Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet-rady

Od: nicolas* odpovědí: 13 změna:

Tak tři týdny pociťuju už bolest na palci u nohy...byl jsem stím minulej tyen u chirurga a ten říkal, že je to zarostlý že jelikož to mám podruhé tak mi udělá nějaký zákrok plastika nebo tak nějak to nazval...to je jedno na ten zákrok klidně půjdu jenže je až příští týden tak do té doby si nějak ulevit aspoň... Tak mě zajmá jestli někdo nemá nějaký zkušenosti stímhle. Napsal mi betadinu na to ale to nepomáha vůbec...a palec pomalu nedám ani do boty. Tak pokud by měl někdo nějaky typ jak se zbavit bolesti nebo nějak pomoct si tak pište...j

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roboot*
hodnocení

0x

2x jsem byla na vytrhávání, pak jsem se na to vykašlala.

Se zarostlými neht žiju již 5 rokem, občas se to samo vyhojí a někdy obnoví.

Ale dá se to.

Určitě ale na tu plastiku běžte, budete mít klid. Vemou Vám celý nehet a dají umělý.

nicolas*
hodnocení

Dobře...jenže poříd mi to hnísa...boli to neskutečně a pomalu sním už nemůžu ani hýbat tak bych 5 let nevydržel :D

marenka*

Právě proto máte tu Betadinu, ta to nemá léčit, ale desinfovat hnis. Víte, může se vám z toho udělat ošklivý absces, nebo znekrotizovat tkáň, to není sranda.

Do příštího týdne si můžete od bolesti pomoct dáváním nohy nahoru, pomůže Vám to jak se odkrví a studené obklady. Ne heřmánek, ne teplé.

des*
robote-Určitě ale na tu plastiku běžte, budete mít klid. Vemou Vám celý nehet a dají umělý. cit.Jak můžeš napsat takovou prasečinu?Odstraní se pouze kraje nehtového lůžka a nehet potom roste o to užší a už nezarůstá.
roboot*

Des ty magore, než budeš hlásat do světa svoje moudra tak si oěř fakta.

Buď je klasické vystřižení, jak říkáš v růžku nehtů a nebo je potom operativní plastika celého prstu.

Toto se provádí pokud se zárosty opakují, to je sundání celého nehtu a nahradí ho umělým! Dokonce vlastní zkušenost moje a švagrové jenž plastiku podstoupila.

Nemám víc co dodat...*nevi*

doplněno 12.10.11 20:38:

Ale beru zpět,sorry - ta možnost je i tato, jak říkáš, ale jinak funguje i náhrada umělým.

n
hodnocení

0x

No měl jsem kdysi tento problém a vyřešil jsem ho sám. Jde prostě o to ten nehet NESTRIHAT a stále místo dezinfikovat a odstraňovat hnis. Hlavní chybou je stříhání nehtu, musí se nechat hodně přerůst. V místě, kde vrůstal do tkáně jsem si vkládal kousek folie. Za měsíc bylo po problému.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud by jste chtěl zkusit babskou radu, zkuste bezinku.Je na moc moc věcí. Nedám na ni dopustit. Trpěla jsem na ostruhu přes jeden rok, nic nepomáhalo, poplatky u lékaře, neschopenka, hrozba operace. Po prvním zábalu jsem pocítila úlevu, po třetím jsem byla bez bolesti. Dokončila jsem kůru osmi zábalů a jsem čtyři měsíce bez bolesti. Možná, že to spolu zdánlivě nesouvisí, ale když člověk ztrácí naději ve vyléčení, nebo chce odvrátit invazivní zákrok, uchýlí se k tomu, čemu nevěří, hlavně, když to pomůže. Přísloví o heřmánku a bezince známe skoro všichni, tak proč to nezkusit. Když ne Vám, třeba někomu s ostruhou.

Bezinky jsou ještě zelené, tak by se to mohlo zvládnout. Je potřeba pár lístečků, kdo má možnost, utrhne si každý den čerstvé, jinak větvička vydrží chvíli jakoby čerstvá a použitelná. Na palec stačí 8-10 lístečků. Večer si připravte zábal. Lístečky lehce omyjte, aby se na otevřenou ránu nedostal nějaký sajrajt z ovzduší. Ve vařící vodě lí. spařte, stačí převalit, jsou hned měkké. Připravte i sebe do postele, aby jste už nemusel se zábalem vstávat. Potřebujete igelit pod sebe, starý ručník, malý igelitový sáček, starý kapesník, větší ponožku. Já jsem balila celou nohu, vy to budete mít s palcem asi jednodušší a ten velký igelit nebudete potřebovat.

