Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenšení formátu fotografií

Od: ahoj* odpovědí: 6 změna:

Ahoj lidi chtěl bych poradit, znáte nějaký program pro hromadné zmenšení fotografií. Už mě nebaví každou zvlášt otvírat v malování :-D díky moc za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
02.07.11 14:00
hodnocení

0x

irfan

bena*
hodnocení

0x

Nejlepší je ve foťáku nastavit formát fotografii. Já preferuju VGA-640×480, ale běžné fotoaparáty umožňují více rozlišení i větších.

V IrfanViewu je funkce Dávková konverze, kde vyberete fotky, které chcete upravit a zvolíte, co s fotkou - ve Vašem případě to bude změnšení rozlišení na určité rozlišení a spustíte proces. proces netrvá dlouho, je celkem rychlý.

reeve*

Pokud to váš foťák umožňuje, vřele doporučuji nastavit rozlišení (formát) mnohem větší. Nejen že 640x480 je nedostatečné pro tisk i těch nejmenších fotografií, ale na současných obrazovkách se zobrazí jen jako malý obdélníček. A co teprve na těch budoucích, na nichž si my nebo naše děti budeme prohlížet fotky po letech. Vzhledem k ceně harddisků (což je relativně nejvhodnější trvalé úložiště fotek) by neměl být problém ukládat fotky i v nejvyšším rozlišení, jaké foťák umožňuje.

Zmenšit (i hromadně) se to dá vždycky, vrátit na původní vysoké rozlišení nikoliv.

hodnocení

0x

Nejjednodušší je podle mne RESAMPLER - viz. bmbx. 100% spokojenost. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]