Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr LED TV

Od: machio odpovědí: 13 změna:

AHoj, zvažuji koupi LED TV Samsung 7. série a teď mi do toho motá hlavu LG. Je mezi těmito značkami nějaký rozdíl? CHtěl bych konkrétně SAMSUNG UE32B7000 (82 cm) ale stojí skoro stejně, jako led tv LG 42SL9000... no a v tom je ten háček... LG má větší úhlopříčku a já nevím, jestli mám koupit tuto, nebo radši Samsung, poradíte? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží, z jaké vzdálenosti budeteš TV sledovat, podle toho si zvol velikost obrazovky.

hodnocení

0x

vydrž rok a ušetříš minimálně několik tísícovek

kolega z práce si loni koupil "ťamťung" 96 cm full za nějakých 28000 a teďka by měl pomalu za stejné prachy LEDKU taky od "ťamťungu"

pokud ti nezáleží na penězích tak jdi do "eldží"

zvaž to, čágo ;)

petr123*

Nesmyslná rada. U elektroniky prostě stále platí že "za rok to bude levnější". To by si pak člověk nikdy nic nekoupil.

kasol*
hodnocení

0x

Zatím bych z LED technologií vyčkal. Je to drahé a asi nejsou zcela vychytané mouchy. V práci si kolega před vánoci vybíral novou TV a nakonec po domluvě kolegů šel do TV Samsung LCD 100Hz, 40 palců. Je nadšen zejména přehráváním filmů z flash disků ve vyšším rozlišení - formát mkv.

hodnocení

0x

je to dilema. Ten LG bude přece jen o něco dražší. Obrazové zpracování má lepší Samsung (tedy u LCd co vím) u LED technologie sám nevim. Ideal by bylo se podívat na obraz přímo v prodejně. Pokud by byl u obou výborný. Šel bych do vetšího formátu z těch dvou.

machio
hodnocení

0x

No jo, asi bude nejlepší podívat se konkrétně v obchodě. Mám trochu obavy, jestli není lepší koupit LCD TV, kvalitní, za cenu LED a počkat chvilku na další typy LED. Ale znáte to... člověk to chce mít u sebe co nejdřív :)

stepz*
hodnocení

0x

je uplne jedno jestli LG nebo Samsung, hlavni je to pekne nakrmit poradnym signalem (minimum SD signal :) Nebo HD signal aby jsi vyuzil plny potencial te dane televize. Jinak v prodejne je hromada televizi a jeste kazda jinak nastavena tam stejne nic nezjistis, to by jsi tam musel stat hodiny a hodiny :)

pravda stepz. V prodejnách mají ty televize nastavený jak se jim zlíbí, kolikrát u solidní televize úplně obraz na prd. Pošlu Vám příběh kolegy, kterej za každou cenu musel před 2ma roky kupovat naprosto nadupaný LCD 82cm s technologií 100Hz, usb a vším možným. Stála ho 35tisíc, a myslel si, jak je dobrej. Teď by za tu cenu měl 3TV a jeho TV je naprostej standard. Podle mě udělal blbost. Zvlášť když LCD v té době HD ready stály cca 20 (to je muj případ, kupovaj jsem SOnku za 19t). Nekupujte prostě úplně to neokrajovější co je. Za půl roku bude mnohem dostupnějšíi od více výrobců. myslim.

machio
hodnocení

0x

No jo... už mám doma Blue-ray od Samsungu a televizi co plánuji koupit jsem s tímto signálem také viděl. Vím, že časem bude LED tv standart a že když si počkám..ale já už čekám 2 roky a nebaví mě to :)

Každopádně si chci nějakou koupit, tak snad neudělám chybu s Samsung UE32B7000 ...

stirecek*

Proč předbíhat dobu? Momentálně na takové televize pořád není kvalitní signál. Pokud většina pořadů není v HD, tak lcd mi připadá pořád zbytečná a jestli má 100Hz nebo 600Hz ten obraz se nevylepší. Známý si loni koupil velkou sony za 55tis, nyní mi ji nabízí za 20tis, ze stovky programů na satelitu a UPC mu šel pěkně jen eurosport, fakt jako fotka! Takže zatím postrádám jakýkoliv důvod ke koupi.

stepz*

tak k blu ray nova full hd telka to bude moooc pekny *frajer*

Jinak pro upresneni veci, kupujes LCD tv s LED podsvicenim (ledky po obvode obrazu proto tak tenka)

mon*

Tak pokud chcete kupovat lcd led tak kromě edge led tedy s podsvícením po obvodě ledky a světlo se přenáší světlovodným kabelem po celé obrazovce např.SAMS. ŘADA6-8000 dále existují tzv local dimming led tv kde jsou ledky umístěny po celé ploše obrazovky a rosvětcují se jednotlivé segmenty a tím je dosahováno enormního kontrastu a hloubky barev čímž tyto tv dosahují mnohdy lepších parametrů nežli kvalitnější plasmy.Viz SONY LED RGB KDL46"X4500/Lg lh9000/PHIL.9704 ovšem cena je někde jinde.Apropo rozměry tv, já začínal na 32" a dnes je to 47".Na malé ploše obrazovky prostě žádný hd obraz nevychutnáte.

machio
hodnocení

0x

No právě, viděl jsem to u známého a Transformers 2 na Blue-ray to byla pecička :))

Jinak LED tv vím... že to není OLED :) kéžby...ale stejně jsou její parametry...doba odezvy, kontrast atd... slušné, nebo nejlepší? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]