lidovky.cz se nepočítají do spotřebovaných Mb.Jen jsem chtěl vědět jak to funguje venku.Takže se mi nabídniou sítě a já si vyberu třeba tu s nejsilnějším signálem.Jinak mam Mobil.cz kartu.
doplněno 07.07.14 13:29:Jo a ještě tady je napsáno,že stahování přes wifi se nepočítá do stažených dat.
Jinak věem děkuji.
stahování přes wifi se nepočítá do stažených dat.
Samozrejme, ze se nepocita. Ta data totiz vubec nejdou pres sit operatora. To je cely ten vtip WiFi. Mobil posila data mista na zakladnovou stanici mobilniho operatora na ten pristupovy bod WiFi. Internet u mobilnich poskytovatelu je drahy a uz z technickeho a pravniho principu bude vzdycky drazsi nez WiFi (v oblastech, kde je natazena dratova infrastruktura).
Tak bud budete v dosahu veřejně přístupné wifi a připojíte se na ni. Pokud v dosahu nebudete, budete muset využít připojení přes operátora, což je však placené.
doplněno 07.07.14 13:45:@praivo to jsem netušil, info napsal až po mé reakci .
Telefon ti zobrazi seznam WiFi siti v okoli. Na jednu kliknes a zvolis "Pripojit". Zadne heslo tam nebude nebo ti ho ten podnik rekne, protoze jsi jejich zakaznik.
Tvemu telefonu je jedno, jestli je tvoje WiFi pripojena dratem do Internetu nebo jestli ty pakety nosi trpaslici. On uz nic za WiFi stejne nevidi a je mu to i v podstate jedno. Jeho komunikacnim partnera je ta WiFi a s tou se spojil.
Stejne jako jsi si pripojil na WiFi doma, se pripojis i na jinou WiFi venku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.