Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet

Od: andrejka115 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, už něco přez rok trpím zarůstáváním palce na pravé noze. Vždy to bylo, že se to dalo pokaždé vytáhnout, ale cca. před 3 měsíci se mi objevilo červené až fialové zrudnutí. Teče mi z toho hnis a nevím co stým.. Mamka mě pořád chce vzít na pedikuru, ale nechci, aby mě nato někdo šahal, sama si nato nemůžu ani sáhnout, natož tak pedikurka. K chirurgovi se bojím, že mě strhne prst a taky se bojím, injekce do prstu . Co mám dělat? Jak to mám po domácky léčit. Mám to hodně fialové, a teče mě z toho hnis.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Mazej k doktorovi - injekce do prstu trošku bolí, ale ne moc... Prst ti nestrhne - možná nehet, ale pořád je to lepší, než aby ti upadl prst...

Vyber si slušného chirurga a s jeho návštěvou neotálej...

;)

1jara*
hodnocení

2x

Zdravím, černá mast je jistě dobrá, ale pokud hrozí kangréna, je už na domácí léčbu pozdě.

martinaa*
hodnocení

2x

V nemocniční lékárně si pořiďte roztok Rivanol, hustě nalijte na čistou gázu, přiložte na infikované místo a celé to omotejte nebo zalepte. Tři čtyři dny nekoupat, nesmí na to přijít voda ani špína, pak zopakujte, dle potřeby třeba pětkrát dokola. Rivanol se používá v chirurgii aumí skoro zázraky, mě nedávno zachránil právě před stržením nehtu a operací:)

doplněno 24.06.12 20:17:

Ještě jsem zapomněla dodat, že mi to poradila doktorka ve výslužbě, známá:) Takže dle mne zkušený člověk.

askmenow*
hodnocení

2x

Šup na chirurgii, jak už je psáno výše. Už je to v moc pokročilém a vážném stavu. Kašli na jakékoli zaručené triky a masti, známá měla něco podobného, za žádnou cenu s tím nechtěla nikam jít a skončilo to otravou krve a dlouhým řešením lékařů, zda nebude třeba prst amputovat. To za to nestojí.

doplněno 24.06.12 20:02:

... tam se poraď, třeba ti ani nehet trhat nebudou, ale oko odborníka je rozhodně lepší, než rada laiků po netu ;)

Jj,když jsme to zjistili u syna taky nikam nechtěl a měl to taky super,ani kouknout se na to nedalo,jak to bylo hnusné!Pomalu jsme ho klacka (měl 17) museli k lékaři dotáhnout smykem!

Každopádně v pokročilém stádiu je lepší léčba lékařem než laická léčba.

hodnocení

1x

Zdravím andrejka,

toto mě také minulý týden trápilo. Já jsem to řešila tak, že jsem to nejprve pořádně vydesinfikovala. Poté jsem na to dala černou mast - samoleceni.cz/... Následně jsem to zalepila. Tu černou mast jsem dávala pouze na noc. Přes den jsem to nechala volně. Za tři dny jsem to zkusila zmáčknout a vyteklo spoustu hnisu, další dva dny jsem tedy dávala černou mast a poté to bylo OK.

Tady to máte docela dobře rozebrané:

* lecbanehtu.eu/...

* health.ic.cz/...

Přeji brzké uzdravení. Anzionka.

hodnocení

1x

Dobrý den. Určitě by to chtělo doktora. Aby pak už nebylo pozdě. již se to zde řešilo, zadejte si do vyhledávání a pročtěte si diskuze o tomto problému. zde jsou jen některé z nich. Ale nepodceňujte to, abyste o palec nakonec nepřišla.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

sovikova
hodnocení

0x

Zkuste léčbu náplastí, skvěle je popsána na health.ic.cz/..., nebudete-li pozorovat během několika dní pozvolné lepšení stavu palce, navštivte svého lékaře. Ihned ho navštivte v případě, že budete pozorovat zhoršení stavu palce či zhoršení Vašeho celkového zdravotního stavu.

Z chirurgických metod pak na prvním místě doporučuji tzv. "dlahování palce"pomocí krátké plastové hadičky, která se nasadí na okraj zarůstajícího nehtu a chrání tak okolní kůži. Ale tuto metodu provádí málokterý chirurg.

majkys
hodnocení

0x

Ahoj někde jsem četla že se má pod nehet strčit kus papírku nebo něco aby to ten nehet nadzvedlo. STrkám si pod nehet toaletní papír a zdá se že už budu mít klid. ze začátku jsem si na to dávala nastrouhanou bramboru obvázala a nechal přes noc a pak ten papírek.

lemar0

Taky jsem se se zarůstajícím nehtem na palci u nohy trápila několik týdnů. Taky jsem mačkala 3x hnis a vždy se to trochu zahojilo. Pak jsem se palce už nemohla ani dotknout. Byla jsem tento týden na chirurgii na řezání. Bála jsem se tak, že jsem snad vypotila 2 litry potu, ale vůbec to za ten strach nestálo. Dr. to opíchal 2 injekcemi /sice bolely, ale dalo se to vydržet/ a pak jsem už nic necítila. Musel odříznout část nehtu a tu kůži, která přerůstala nehet. Byla jsem už i na převazu a teď budu týden čekat na vytažení stehu. Doufám, že už bude pokoj. Nebojte se, opravdu to nestojí zato zbytečně trpět. A pokud to ještě není vrostlé do masíčka, v nemocnici synovi doporučili pod nehet zasouvat gázu a zakapávat jodem.

Ano to oravdu funguje mě to takhle léčil ortoped ale nepouzil papírek ale gazu napustenou dezinfekcí

profipedikuracz
hodnocení

0x

Dobrý den,

dnes se již dá zarostlý nehet vyléčit i jinak než nepříjemnou chirurgickou operací. Existují tzv.nehtové novnátka - nehtové špony nebo také nehtové korektory, pomocí kterých lze účinně a bezbolestně zarostlý nehet léčit. O těchto možnostech se můžete více dočíst na www.lecba.nehtu.cz a také můžete získat kontakt na pedikéra, který tuto metodu aplikuje.

Zarostlý nehet

ernie*
hodnocení

0x

Léčba následku-DOKTOR A CHIRURGIE. Vím o čem mluvím, taky jsem v pubertě trpěl. Zákroku se netřeba bát.

Léčba příčin-prevence, pedikůra, hygiena, správné stříhání nehtů apod. Lékař poradí.

des*

Odkaz na léčbu nehtů je výše uveden špatně,tento je dobře lecba-nehtu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]