Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlej nehet?

Od: lujs® odpovědí: 50 změna:

Zdravím všechny.*slunce*

Poznáte někdo podle fotek jestli se jedná o zarostlej nehet?.?.? Díky za odpovědi.

Zarostlej nehet?

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
"Luisi", bude to bolet ještě tak pár dnů, na obou stranách nehtu je otevřená rána, tam, kde má být nehet. Heřmánek, jsem používala před lety, pro děti. Urychluje hojení. Dovolím si něco přidat, našla jsem to i na netu. Heřmánková mast, byla by na prst vynikající.Heřmánková mast na špatně hojící ranyTradiční přírodní přípravek s obsahem šetrně destilované silice z květů heřmánku pravého (Matricaria recutita) se standardizovaným obsahem účinných látek alfa-bisabololu a chamazulenu. Obsahové látky silice heřmánku (především alfa-bisabolol a chamazulen), mají při aplikaci na pokožku protizánětlivé účinky, působí ale i proti bakteriím, virům a stimulují imunitu. Heřmánek se používá při špatně se hojících ranách a vředech, ekzémech a vyrážkách, na podporu zhojení jizev, nahemoroidy(hemeroidy). Díky vysokému obsahu glycerinu a speciální formulaci přípravek omezuje ztráty vody z pokožky, což zvyšuje jeho účinnost. Je vhodná k péči o pokožku při drobných povrchových poraněních, pro urychlení hojení poškozené a rozpraskané kůže, při opruzeninách a k promaštění suché pokožky, na ošetření pokožky po spálení sluncem nebo po ozáření rentgenovými paprsky nebo radioterapii. lekarna-doma.cz/... 3 dny a noha bude v pořádku.doplněno 27.01.12 03:59:Zbytek Heřmánkové mastičky se dá do lednice a může se ještě použít na jiné rány.

hodnocení

A ještě tady.

doplněno 26.01.12 10:24:

Myslím to místo vpravo. V neděli sem to ustřihl nůžkama tak blbě že dneska to vypadá takhle.

Zarostlej nehet? #2

hodnocení

0x

No,sakra,ten je pěkně zarostlej,takže víte kam jít,že?Šupky,dupky na chirurgii,(někde to dělá i obvoďák,pokud je chirurg),tam vám ho lokálně umrtví jednou včeličkou,a pak vytrhnou,nebolí to,nebojte!Ten nový by měl již být v pořádku,ovšem,někdo s tím mívá potíže celý život,ale myslím,že jsou podstatně horší bebínečka;)

ahasver4*
hodnocení

0x

Teda,musím říci,že ty ptáčky z jelena vypadaly líp.:)Mazal bych s tím k obvoďákovi a pak na chirurgii..nejvyšší čas!

doplněno 26.01.12 10:40:

Zapomeň na to,to jen tu jedna skvělá kuchařka dala včera fotky toho co vařila.Asi jsi je neviděl..Něměl jsem to psát,netýká se to Tvého problému..

des*

Lujsi,kup si v lékárně Canespor,je možné že máš i plíseň,potom si spiluj pilníčkem na nehty asi1/2cm od kraje nehet po délce,až k lůžku,tím se zeslabí a zvedne.Potom nemusíš na chirdu,žádné trhání,četl jsem to na internetu a udělal,je to dobrý tah.

doplněno 26.01.12 10:48:

Ještě,,,,,takhle se nehty na nohách nestříhají,mají být rovně,pak nezarůstají

hodnocení

Desi nebyl by odkaz na ten článek na netu?.?.?

doplněno 26.01.12 10:50:

Desi já je takhle zešikma stříhám pokaždý protože se mi trošku zakrucujou a jakoby zarůstaj.

des*

Jdi na odkaz kapkynaděje,je to tam.

hodnocení

Jaký ptáčky z jelena?.?.? *nevi*

doplněno 26.01.12 11:55:

Ahasver4 dejte odkaz na tu otázku z těma Ptáčkama z jelena, já to teď nemůžu dostat z hlavy.*smich*

doplněno 26.01.12 12:39:

Je to todle poradte.cz/...?.?.?

hodnocení

Já sem si myslel že sem si jenom ustřihl i s nehtem kus kůže protože to krvácelo.

