Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr plazmové televize

Od: chigui* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, budeme kupovat novou televizi, moc tomu nerozumím a proto potřebuji poradit. Jsme rozhodnutí pro plazmu. Vybírám mezi dvěmi typy

LG 42PJ350

Samsung PS42C450

můžeme mi někdo poradit, pro kterou se rozhodnout nebo dát tip na jiný model.

Moc děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych raději volil televizi s LED technologií. Zrovna včera jsem si prohlížel televize v Globusu a mají tam Samsumgy s LED technologií za 16000 a 19000,- kč, s úhlopříčkou 82 cm. Mají neskutečně ostrý obraz. Hned vedle nich stály Panasonic Viera, plazmovky, které se mohly s porovnáním s nimi zahrabat.

A to máte štěstí, že vedle nich nestálo LCD.

hodnocení

1x

Také budu muset začít uvažovat o nové televizi, tak tyhle diskuze sleduji bedlivě. A zeptám se: Co máte proti SONY? Nikdo se nikdy o této značce nezmínil. Mám ji, i nějaké audio zařízení a pokojenost veliká. Tak proč ne?*hi*

proti sony tu nikdo nic nemá, pokud si to zde přečtete... až na tubkonečnou cenu výrobku, bývá leckdy nejvyšší za srovnatelný výkon. Jsou zbytečně "nafoukanci" a častokráte platíte za značku a ne za vyloženě lepší věc. Navíc i Sony už se vyrábí ve vietnamu nebo v polsku...mám doma LCD Sony, abyste nemysleli, že kecám a nic nevím.*palec*

hanher*
hodnocení

0x
chigui*
hodnocení

Na heureku, jsem také koukala, právě tam jsem zůstala, jsou tam velmi kladné věci .)

Nevím nejprve jsem chtěla pořídit také LCD, ale bylo mi to rozmluveno, plazma mám údajně jasnějsší barvy atd...

hodnocení

0x

TV vybírejte i podle signálu,který máte k dispozici...pokud máte v dosahu pozemní digitál, kupte raději LCD, jsou dražší a mají lepší obraz než plazmy. Plazma domnívám se je lepší pro sledov. z větší dálky a dokáže lépe zobrazit méně kvalitní signál (obraz) např. ze satelitu, který může poskytovat menší rozlišení obrazu než dig. pozemní signál.

doplněno 25.07.10 19:54:

PS. Samsung mívá lepší obraz.

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že Vámi vybraná TV má uhlopříčku 107 cm, tak je volba plazmy jasná. U menší uhlopříčky bych doporučil LCD, ale pokud je uhlopříčka přes metr, pak plazmu. Jak už radil kdosi přede mnou, je plazma s LED technologií lepší.

Ale pozor, hodně záleží na tom, jak máte kvalitní TV rozvody (anténu) a z čeho signál přijímáte. Jestli bydlíte v paneláku a máte staré rozvody a analogový signál, rozhodně nečekejte stejnou kvalitu jako v prodejně, kde většinou běží prezenční DVD či BD disk. I pokud máte doma digitální signál, je možné, že bude třeba koupit kvalitní svody - laik by se divil, co kvalitní kabeláž dokáže udělat s obrazem.

Jinak co se plazmy týká, osobně bych volil Panasonic.

Co to je pazma s LED technologií? T mi asi něco uteklo *smich*

taky slyším plazmu s LED technologií poprvé . . . docela rád bych se o tom dozvěděl víc :D

doplněno 26.07.10 11:16:

volil bych ten samsung s technoligiíí 100Hz a USB konektorem. Jde zde asi o cenu. Volil bych full HD rozlišení = bude dražší.

alf*

já bych rád viděl tu TV LED za 16000, možná nějaká úhlopříčka 5 cm. Je to LCD jen místo zářivky tam svítí LED. O LED resp. OLED TV v úhlopříčkách dnes obvyklých u plazmy či LCD si zatím můžeme nechat zdát.

chigui*
hodnocení

Tak já tedy nevím, už týden sedím u PC a čučím po televizích, teď jsem ale již na 100% rozhodnutá, že jedna těchto dvou to bude, nakonec jsem vybrala ten již zminovaný Samsung PS42C450 a ten druhý který se dostal do vedení je LG 42PJ550. byla jsem dnes v Planeu a obě tyto TV tam mají, copak vzhledově se mi to líbí, ale musím přiznat LG + myslím, že měla daleko lepší obraz. ( má vyší kontrast - jestli to je lepší bůh suď )Pan prodejce to přepnul na normálně a zdálo se mi, že má lepší obraz. ale stejně jsem z toho vyšťavená jak citrón, on sám říkal, že by volil Samsung,

Co myslíte, kterou :)

alf*

nerad bych Tě měl na svědomí, kouknul jsem na parametry a pokud jen a pouze z těch dvou tak bych si vybral LG. Jinak spíše mírně, po zvážení všech pro a proti, preferuji LCD.