Na posteli zabalte postižený palec do TEPLÉ bezinky, ovažte kapesníkem nakapejte šťávu z kastrůlku, ať je kapesnik pěkně mokrý, natáhněte přiměřený sáček, na to ponožku. Ručník pod nohu. Pokud se v noci melete a ponožka by mohla sklouznout, zafixujte přiměreně gumičkou, šátkem apod., podle Vašich potřeb a možností. Kastrůlek strčte dál pod postel, ať do něj ráno nešlápnete. U ostruhy aplikujte 8-10 krát. U palce uvidíte kolikrát, až jaké budou výsledky.

doplněno 12.10.11 11:29:

Takže jak jsem se dočetla nade mnou, teplé obklady nejsou vhodné, tak nechat vychladnout. Teplý zábal pouze na ostruhu, jinak bezinka dezinfikuje.

marenka*

Teplo by přispělo k pomnožení bakterií a rozvoji zánětu. ;)

krkovicka*
hodnocení

0x
Než něčím patlat,nebylo by lepší dojít k chirurgovi?Soukromě,ne za tím kde jste byla,tam zjevně Vám léčba nepomáhá.Citlivé na dotek?Nemůžete spát?Hnisá to?Tak na co čekáte?! Betadine pomáhá,ale Vám nezabírá.

pb®
hodnocení

0x

Me naucil tata jednu fintu. Kdyz nehet zacne zarustat, tak se na nehtu vedle kuzicky udela podelna ryha nuztickami. Nehet se v tom miste zeslabi a pak tlak rostouciho nehtu nejde do kuze a nezarusta, ale jde prave do toho zeslabeneho mista a tim se nehet narovna.

Vzpomínám si, že jsem kdysi četla, že při zarůstajícím nehtu se má pilníčkem zbrousit (ztenčit) ploška nehtu po délce uprostřed. Nehet pak prý má tendenci se od ztenčeného proužku po stranách zvedat a tak nedochází k zarůstání.

doplněno 12.10.11 21:28:

Kukněte, co jsem našla:

health.ic.cz/...

hodnocení

0x
Jak jsem léčila našeho souseda.Po dlouhá léta nemohl nosit uzavřené boty i v zimě nosil sandál, protože mu hnisal nehet. Párkrát si ho nechal strhnout a pak to vzdal. Nehet, byl to palec byl hrozný a zapáchalo to.Dalo mi to moc práce, ale nakonec se svěřil do mých rukou.
Léčení: První jsem mu nohu namočila do hypermangánu. Jen slabý růžový roztok. Nohu měl namočenou dobrou půl hodinku. Kysličník a jemně vyčistit. Pak jsem vzala osvědčenou mastičku, ichtyolová mast, neboli, černá mast na hnisající rány. Mastičky jsem mu na ránu dala dost s tím, že druhý den musí přijít znovu. Asi po týdnu se rána rozšklebila, to bylo dobré znamení. V sobotu, když nemusel do práce, nohu koupal třeba 5x . Na noc se vždy namazala. Pak jsem vzala dusík na bradavice a postižené místo zmrazila. Po týdnu, kdy už bylo vidět, že se rána stahuje, bylo další mrazení. Nic s tím nemůžete zkazit, je to na bradavice a dusík se běžně používá ve zdravotnictví.
Trvalo nám to dost dlouho, ale výsledek se dostavil, palec má zahojen a nosí uzavřené boty.
Nechám na vás, zda to zkusíte, mě by to potěšilo, když by vám to pomohlo

jindriska*
hodnocení

0x

Zarostlé nehty to byl můj problém vážně dost dlouho. Neustále mi ho strhávali atd atd... Potom mi kamarádka doporučila koupit si antibakteriální pilník a tím nehet ošetřovat. A skutečně pomohl! :) Jeho název je Antibactif a je to teď takový můj malý zázrak po tom, co jsem si s těmi nehty vytrpěla ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]