Zdravím Lujsi. Mrkněte sem: lukynovo.blogspot.com/... A posuďte sám...

hodnocení

Kapkonaděje, BRRRRR. jenom připohledu na ty fotky se mi dělá blbě. Během dneška to přečtu a uvidím co s tím provedu.

Desi, to broušení jako po ploše?.?.?

des*

Ano,tak jsem myslel že na to přijdeš,v tom odkazu mají prostředkem,ale je lepší 1/2cm z boku,na obou stranách,až k nehtovému lůžku.Nebolíto,není to protivné,jen to neprodři durch,upadlo by to,ikdyž,,,,onic nejde a ta úleva,,,,,

hodnocení

Desi nemohl sem vědět že myslíte stejnej odkaz jako Kapkanaděje.

Jak sem psal ,, Během dneška to přečtu a uvidím co s tím provedu".

Nejhorší na tom je todle sám nezvládnu protože sem bachratej*smich* a ještě mám v zadeli páteř.*plac* Mámě to asi svěřit nemůžu proto namá cit v rukách a spíš by mi při tom ublížila než pomohla.*nevi*

I s bříškem to zvládnete. Nožku na vysokou židli a to by bylo, abyste to nedokázal! Další z možností je navštívit pedikéra...

doplněno 26.01.12 12:43:

Jinak má pravdu "des", že se nehty na nohou mají střihat rovně a ne tak, jak si je střiháte Vy. Zkuste to napravit, jako prevenci...;)

hodnocení

Teď sem to odchlípl tou náplastí(aspoň trochu), večer po vykoupání to udělám znova a když to bude ráno vypadat špatně tak pujdu na chirurgii.

doplněno 26.01.12 12:46:

Právě že když sem si je stříhal rovně tak v rozích se mi zakrucovaly do masa. Když sem ty rohy zastřihl zešikma tak to přestalo a tak už to dělám aspoň 15 let.

To je nejspíš dobré rozhodnutí. Tak ať to dobře dopadne.

doplněno 26.01.12 13:00:

Ty rohy beru pilníkem, aby se nekroutily do masa...

hodnocení

Díky dám vědět.

doplněno 26.01.12 13:10:

Kapkonaděje to je právě to co nezvládnu.

Mám problém po vykoupání nechat jednu nohu nahoře na vaně a druhou nohou se ve vaně vůbec udržet ,,na nohách"(asi bych potřeboval popruhy)*smich* a ostříhat si ty nehty.

Tak to zkuste v sedě. Nohy hezky namáčet ve škopku a vyšší židličku vedle na provádění pedikury.*smich*.. A teď trochu vážně, ale myslím to v dobrém slova smyslu. Vy jste tak trochu chaotický človíček a tak trochu plašan, že? A neberte mi iluze, protože to je právě na Vás to sympatické...:)

26.01.12 13:45
hodnocení

*pusa**hi*

des*

Fór je v tom,že já mám tu držku také,ale vždycky se nějak zkroutím že se k tomu dostanu ,mně funguje to broušení,mně se ty flastry neudržely.

"des" u Vás je to ale asi jiné. Z Vašich příspěvků mám dojem, že jste chlap, který si "užil" už to své. A tak Vás ani snad zarostlý nehet, nemůže nijak rozházet. Dokopat se snad trochu trvá, ale když už, tak už...Nejste žádný cimprlich, tím jsem si jistá.

des*

Jasnovidko,je to tak,nějak,pravda.

hodnocení

Právě sem po vykoupání. Máma tvrdí že už to vypadá líp.

doplněno 26.01.12 20:23:

Asi to je pravda.