Naštěstí mě tohle dilema čeká až za pár měsíců, a možná i déle, odkládám(e) to již asi čtvrtý rok a tedy šetříme, dostaneme lepší stroj a těch peněz za elektřinu co jsme uspořili :)

Jo a , nevím co a z jakých zdrojů budeš na tom sledovat, ale já nejpozději s novou TV pořizuji HD SAT s kartou Sky.

hodnocení

0x

Sony a Samsung jsou v TV LCD na špici...

mira souhlasí *palec*

hodnocení

0x

ahoy,

tak tady jsou i nejake me poznatky.

Mám plasmu lg42pq6010 a led lg 37le5300

co se tyce obrazu zda se mi ´plasma lepsí na sledovaní pohybliveho obrazu (tv a video), led je lepsi na fotky.

Pro me je hodne dulezite, aby televize umela prehravat video z usb portu, u le5300 jde jiz hodne veci dobre nastavit vcetne titulku.

Nevim jak dulezity je pro tebe otazka spotreby? televizi mame vetsinou nastavenou na automaticky sensor ( jas se prizpusobuje v zavislosti na okolnim svetle) Tv vetsinou jedou na maximalni usporu, pokud se do pokoje neopre slunce trosku se to zesvetli.

plasma 42" ma spotrebu 80-180w pri nizkem jasu a 180-320w kdyz jede naplno.

LED 37" ma spotrebu 30-45w pri nizke a 50-90w pri max jasu.

co jsem jen tak z hlavy pocital, kdyz obě pojedou porad na minimum a budu se divat 6 hodin denne vrati se mi rozdil v porizovaci cene cca 10 000 za nejakych 8let a dost pochybuji, ze nekterou z nich jeste v te dobe budu mit.

+plasma ma lepsi obraz

-plasma spotreba

+LED lepsi pocit, ze to skoro nic nebere

+ fotografie jsou jako britva ostre

telkam zdar

doplněno 27.07.10 14:59:

@miramira

jeste jednou opakuji, ze jsou to jen moje postrehy ve kterych se zabyvam + a - 2 TV které mám doma pripojene ke stejné anténě.

Nikomu se nesnazim vnutit muj nazor, ze se mi obraz na me plasmove TV libi vice nez obraz na me LED tv.

zamerne jsem zabarvil slovo LED, tim chci říct pro @miramira, ze se nejedna o technologii LCD, ktera je v tvé televizi SONY urcite nejlepsi a nejmodernejsi.

sorry vsem, kterych jsem se nejak dotknul.

doplněno 27.07.10 15:02:

@miramira

dost pochybuji, ze poznas full hd bez lupy*ee*

ještě mi dovolte jeden špek, když je plasma lepší než LCD, tak proč je tedy LCD v řádu desítek procent vždy dražší?Já si odpovím sám: no protože tvrdím LCD (jsem spíše pro LCD) je lepší, technologicky i obrazově. Rodiče mají plasmu panasonic nijak zvlášť drahou, a že by semi obraz zvlášť líbil nemohu za sebe říci. Doma mám LCD Sony a včera jsem sledoval v HD program na ČT1 a opravdu jsem byl s obrazem spokojen. PS. pokud je plasma např. jen v HD ready rozlišení, nemyslím, že je vhodné přímo napsat "plasma má lepší obraz". Plasma HD ready a fullHD LCD Samsung je nesrovnatelný nepoměr v kvalitě obrazu samořejmě pro Samsung. Chci jen ponamenat, že je lépe vždy srovnávat srovnatelné.

Jistěže je potřeba srovnávat srovnatelné. Tedy full HD plasmu a full HD LCD v přibližně stejné cenové relaci, stejné úhlopříčce a se shodným vstupním signálem. Technologie plasmy zaručuje lepší podání obrazu než LCD samotným principem, o tom není potřeba vůbec debatovat. V praxi ale existují různé technologie a modifikace výroby LCD panelů, které poskytují různou kvalitu za různé peníze. Pokud srovnáte HD ready plasmu za 15 tisíc a full HD LCD za 50 tisíc, tak se nemůžete divit, že má takové LCD lepší obraz.

hodnocení

0x

Rozdíly mezi LCD a plazmou v kvalitě nejsou nějak drastické, pokud je nemáte vedle sebe tak se těžko dá určit která má zrovna lepší obraz. Ona je strašná móda se honit za co nejlepší kvalitou, ale ty rozdíly jsou tak malé, že je škoda vynaloženého času. *smich* Plazma má menší životnost.

arnostv
hodnocení

0x

Obecně platí pár věcí, na které si dát pozor, ve stručnosti ale v pohodě je to vysvětlené třebas na plazmove-televize.info/.... Sám jsem teď kupoval LED televizi a jsem hodně spokojenej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]