Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou televizi vs spotřeba elektřiny

Od: maddy* odpovědí: 11 změna:

je opravdu rozdíl v odběru u plazmy led a plazmy jako takové? v čem je kromě pohledu ze strany rozdíl mezi plazmou a lcd (teda kromě ceny).. Jakou tv koupit do 15.000 kč, aby moc "nežerala" , jakou značku atd... díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zikjasa*
hodnocení

0x

Objektivní porovnání spotřeby elektřiny asi se nenajde nikde?Taky nedávno jsem kupoval news telku do 15 tis a dlouho vybíral až . . .

hodnocení

0x

myslim si, ze spotreba u plasmy a lcd je stejna. lcd ma spotrebu porad stejnou, nebot svetelne trubice sviti neustale, naproti tomu plasma ma vyssi spotrebu (tu ktera se udava v materialech) pouze pri zobrazei bile. Pri zobrazeni cerne ma spotrebu nizsi nez lcd. svetla v ni sviti dle potrebne intentity obrazu. Vezmeme-li prumernou spotrebu treba za hodinu provozu, tak spotreba bude vice mene stejna. Samozrejme pri stejne uhlopricce. Problem je v tom, ze v materialech se udava jako spotreba max. mozna spotreba vyrobku a to je zavasejici. Navic napr. panasonoc na svych vyrobcich dost zapracoval a posledni rada televizi NeoPDP by mela mit nizsi spotrebu nez predesle generace. Ale k dotazu-> nepisete jakou uhlopricku, jestli full hd atd. ale v zasade, kdyz koupite telku od velkeho vyrobce typu panasonic, sony, lg atd... tak chybu neudelate a spotrebou se moc lisit nebudou.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Už se tu mnohokrát řešilo:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

alf*
hodnocení

0x

rozdíl je v principu. To je nadlouho, hoď do google.

Do 15 aby nežrala. A je tu řeč o úhlopříčce 22, 32, 42, 46 palců? SD nebo HD? Je možno říci, že srovnatelná úhlopříčka LED i plazma dokáží mít podobnou spotřebu. Nižší spotřebu mají LCD s LED podvícením. Ovšem stojí dost peněz, za 15 nekoupíš. Někdo razí názor, že koupí za 10-12 plazmu s tím, že co projede na elektřině ušetří na ceně a za pár let pořídí novou XHD 5D ... která bude zase na spodku protože právě in budou ABC HD s 9D obrazem podsvícené atomem.

Není to lehké rozhodnutí, pak se téměř rozhodneš a najdeš jako pár špatných recenzí a jsi na začátku.

Šťastní jsou lidé kteří popadnou leták marketu a jdou koupit nebo jdou do obchodu, koupí a jsou spokojeni.

cumbedna

to podsvícení nemá náhodou 2 provedení?

alf*

no jak se to vezme, v základu 2 CCFL a LED, a hlavně ty ledkové ještě mají varianty.

CCFL

direct LED

Direct LED + local dimming

Edge LED

edge LED + local dimming

hodnocení

0x

mám LCD Sony 82Cm HD ready několik let a jsem spokojen. Lepší obraz jsem viděl jen vyjímečně v prodejně, kde to mají vychytané a naaranžované. Např. LCD Smasung Full Hd s USB 200Hz - nemůžete udělat chybu. Napište jalou chcete velikost.! Dnes je skoro standardem těch 94 až 107cm. Plazmy mají trochu jiný obraz orpti LCD, mě se nelíbí. Někdo zase striktně tvrdí, že plazma má lepší obraz. Mě se to tak nejeví.

vosikac*
hodnocení

0x

Já před pár měsíci koupil TV LED zde: hifishop.cz/...

A pokud nejste extra filmový fanoušek vyžadující excelentní obraz, doporučuji kvůli spotřebě LED TV a nemusí být full HD ani 100Hz*nevi*. Ale tahle dle Vaší cenové relace vypadá dobře;) hifishop.cz/...

*zed* ale tohle není LED TV ale LCD TV s LED podsvícením. Pánové! v tom je rozdíl! . . .hm. Pořád to tu někdo míchá jak hrušky z jabkama.

vosikac*

Hm, asi joooo ... ale spotreba je každopádně menší než u LCD a Plazma TV.

A co je tedy LED TV?

no zhruba LED TV je založena na obecně principu organické LED diody jako zobrazovacího bodu. Obraz je ostřejší a jasnější prostě nová lepší technologie. V zásadě se u nás zatím tyto typy TV moc neprodávají, a jsou dost drahé a ještě myslím tenší než LCD. Odhadem kolem 30 - 40ti tis. Jejich spotřeba je ale opravdu nízká. Kupovat tento typ TV se myslim zrovna teď nevyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]