Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Poraďte prosím.Plánujeme nákup nové sedačky do obýváku.Chtěli bychom koženou nebo ekokůži.Máme však v domě pokojového pejska,maltézáčka,Drápky si obrušuje běháním venku,takže je ostré nemá.Už jsou jí bezmála tři roky,tak štěněčí dovádění máme taky za sebou,ale nevím.
Máte zkušenost,pejsek v domě versus sedačka z kůže?Ta dosavadní byla tátková a jaksi dosluhuje,ovšem nikoli vinou pejska ale opotřebením.Ale kůže se asi chová jinak než látka ne?Bojím se aby se to neprotrhlo i když jak píšu drápky nijak moc ostré nemá. Poraďte prosím. M
Stydím se vyfotit ty díry, které díky pejskům máme v kožené sedačce. Ale na druhou stranu, na frak dostala nejvíc právě ve štěněcím období, nevím jestli mají štěníci ostřejší drápky? Každopádně ty díry v ní jsou.
I když asi se zpožděním - dovolím si přidat i svůj názor - máme koženou sedačku a dvě křesla - koupená před 7 lety a vždy 2 psy.
Sedačku i křesla máme v obýváku u televize a situace se vyvinula tak, že já s manželem sedíme v křeslech a "holky" - 24 a 11 kg
obývají dvojsedačku. Je pravda, že na ní máme vždycky nějaký přehoz a ze stejné látky i polštářky - původně aby to hezky vypadalo. Teď ale obojí holky používají při bitkách nebo si pod sebe chtějí nahrabat více než ta druhá. Je pravda, že sedačka i křesla jsou z opravdu silné kůže, za ta léta se ani nehnula, opotřebenější jsou spíš naše křesla - za hlavou a područky od vlasů a od potu. Dobrá zpráva je, že se velmi dobře čistí přípravky HG - jsou dva - intenzivní čistič a ochrana.
Ještě chci říci, že soupravu jsme koupili od firmy, která je dováží (sice použité, ale jako nové) z Holandska - všechno stálo 25 tisíc i s dopravou a firma sídlila kousíček za Prahou. Zkuste na vyhledávači dovozce kožených sedacích souprav z Holandska - možná ještě existuje. Co se týče materiálu - kůži zásadně hovězí. Je nejsilnější a přitom je tak strašně příjemná. Když ještě seženete odstín oříšek, bude to dokonalé. Také žádné zbytečné nášivky, faldy - co nejhladší - nebude se lámat a údržba je velmi jednoduchá. Snad ještě - zkuste si prohlédnout a hlavně osahat pár sedaček - rozdíl hned poznáte.
Držím palce při výběru a poleženíčku. Forpsi
Děkuji mařenko za odpověď.
Tak to ještě promyslíme,myslíte tedy,že i když látkovou sedačku nijak drápky nepoškodila ,u kožené by tomu tak být nemuselo?
A když už jsem u toho ptaní je odolnější kůže nebo ekokůže?Je mi jasné že cena u kůže je vyšší.
Nemáte zač děkovat. Majdi, v tomhle se hádám s manželem. Máme zničenou sedačku doma i v autě a jsou to dva různé typy kůže. A tedy úplně koukám, v tom jste na mé straně v domácím sporu, že látkovou sedačku nezničili. Hádáme se asi takto:
Manžel: Látková se zničí stejně jako kožená, to máš úplně jedno. Drápy jsou drápy.
Já: Možná že ano, ale radši koupím každých 5 let sedačku za 10 000,- z látky, než za stejné období z kůže, ale za 35 000,-.
Co je odolnější nevím, snad odpoví někdo,kdo to ví. Já bych plácala.
No Mařenko a my zase nemáme ani dírku Jednu teda jo, ale tu Božka vykousala opice. Ale jestli to nebude i váhou pejska? Ty naše malý jsou jen na gauči a v pohodě, ani škrábanec. Bylo tu i 18 krysaříků a sedačka bez vady, ale třeba to bude fakt tou váhou.. jinak nevím
Je to možné, Tobín má 13 kg.
A díra je tam, kde nejradši stál. U opěradla.
doplněno 01.01.11 18:00: Dobrá, dostali jste mě. Dám vám to foto.
Hele Maruš neříkej, že tohle je pravá kůže, podle foto to typuji na nějakou eko kuži. Naše čubiny taky nachytám na kožené sedačce, váha každé taky kolem 13kg a ani známka po poškození.
Tak tos mě dostal. Máme jí 8 let a jsem pořád v domnění, že je to kůže. Je koupená z inzerce.