Zarostlej nehet? #3

Je to pravda. Tak snad to bude dobré.;)

svata6*

vypadá to líp, ale zkuste ten řapík, zalít horkou vodou a nechat trochu zchladit a potom třeba na půl hodiny tam dejte palec

hodnocení

0x

Dobrý večer Lujsi. Máma má vždycky pravdu. Noha je nyní suprová, nehet zůstane. Viky

hodnocení

Ale předtím to nebolelo a teď to bolí.*plac**plac*

Ono to přejde, stáhněte to ještě na noc tou náplastí a pokapejte to betadinou, jestli jí máte.

hodnocení

Nepomohl by na to heřmánkovej obklad nebo koupel?.?.?

Lujsi, framykoin by byl lepší.

hop®
hodnocení

0x

Ale Lujsi, už dost těch naturalistických fotek...*nevi*

Anebo sem zveřejním foto své nepovedené obřízky a budeme soutěžit, komu to dřív uhnije a upadne? *smich*

Myslíš že Ti pomůže ještě někdo jiný než študovaný doktor (myslím patologa...) ;)

Ale teď vážně - nemám proti Tobě nic osobního, my Tě už trošku známe, ale pokud si nevinné téma o zarostlém nehtu otevře nějaký náhodný pocestný a uvidí Tvoje fotky, těžko se bude vracet. Admin tady maže mírně erotické fotky a slova jako p*del či ho*no a Tvůj dotaz zatím necenzuruje. Ovšem na sprostá slova je většina lidí zvyklá. Ale u fotografií Tvého nemocného prstu se mnoha lidem může obrátit kufr...

"Hope" - na fotce s nemocným palcem nevidím nic špatného. Když chce někdo poradit, je lepší obrázek vložit. Komu se dělá špatně, není nucen do tohoto vlákna nahlížet, či se k němu vyjadřovat. Někdo má nemocnou rostlinu, jiný třeba zase palec. Je to věc názoru, ale nechápu, proč by měla hned následovat cenzura? To se mi zdá vážné přehnané.*nevi*

doplněno 27.01.12 09:02:

No...Tedy...! *hi**hi**hi*

des*

Lujsi,jak je ta tvoje poslední fotka červeného palce,tak trošku vlevo,to neostré,není to náhodou to co si myslím?Když palec fotíš shora?

hodnocení

Desi ale no tak, nevím co myslíte*hi* ale určitě to není to co myslíte.*smich*

Vzhledem k tomu že to bylo vyfocený těsně po vykoupání tak sem si levým palcem ruky pomáhal pravej palec nohy přizvednout abych ho aspoň trochu narovnal a mohl ho vyfotit tak abych se nad vanou nemusel moc naklánět a nespadl.

krkovicka*
Milý Hope, berte to tak, že málokdo tady dá svou reálnou fotku.Prstik jako prstik a aspon jsme na okamžik zahlédli kousek Lujse ;)

hodnocení

Tak to koupu a mažu heřmánkovou mastí. Už to nebolí. Teď ještě čekat až nehet doroste.*smich*

Všem moc děkuju.*placni**pivo*

hodnocení

0x

" Lujsi" jsem ráda, že Heřmánková mast pomohla. Matka příroda nám pomáhá.

doplněno 29.01.12 23:56:

Zbytek masti dát do lednice.

hodnocení

Právě sem se vrátil z ,,menší" procházky a už to vůbec nebolí. *palec*

SUPER!

doplněno 29.01.12 23:57:

Zbytek masti dát do lednice.

hodnocení

Fakt do lednice?.?.?*nevi* To potom studí.*smich*

hodnocení

Rána už se docela zacelila a nebolí to. Stejně mám ale pocit že mi ten nehet roste víc doprava do masa.

