Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recept na cookies

Od: dagm odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,kdysi jsem si koupila časopis Dáša a v něm mě zaujal recept na cookies. Vím, že byl velmi jednoduchý, cookies se při upečení roztekly, ale v mezích normálu. Bohužel tento recept jsem někam založila, nemůžu ho najít. Nemáte prosím někdo tento recept? Vím, že časopis byl z 2. poloviny tohoto roku... Nebo nějaký jiný osvědčený recept? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

200 g nalámané hořké čokolády
100 g polohrubé mouky
100 g másla
75 g cukru
50 g nasekaných ořechů
1 vejce

Postup:

Rozměklé máslo smícháme s cukrem do pěny, dále přidáme mouku, ořechy, vejce a čokoládu. Vše důkladně promícháme. Na plechu s pečícím papírem tvoříme malá kolečka těsta, která následně ozdobíme ještě kouskem čokolády. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Včera to pekla dcera, podařilo se. Recept je z internetu.

sebod*

Na internetu stačí dát do vyhledavače cookies a je tam plno receptů. Mě pak šla z toho hlava kolem, podle kterého to vlastně udělat *zed*

knopka*
hodnocení

0x

mimibazar.cz/... Jinak tam na té stránce zadejte do okénka cookies a vylezou i jiné recepty těch sušenek a máte tam i fotky a komentáře tak mrkněte :).

karina*
hodnocení

0x

dagm. až budet mít cookies, zkuste ještě Masarykovo cukroví . Je to předpis jeho ženy Charlotty, vlastně je to vylepšené americké cookies:

300g hl.mouky, 100g cukru moučka, 200g Hery,1 žloutek, 150g lískový ořechů Můžete dát i vlašáky, pak ale 180g). 2-3 lžíce kakaa.

Celé lískové oříšky namočíte na noc do vody. Pak uděláte těsto, zapracujete do něj ty změklé celé ořechy.Rozdělíte těsto na 3 díly a z každého uděláte váleček o průměru 4-5 cm.Každý zabalíte do folie a dáte do lednice pořádně zchladnout. Nakonec ostrým nožem nakrájíte 5mm látky, které pomalu upečete a ještě horké obalíte v moučkovém cukru. Karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]