Jestli je to volba "látka za 20 nebo kůže za 30 tisíc" tak určitě látku, bude odolnější a trvalejší než "kůže" v téhle ceně.
Jestli uvažujete o sedačce za 70 - 100 nebo i víc tisíc tak klidně kvalitní kůže, vydrží hodně.
Na naší kožené sedačce do nedávna řádil tříletý bígl a za celou dobu tří let to není poznat, kůže se ani nehnula. Sice je to pejsek dcery, která s ním ale u nás tráví hodně času (14 denní pobyty nejsou vyjímkou - je na mateřské) Takže takovéto dlouhodobé působení by na kůži určitě nějaké stopy zanechalo. Teď po třech letech jsem mu ale probíhání po sedačce zatrhla, a sice z jiného důvodu. Došla mi trpělivost s chlupy, ty mi na sedačce vadily. Dcera se mě snažila přesvědčit, že teď už není šance ho to odnaučit. Ale mě se to povedlo. Sice mi to trvalo dva dny, neustále jsem ho musela napomínat "nesmíš", jakmile měl snahu na sedačku hupnout. Teď si už pár měsíců sedačky ani nevšimne.
Je pravda, že každodenní luxování podlahy je ale samozřejmostí.
Myslím, že nezáleží na typu materiálu, ale na jeho kvalitě.
Máme koženou sedačku přes 3 roky. Když jsme sedačku vybírali, ukazovali nám několik vzorníků. Jednotlivé typy kůže byla jinak tlusté a některé byly takové moc jemňounké - bála bych se, že se snadno poničí. Takže máme nejtlustší a nejhrubší variantu. Jen pro představu rozdíl ceny u naší 3sedačky šíře 232cm činil mezi nejobyčejnější kůží a tou exclusive více než 10 000,-
Vybrali jsme tu nejdražší a nekvalitnější kůži se zárukou 5 let. Šlo o německou výrobu a cena byla hodně vysoká. Psa jorkšíra máme skoro 2 roky a žádné stopy škrábanců na ní nemáme a to je na ní "pečený vařený".
Teta má také koženou sedačku z velmi kvalitní kůže a má ji přes 15 let a také naprosto bez problémů.
Pěkný den
Ahoj,
jestli je maltézák vychovaný, tak by neměl být problém. My máme yorka a sedačka není není zničená. Je fakt, že máme poměrně kvalitní koženou sedačku. Druhý pes je velký, a ten na sedačce nemá co dělat. Z vlastní zkušenosti bych spíš řekl, že tu sedačku více odře třeba písek, co hafani přinesou v tlapkách.
Máme doma novou sedačku od Polstrinu, Je kožená. Už bych si jí nikdy nekoupila, jsme z ní hodně zklamaní. Kůže se hodně vytahuje. Dokonce je po 2 měsících hodně prosezená a to má manžel pouze 100 kg, takže tomu nerozumím když do toho dávají litou pěnou. Už jsme to reklamovali a v prodejně pouze krčili rameny a nic. Jejich špatné čudlíky zezpodu nám totálně zničili novou dřevěnou podlahu. Museli jsme to podlepit kobercem. Kůže je nejnáchylnější materiál, když máte malé děti . To mi říkali zaměstnanci Polstrinu. Prodejci je to jedno, vůbec nám neporadil a na internetu se toho moc nedočtete. Prodejci je to jedno, hlavně, že jsme tam nechali peníze a on měl provizi z prodeje. Jak jsme se na ní těšili, jsme hodně zklamaní.
majda, naši sedací soupravu rozerval dnes obrovský pes ve svém štěněcím věku. Jel podle šítí, tedy neroztrhala se kůže, ale ty spoje. Naštěstí potahy jdou sundat a mám muže šikulku, takže to spravil. Osobně se mě kožené (ne eco kůže) sedačky líbí, ale mám s nima problém. Studí mě celoročně a sedám si na polštářek , někdy si vezmu i deku. Jinak promrznu .Ale v tom jsem asi vyjímka, neznám ze svého okolí někoho jiného s takovou úchylkou
. Karina
ovšem pravdaje, že by ji pes nerozerval, kdyby měl celodenně víc pozornosti. Jenže to tenkrát nešlo a někdy musel zůstat doma sám.Takže co našel, tomu dal zabrat. Kar.
Karino, nejste s tou úchylkou sama. Já mám pod sebou taky pořád něco a dokonce i náš psík má na křesle deku. Když jí peru, tak si na holou kůži nelehne.
No a k tomu dopnění... Tobínek jako štěně během dopoledne, co jsme byli v práci, nahlodal dřevěný schod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.