Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpoždění menstruace

Od: ll* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, je mi 22 let, sexuálně nežiju a už 5. den čekám na měsíčky a myslím, že ještě čekat budu... Nevím, co mám dělat. Mám bolesti, na obličeji samé uhry a dnes mi začalo mírné nechutenství. Trápí mě to, protože obvykle menstruaci dostanu + - 2 dny (poslední roky). Když mi bylo tak 15, mívala jsem zpoždění 5, 7 někdy až 10 dní. A jednou, to bylo tak před 2 lety, jsem na to čekala 18 dní (To byl už opravdu děs...) A potom měsíčky přišly samy. Jinak teď už jsem menstruaci opravdu mívala se spožděním tak 2 - 3 dny. Kdybych mohla být těhotná, tak si řeknu, že je to tím, ale to opravdu nemůžu;). Nevím, čím to může být a mám strach, abych nemusela na injekci:(. Nevíte, čím bych mohla menstruaci vyvolat? Vím, že víno pomáhá, ale opravdu jen až když je to "na spadnutí", což ten případ nebude. Kdybyste mi něco poradili, budu vděčná. Říkám si, kde jsem udělala chybu, ale nic mě nenapadá. Ani nemocná jsem nebyla, tak nevím. A taky jsem už hodně unavená (fyzicky).

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejsi náhodou extrémně štíhlá? S tím jdou poruchy menstruace ruku v ruce.

hodnocení

0x

Ahoj, čím víc se na to budeš upínat, tím větší zpoždění budeš mít. Chce to přestat to řešit. Strach mít nemusíš, sexuálně nežiješ. Takže těhotná nejsi. Chápu tvoje obavy, ale zatím ti to mešká jen 5. dní. Je mi 24. Taky mám menstruaci většinou pravidelnou. Cca 30 dní, plus mínus pár dní. Ale tohle léto o prázdninách jsem na menstruaci čekala 14 dní, docela velké zpoždění, ale přišla. Může to teď být těmi Vánocemi, změna režimu, to se taky projeví. Jak už někdo psal, pokud jsi hubenější, tj. máš podle BMI podváhu, tak se tyhle nepravidelnosti vyskytují. Tak nebereš nějaké léky? Dlouhodobě? To by na to taky mohlo mít vliv. Ale zatím zachovej klid, a počkej těch 14 dní, a pokud se nedočkáš, skoč za tvým gynekologem, nemusí ti hned píchat injekci, ale koukne ultrazvukem, aspoň, jestli je narostlá děložní sliznice.

hodnocení

0x

Zdravím. Řešíte neustále jeden a tentýž problém. Takže navštivte gynekologa, možná by nebylo od věci navštívit i psychologa.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]