Zarostlej nehet? #4

hodnocení

0x

Teda, chudinko Lujsi, vy jste tomu dal. Vypadá to, jako byste strávil noc ve španělské botě. Navštivte chirurga, udělá Vám zákrok, nebolí to, umrtví Vám to. Pak se musí asi 2 x ještě na převaz. Také jsem to jednou podstoupila, nebylo to tak strašné.

Jinak nehty na palcích nohou si nestříhejte do obloučku, mají tendenci zarůstat. Lepší je stříhat si je rovně a pak jen zapilovat. Brzy se uzdravte.*mala* Jaga.

hodnocení

Babuško Jaguško, vy ste tudle debatu asi nesledovala od začátku, já vím že se ty nehty mají stříhat rovně jenomže já bych asi musel čekat půl roku než mi ty nehty vyrostou tak aby se doopravdy daly ostříhat rovně tak jak se stříhat mají.*nevi*

doplněno 14.02.12 09:35:

Díky za přání.*pusa*

Dobrý den " Lujsi. " Nechci být válečný štváč, ale ta fotka je dost zkreslená.

Noha při focení, by měla být na světlém podkladě, aby bylo vidět, že celý nehet i s prstem, má normální barvu.

Když vás nehet ani noha nebolí, proč nenechat tělo, ať si poradí? Jen to hlídejte.

Mast do lednice. Když je mast otevřená, to znamená, že už byla použitá a chceme jí uchovat, dáme jí do chladna. Většinou v lednicích na dvířkách nahoře, mám některé léky, které potřebují chlad.
Proto jsem napsala do lednice. Viky
doplněno 14.02.12 10:24:

Řekla bych, že nehet je zdravý.

hodnocení

Viky, nehet je sice asi už zdravý ale když palec zmáčknu tak to trochu bolí.

svata6*
hodnocení

0x

tak tohle už se mi taky párkrát podařilo, jednou jsem s tím byla na chíře a tam mi to vyšmikali. Když se mi to po čase objevilo znovu, tak stačila černá mast namazat palec a zalepit a nechat přes noc, během dne jsem to koupala v heřmánku nebo řapíku a jak byl palec rozmáchaný, tak jsem vzala nůžky a zajela s nima pod nehet a ten nehet jsem nadzvedla, zní to hrozně bolestivě, ale když se to rozmočí tak to nebolí a pak vydezinfikovat peroxidem a pak opět černou mast a do týdne bylo vše ok, tak mnoho úspěchu :)

hodnocení

Svata6, já sem po vykoupání zkoušel pod ten nehet ,,zajet" jenom lehce druhým nehtem a zatím to nešlo.

svata6*

musíte tam nůžkama, ale jenom na kousek, když to budete dělat třeba 2x denně, tak Vám to nakonec povolí a dostanete se dál. vždycky, musíte ten kousek nehtu zvednout a on povolí a přeroste normálně

hodnocení

Svata6, bohužel to sám tímhle způsobem (nůžkama) nezvládnu proto si myslím že tím druhým nehtem je to pro mě lehčí.

martinaa*

Lujs, před 14 dny se mi podařilo špatně si ustřihnout nehet na druhém palci než Vy. Jako malá jsem tento nehet měla zarostlý často,ale tohle jsem ještě neviděla. Nemohla jsem došlápnout, chůze v botách byla utrpení, celá půlka prstu natekla, hnis všude...fuj. Už jsem se bála chirurgie... babička od přítele je naštěstí doktorka ve výslužbě.Žádný kysličník (říkala, že černá mast, kterou jsem zkoušela dva dny, je k ničemu, a Višňovského balzám je sice lepší, než nic, ale nic moc). Na takový ten obvazový tampon nalila Rivanol (snad to píšu dobře), takovou žlutou tekutinu, přiložila a celý prst zavázala. Nesmí se na ránu dostat vzduch, a hlavně ne voda, chce to zcela sterilní prostředí. Má se prý nechat tak dlouho, jak je to možné. Takže už druhý týden se prchuji s nohou venku a už jsem se byla dvakrát převázat, ale výsledek super.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]