Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Americké sušenky cookie

Od: mrnousek* odpovědí: 4 změna:
Zdravím ^^
V lidlu jsem si koupila sušenky cookie a moc mi chutnaly.. :) ale jsou doost drahý :D tak bych si je chtela upect.. nemáte někdo recept, aby chutnaly jako sušenky a né jako podrážka? :D
Mrnousek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já toto, přiznám se nepeču, ale dcera často ano. Zeptala jsem se a recept je tedy od ní. Je téměř shodný, jaký se zde mihl již v jedné diskuzi:

Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice,50 g kakaa,1 vanilkový cukr,1 lžička sody,1 lžička skořice,1/4 lžičky soli,3 lžíce mléka, 350 g nasekané čokolády, 2 vejce,220 g másla.
POSTUP:
V míse smícháme všechny suché suroviny (mimo čokolády). Do druhé mísy dáme mléko, vejce a máslo a také smícháme. Sypkou hmotu postupně přesíváme do druhé mísy k máslové hmotě, důkladně propracujeme! Nakonec přidáme nasekanou čokoládu a propracujeme. Poté čajovou lžičkou děláme na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky, dál od sebe, protože se roztečou. Pečeme na 180c 9-12 minut, podle toho jak nám peče trouba. Uchováváme nejlépe v uzavíratelné doze, tam vydrží i 14 dní. Nesmí zvlhnout!

hodnocení

3x

jen poznámka: pravé americké neupečete... jejich návody striktně vyžadují polotovary určité značky, žádné 20dkg hladké mouky... ale přímo 20dkg nějaké směsi. :( Pokud Vás trápí, že jsou po upečení suché a tvrdé jako podrážka, vzpomeňte na linecké... po upečení to skoro není k jídlu, ale nechá se to provlhnout (marmeládou) a najednou je to vláčné... Zkuste je tedy po upečení nechat provlhnout v nějaké studenější vlhčí místnosti. *palec*

hodnocení

2x

Už se to tu několikrát řešilo, za kvalitu receptů ovšm neručím - nezkoušela jsem.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

mrnousek*
hodnocení

0x

Děkuju moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]